Roztahování pysků, prasklina u poševního vchodu

ajja87
26. led 2018

Ahoj holky,potřebuji SOS radu.Dnes po večerním koupání,jsem malé jako vždy vytirala a roztahovala pysky proti srůstu a na vatove tyčince jsem našla krev(vytírám tyčinkou, malá má hrozně malé ,, malé pysky,,) Pravděpodobně to má prasklé u poševního vchodu jakoby směrem od konečníku.Nevim to přesně, strašně se kroutila a plakala, určitě bolestí,jen co jsem trochu zahlédla.Ona už tak posledních čtrnáct dní si to nechtěla moc nechat vytřít jak jsem se dotkla prciny,hned se začala kroutit.Ja to přisuzovala tomu, že jsme měli zánět močových cest, že ji to třeba bolí od toho.Pripadam si teď jako neschopná mamina,co se neumí postarat o svoje dítko.Meli jste to taky někdo?jak jste léčili? mám strach, že když budu roztahovat ty pysky, že ji to furt bude praskat, jenže mám obavu to chvíli nechat aby nám ty malý pysky nezarostly.Ach jo jsem z toho fakt špatná.Doktor má ordinaci až v úterý.

makiszek
26. led 2018

@ajja87 jak je stará? Mně říkala doktorka ze to jsou hormonální změny po narození ale to uz asi bude starší holčička ne?

lutu11
26. led 2018

@ajja87 já být tebou, nechala bych vatovou tyčinku stranou a umyla ji jenom zinkou. + Čas od času roztáhnout a zkontrolovat, či nesrůstají. Čím víc ji tam toho cpeš, tým větší šance, že tam něco ,,podelas,, (doneseš infekci, něco roztrhnes...)

ajja87
autor
26. led 2018

@makiszek Má už přes rok

kejt29
26. led 2018

Dcera ma dva roky. Myjeme jen klasicky vodou a obcas, tak dvakrat tydne roztahneme. Nijak na silu samozrejme. Jinak nic necistime...

ajja87
autor
26. led 2018

@lutu11 já jí to nevytiram tou tyčinkou pořád, jen iednou za cas, protože mezera mezi těmi malými a velkými pysky je u ní fakt dost špatně dostupná na řádné umytí a vytření.tskze spis jen pro prevenci proti zarustani.umývám a vytiram ji to jinak normálně zinkou.

ajja87
autor
26. led 2018

@kejt29 taky myju jen vodou,ale jak už jsem psala,ty její male pysky jsou dost nedostupné nebo jak to popsat, prostě jsou malé a mají tendenci k zarůstání,tak jí to občas projedu tou vatovou tyčinkou (kdysi jsem to vyčetla tady na koniku)

ilonne
26. led 2018

@ajja87 Tycku nepouzivej, omyvej ji to odvarem z repiku, ani ted neroztahuj. Muzes namazat infadolanem, Anezka ho.dostala, kdyz si "narazila" pipku a taky mela pak na papire trosku krve. Vypada to desive, ale rychle se to detem.hoji 🙂

ilonne
26. led 2018

@ajja87 Jinak k te tycce uz se nevracej, ta by se nemela pouzivat vubec. Jen lehce obcas roztahnout.

ajja87
autor
26. led 2018

@ilonne diky,infadolan mám,tak zítra zkusím namaznout,jestli si to nechá.

ilonne
26. led 2018

@ajja87 Nemas zac a uvar ten repik a klidne ji vykoupej nekolikrat denne pipku v lavoru - ma hojive ucinky. Anezka do lavoru s repikem prave i curala. Asi ma jeste plinku, nech ji ted spis co.nejvic vetrat. Anezka byla za dva dny dobra.

stuplakova
26. led 2018

@ajja87 Myslím že tak rychle to nezaroste, když jí to občas přetřes žínkou a necháš jí to zahojit, tak to bude asi lepší. Ať je malá brzy v pořádku 🙂.

zmrzlinka
27. led 2018

Jestli je tam trhlika tak pomuze Bepanthen.

verys
27. led 2018

0000

belleelle
27. led 2018

@ajja87 to, co dceri delas, bych chapala u miminka, jakoze do pul roku. Podle ji boli.i.to, jak ji nasilim roztahujes. Pripada mi to divne. Pomer velikosti labii u dospeleho a deti je ruzny. A celkovy vzhled zevnich pohlavnich organu neni podle ucebnice.
Jak mohla dostat tak mala zanet mocovych cest?

ilonne
27. led 2018

@belleelle zanet mocovych cest muzou dostat i miminka. Neni to nic neobvykleho

pajita
27. led 2018

@belleelle zanet mocaku muzu dostat deti diky plenkam jak jsou uzavrene a maji ji mokrou + prictete k tomu zimu

ajja87
autor
27. led 2018

@belleelle Za prve roztahovat nám v porodnici říkali klidně až do tri let věku děvčátka,takze se řídím radou doktorky a vzhledem k tomu, že vidím,ze dcera k srůstání má sklon,tak se ji snažím pomoct, bohužel se nám stala tato záležitost a věř mi, že mě to netěší, že ji tím způsobuji bolest.A za druhé, zánět močových cest mohou děti dostat z pleny,jen třeba z toho, že se pokaka a bbakterie ze stolice se jí dostane do mocove trubice, která je u děvčátek mnohem blíž konečníku.Ver mi, že sama nejsem nadšená, že malá takhle trpí.A myslím, že i ty jsi možná v životě u svych dětí aspoň malicko pochybila,ale jestli ne,tal jsi super matka a moc ti to přeju!!!

belleelle
29. led 2018

@ajja87 nemusis me poucovat o anatomii a fyziologii. Zvaz, jen osobne, jestli si na necem nenesla podil prave ty.

belleelle
29. led 2018

@pajita
@ilonne
Cystitidu mohou dostat kojenci, i batolata. Ale oni si meni pleny? Nebo se snad utiraji po stolici? Ne vsichni vi, ze smerem nahoru. Opravdu vsechny deti cystitidou netrpi. Je to podobne jak s otitidozu-zanetem stredniho ucha, take jsou na vine rodice, kteri si nedaji rict a cisti, cisti, cisti.

beruda
29. led 2018

@belleelle Divné to rozhodně není, možnost srůstu je nejvyšší právě mezi 1 a 6 rokem. Souvisí to i s tím, že se děvčátka osamostatňují - naučí se chodit samy na záchod a utírat, pak i mýt a už jim není příjemné, když se rodič dotýká genitálu, natož aby tam něco prohlížel, či důkladně myl.

yelowangel
29. led 2018

@belleelle to bych tak netvrdila já jsem měla zvětšenou nosní madli a záněty středouší jsem trpěla co chvíli a to mě mamka uši čistila fakt málo. Teprv až mě ji vytrhli byli pryč. A řekla bych že se zánětem moč. cest to bude podobný. Někdo prostě je k tomu náchylnější a někdo by mohl nechat dítě v pokakaný plíně třeba půl hodiny a nic se mu nestane. Zase je to na odolnosti organismu jedince.

ilonne
29. led 2018

@belleelle No tak to taky neni tak uplne pravda, taky k tomu nekdo ma vetsi dispozice a nekdo nema. Moje deti na tohle jikdy netrpely, ale bratranek ma dve holcicky, jedna uz mela zanet mocovych cest 2x a druha vubec ne. A rozhodne nejsou zadne spiny a jeho zena moc dobre vi, jak provadet u holcicek hygienu. A k tem srustum, kamaradky holcicce zacala srustat pipka nekdy ve trech letech i pres veskerou hygienu a opatreni. Takze bych byla ve svych soudech hodne opatrna. Pravdepodobne mas u svych deti jen stesti, ze te podobna vec nikdy nepotkala!

belleelle
29. led 2018

@ilonne to prece neni nic o spine, ale je treba spravne poucit rodice. Opravdu jsou ti, co neumi utirat, opravdu jsou ti, co pouzivaji zinky, parfemovane ubrousky a tekouci vodu neznaji.
Ano, jsou moznosti, kdy je zvysene riziko, ale vvv mocovyvh cest a poruchy imunity opravdu nema kazdy.

@beruda budes-li detem stourat do ucha, a radoby cistit stetickou usi, opravdu jim to ublizi. Adenoidni vegetace a vznik zanetu stredniho ucha je na jinem principu.
Jak.se zubnim kazem u deti, ano, jsou deti s vrozenym defektem skloviny (hypoplazii), amelogenezi, dentinogenezi a pripadne jinym. Ostatni deti mohou jen podekovat rodicum.

Zdravi deti ovlivni rodice.

beruda
29. led 2018

@belleelle pokud vím, nebavíme se o uších ale o zevním genitálu a jeho srůstání u malých holčiček. Pokud jsi ty nečistila (jak ty píšeš nešťourala, i když já taky čistila jinak, než uchošťourem) a ke srůstu nedošlo, můžeš si gratulovat, že jsi měla víc štěstí, než rozumu.

smudlinka24
29. led 2018

Ach jo, tady si clovek prijde pro radu a jeste dostane vynadano😤

ilonne
Autor odpověď smazal
Zobraz
smudlinka24
29. led 2018

@ilonne casto ano, ale ne nutne vzdy. Je to o dispozicich jak bylo psano vyse. To asi teda muzu za opruzeniny svyho mimca😲

alkuska
29. led 2018

@ajja87 Klid, nemyslím si že jsi něco pokazila. Já dceři taky genitál kontroluju a občas promazávám jako prevenci srůstu. U malého miminka jsem to dělala uchošťárou namočenou do olejíčku, lehounce jsem jí zatlačila od poševního vchodu proti hrázi a promazala, u větší holčičky už jen prstem, zase s olejíčkem. Určitě se to brzo zahojí, mazala bych to jako ochranu proti agresivnímu prostředí v pleně a bude to OK.

ilonne
29. led 2018

@smudlinka24 Tam melo byt ne vzdy, koukam ze mi to opravil telefon 🙂

ilonne
29. led 2018

@smudlinka24 Uz jsem ten svuj nesmysl smazala.