Rýma přes 2 měsíce. Co s tím?

lilianapul30
12. lis 2022

Holky potřebuji nějakou dobrou radu. Dcera má už přes 2 měsíce rýmu. Je to katastrofa. Doktorka pořád dává nějaký kapky do nosu které vůbec nepomáhají. Na orl ji dali avamys a taky nepomáhá. Má zalehlé uši a zvětšenou nosní mandli. Díky rýmě má hodně dráždivý kašel. Nevím co s tím.

eva118
12. lis 2022

Já to měla po covidu, dva měsíce rýma.

zmrzlinka
13. lis 2022

@lilianapul30 zkus jiné ORL ať nasadí jiné kapky .A taky alergologii.ORL nedoporučuje vyndat mandli?

vikinkav
13. lis 2022

Nas malej uz ma rymu asi 3 mesice, te djsem objednala inhalator, tak snad 😬

lilianapul30
autor
13. lis 2022

@zmrzlinka no právě že ne

te_reza
13. lis 2022

Kolik jí je?

lilianapul30
autor
13. lis 2022
xxx3d
13. lis 2022

rýma je běh na dlouhou trať
my jsme vždycky dávali Sinupret, a nějaký Céčko, to syn do sebe v pohodě dostane stravou, ale když tak, vitamín C, hodně pít a hodně smrkat, nebo odsávat, prostě aby se hlen dostal pryč
dítě doma v teple, klidový režim, sliznici nosu zvlhčovat mořská voda a spol. my jsme dávali Quixx, nebo vincentkou, když je nos ucpaný tak nějaký ty kapky typu Nasivin, ale to asi nebude u vás problém, ucpaný nos.
při kašli na noc dávat nějaký lék, od pediatry napsaný, aby se dítě vyspalo, my jsme měli Dithiaden, to když se k rýmě přidal úporný kašel.

já teda na tvým místě bych chtěla vědět, jestli se nejedná už o bakteriální rýmu, protože kombinace nějakých kapek od pediatry, plus něco z orl... aby se to netřískalo.
možná je potřeba nějaký antibiotikový kapky do nosu, nasadit, ale to by mělo ukázat vyšetření. každopádně u rýmy platí hodně smrkat, hodně pít a čas, zalehlý ucho, dutiny a následně třeba zánět... není o co stát u dospělých, natož u dětí.

zmrzlinka
13. lis 2022

Já bych zašla k jinému ORL lékaři.A nějaký výtěr z nosu ji dělali?

mishell56
18. lis 2022

@lilianapul30 Řešila bych tu nosní mandli a podporu imunity. Jsem poradkyně doplňků stravy a toto teď řeším snad s každým klientem, klidně napiš. Každopádně na mého syna ryma lezla 4x a nevlezla pořádně ani jednou, zahnala jsem jí. Kolik má let?