Řešíte často teplotu u svých batolat?
Ahojky, měříte svým dětem teplotu? Já celkem často, jsem úchyl.. prostě ho hlídám.
Syn má 14 měsíců a je normální, že má skoro pořád kolem těch 37.3-37.5 ? Vyšší má vždy navečer..naopak ráno/dopoledne nejnižší.
Řešíte to?
Neblbni, uděláš z něj hypochondra, pokud budeš paranoidní a řešit zdravé dítě 😐
Měřím v konečníku. Odečítám 0,5 stupně. Já mám vždy pocit, že je teplý a měřím..
Autorko, vykašli se na měření, když je v pohodě. To musí být strašný denně několikrát teploměr do zadku. 🤦♀️ Jinak ano, je normální, že tělesná teplota kolísá. Doporučím ti, dát dítěti pusu na čelo. To poznáš, jestli má horečku. 🤷♀️ A víc neřešit, když není problém.
To měříte každý den? Chudák dítě pořád mu strkat teploměr do zadečku, Vám by to bylo příjemné?pokud je ok tak není důvod řešit, a nebo se zeptat lékařky, tady na koníků vám sotva někdo řekne proč má každý den "teplotu". Hlavně si myslím, že všichni měří až když je to fakt potřeba a ne každý den z rozmaru
Doufám, že jsi troll. Normální člověk snad toto nemůže dělat 🤦♀️
@hennrietta já vím.. že bych neměla, ale on je celkem horkokrevný, teplý čelíčko má skoro furt
Ne, snad ne. Nemerim ani kdy teplotu maji. A ty si teplomer taky kazdy den strkej do zadku, aby si vedela jaky to je.
Mě jen zajímá prostě teplota, hlidám, aby třeba se neblížila horečce .. já to prostě bez teploměru nepoznám.. co když se pak rozjede nějaká infekce v těle nebo s ní tělo bojuje dlouho
Měřím samozřejmě i bezdotykovým tím přes uši, tam jsou ale trošku rozdíly
Vyhod teplomer a trosku zacni premyslet. Myslim, ze tvoje dite pozna pojem " opičí láska" a zacinam ho litovat.
Pokud by tvoje dítě mělo opravdu horečku, tak to poznáš jenom dotykem. A chudák malej teda, nevříská ti potom třeba při přebalování?
Věřte mi, že poznáte když má dítě teplotu. Hlavně tělo musí s teplotou taky trochu bojovat, kvůli imunitě a ne hned řešit teplotu, chtělo by to se uklidnit a možná i vyhledat odborníka, protože strkat teploměr dítěti každý den do zadku není normální... Budete mu ho tam strkat ještě v 18ti?
Dcera ma od mala 37...taky mi to prislo zvlastni, ale neresim to. V pripade pochybnosti je fajn se zeptat treba pediatra. Z horecek mam taky respekt, ale kdyby dite melo horecku, poznas to i dotykem, nejlepe dat pusu na celo nez rukou (ruce muzeme mit my studenejsi a pak nam prijde, ze je celo teplejsi). Pri horecce se i zmeni chovani. Myslim, ze neni potreba tolik plasit a tak casto merit 🙂
Je to naprosto normální teplota batolete. Mě teda Dr říkala že máme odečítat až nad 38st a při 38,5 po odečtu začít srážet. Věř že kdyby dítě horeckovalo poznáš to, taky jsem myslela že nepoznám, ale poznala jsem to jak při 6. Nemoci, tak při angine i teď při zánětu průdušek. A určitě není dobré měřit teplotu každý den, kór v konečníku.
Manžel má běžnou teplotu po ránu 35 ... já když mám 35, tak "umírám" (fakt je mi mnohem hůř, než při 38) ... Mladší syn hřeje a potí se furt. Neměřím ho, ale bude mít normální určitě kolem těch 37 - pocitově je teplejší, než já... já mám zdravou 36,5 . ... Prostě každej to má jinak a je trochu rozptyl normální.
A hele, nemocný dítě fakt není o teplotě. Nemocný dítě se chová jinak. Nepanikař a neřeš "prevenci" tolik. Řeš reálné problémy, ne "kdyby náhodou něco" . Umřít strachem se dá kdykoliv... Neubližuj dítěti zbytečným strachem. Pokud nemáš pokyn od lékaře, že těžká imunodeficience a sledovat jak ostříř, nech ho žít. K životu sem-tam nějaká rýmička patří.
Já bych to rozhodně na rozdíl od ostatních nepodceňovala, syn měl v prvních třech měsících svého života věčně teplotu nad 37 a mohla za to potravinová alergie. Dodnes, když je po expozičním testu přetížený, mu teplota z běžných 35 vyskočí nad 37.
@miryp ano, my máme lehčí ABKM. Reakci má “pouze” zelenou ošklivou stolici a bolest bříška. Než jsem na to přišla, tak měl kvasinkový ekzém. A teď má alergii asi ještě na něco venku.
@miryp Super a tím neustálým měřením si pomůže jak? Promiň, ale chudák dítě, když už se očividně na problém přišlo. Navíc na alergie a nesnášenlivost se přijde i jinak než jen zvýšenou teplotou.
Do 37,5 to fakt neřeším, když se jinak chová normálně. 🤷♀️
@hennrietta co si nejprve párkrát přečíst, co jsem napsala a za jakých dostupných informací, zkusit pobrat význam sděleného a pak se teprve pouštět do případné reakce, která ale bude reflektovat mnou sdělené?
Autorko, spíš bych řekla, že buď není na úplné bezmléčné dietě, nebo vadí některý z alergenů, který se k ABKM rád přidružuje - hovězí, sója/celé spektrum luštěnin, vejce, kuřecí/celé spektrum drůbeže. Ta teplota značí, že je dítko přetížené a je třeba opravdu zjistit, co to spouští, než začnete řešit další potíže, jako např. astma...
A nenavlíkáš ho třeba moc? Nedávno tu byla diskuze, jak při 20 stupních má dítě čepici a dvě mikiny. Ani bych si při takové přepéči nedivila...Vyhledej psychiatra, hlavně není normální denně měřit teplotu zdravému člověku a úzkostlivě řešit každou desetinu. 🙄
@miryp ano, také jsem na to pomyslela. Počkáme si na testy na alergologii a snad nám to něco ukáže a problém se vyjasní. Já jsem chtěla jen řešit příčinu. Protože od narození mi nikdo nechtěl pomoct, každej se na mě díval jak na hysterku, až jsem se asi tak opravdu stala.. doktoři mě posílaly někam, že u takhle prťavého miminka není možná alergie a že mi ani žádanku nedají. No a začalo to právě kolikama, šílené… teplotama, zelenými stolicemi a nakonec kvasinkový ekzém. (Dle dr to byl prostě ekzém) .. tak jsem četla a četla.. vyřadila úplně mléko. Dala mu Nutrillon AC a najednou asi po týdnu vše zmizelo.. a teď se právě chystáme konečně po roce na alergologii , kde nám to snad všechno potvrdí a možná se ještě něco přidá 🙉
Pokud je na Nutrilonu, pak se nabízí, že mu NAC přestal stačit a reaguje ti na tu štěpenou BKM, která v něm je. A od toho ta věčně zvýšená teplota. Kdy vás čeká ta alergologie?
@miryp až za dva měsíce.. ale už teď má mléko jen ráno a večer z něj dělám kaši.. ale moc ho už nevypije. A stolici má pravidelnou. Ani mléko neublinkává.
Taky bych to nepodcenovala, meris ho zjevne proto, ze se ti nezda. Normalne bych se objednala k mudr. Bez hysterie, proste normalni to neni. Aspon budes mit klid, ze je to cajk. (Uzila jsem si s tim leta, nikdy to nikdo nebagatelizoval. )
@marge_s my jsme u dr už byly.. prý to normální není, ale CRP bylo čistý a asi je to od zubů.. ano každou chvíli mu něco popoleze, ale to přece nezvýší teplotu třeba na dva měsíce.. myslím, že dost ukáže to alergo, nebo v to aspoň doufám
Mozna zkusit znova nebo pres tu alergo? CRP jaksi neresi nic, nejaky skryty zanet ti to neukaze. A v zasade tohle muze udelat cokoliv od vacku pod zubem po boreliozu a nebo to neni nic (u me to uzavreli tak, ze je to muj standard)).
Já osobně bych další dva měsíce bez zásahu nečekala, když si vezmu, že synovi tato doba stačila na to, aby se mu rozjelo díky ABKM astma a skončil na dvou inhalačních sprejích. Já bych minimálně změnila to UM za rostlinné aminokyseliny (na bazarech běžně koupíš Neocate, bez lékařského předpisu by ses v lékárně nedoplatila), pokud tedy pediatr není ochotný předepsat testovací balíček (to je 8 balení toho mléka) a současně bych chtěla u pediatra udělat alespoň základní krevní rozbory. CRP je v tomto směru nedostatečné. Ona by vám mohla při té příležitosti klidně nabrat i protilátky na to mléko...

V zivote jsem nemerila a nemerim teplotu zdravym detem. Nebo na nem vidis,ze neni ve sve kuzi?Jakym meris teplomerem a jakym zpusobem? Moc se mi nezda,ze by nekdo mel takhle hodne zvysenou teplotu bezne. Pokud to tak je,resila bych s dr.