Šílená bolest hlavy - neštovice. Zažil někdo?

christienka
12. led 2023

3letá dcera má pátý den neštovice. Má cca 150 pupínků, ale malinkých a dobře to doteď snášela. Dnes v noci 3 hodiny plakala, že ji šíleně bolí hlava a držela se za ni. Dali jsme Nurofen a po delší době konečně usnula. Ráno si nestěžovala, ale odpoledne se to zopakovalo a opět několik hodin pláč, že ji šíleně bolí hlava i po podání Nurofenu a navíc začala říkat, že ji bolí tak hlava, že nemůže ani kašlat. Co to je? Zažil to někdo? Patří to k neštovicím a přejde to nebo je to vážné a mě jet na pohotovost?

fifina86
12. led 2023

@christienka jj, ještě měsíc od výsevu to bylo náročné, co se bolesti týče, po šesti týdnech už ústup, po dvou měsících úplně pryč. Sledovaní pediatrem, už jsme spolu s lékařem řešili objednání na neurologii.
Pro svůj klid můžeš zavolat na pohotovost, ale jezdit až s jejich souhlasem, dítě je infekční.

misadan11
12. led 2023

@christienka bacha, mam dojem, ze nurofen se u nestovic nema... tze prozkoumat..muze to prave zhorsit...

ivetka7686
12. led 2023

@christienka nedávat Nurofen prosím. Ten neštovice zhoršuje. Podávat pouze paracetamol

anavi29
12. led 2023

@christienka Radeji telefonicky zkonzultujte stav s lekarem/detskou pohotovosti. U nestovic muze byt par komplikaci v podobe: zapalu plic, zanetu srdce, meningitidy , mozečková porucha (nevolnost, zvraceni)... - tam se musi podat antivirotika.

christienka
autor
12. led 2023

@misadan11 děkuji, to jsem vůbec nevěděla, teď si to vyčítám 😔 Chtěla jsem jí pomoct. Teď už i zvrací.

odula
12. led 2023

@christienka v tom pripade bych určitě zavolala na pohotovost a zeptala se jestli můžete přijet. Měli by vas přijmout i kdyz ma dcerka infekcni nemoc. Nestovice jsou sice běžný, ale komplikovaný průběh ( bolesti hlavy, plus zvracení) může mít hodně vážný následky. Myslím na vás at je mala brzy fit. A určitě, určitě volej

zmrzlinka
12. led 2023

@christienka jela bych s ní na infekční.Ne na klasickou dětskou pohotovost.

fifina86
12. led 2023

@zmrzlinka souhlas, volat na infekční.
Pokud se přidalo zvracení, tak bych neotálela.
@odula oni je vezmou, ale právě je potřeba si domluvit ten čas. Ale tady už bych to viděla na kontakt s infekčním oddělením.

ada22
12. led 2023

Ještě se jí to mohlo zkřížit s jinou virózu, ale určitě bych řešila jak píší holky.

anavi29
12. led 2023

@christienka Pokud se přidalo zvracení, může jít o postižení mozečku neštovicemi. Je potřeba zkontaktovat lekaře. Jak už bylo zmineno, radeji ihnet volat na infekční oddělení nejbližší nemocnice. Určitě se nenechat odbýt.
Chlepeček známé měl mozečkové postižení neštovicemi, byli krátce hospitalizováni, dostali léky a chlapec byl vpořádku....

merope
12. led 2023

@christienka Ono se málo ví, že cca 1% dětí končí s neštovicemi v nemocnici. Určitě nepodceňovat a minimálně volat pohotovost - a případně opravdu dorazit (a počítat s hospitalizací). Ona je to fakt hnusná choroba.

zmrzlinka
13. led 2023

@christienka tak jak se vede?Je to lepší?

christienka
autor
13. led 2023

@zmrzlinka Moc všem děkuji. Jsem v telefonickém kontaktu s lékařkou. Dneska je malé mnohem líp, jen ji bolí oči, už nezvrací a hlava nebolí. Lékařka říkala, že je to onemocnění i vnitřní a otékají i vnitřní orgány, proto můžou být komplikace. Musím ji teď sledovat, kdyby to byl problém s mozečkem, ale to by nedokázala chodit rovně, stát na 1 noze atd., což zvládá bez problému. Pokud se to ale jakkoli zase zhorší, bude ji muset lékařka hospitalizovat. Pediatrička doporučila koupit Schüsslerovu sůl č. 7 jako terapii hořčíkem pro podporu nervové soustavy. Nemám s tím žádné zkušenosti, snad to pomůže.

odula
13. led 2023

@christienka diky za update! Hlavně ze uz je holcicce líp 🙏🏻 preju brzke uzdravení !!