Syn trpí na laryngitidu

misulicka69
14. čer 2015

Syn (28 měsíců) celkem trpí na laryngitidu. Už jsem z toho celkem nešťastná. První záchvat měl někdy na začátku října 2014, pak další měl v lednu, to jsme skončili v nemocnici. Další asi před měsícem, to už jsme si s tím poradili a dnes opět začal štěkavě kašlat. Dětská dr. mi řekla, že máme dát čípek raději dřív než když se začíná dusit ☹ Takže večer dáme čípek. Ale stejně, nevím, jak tomu předejít, když je teď teplo. Syn navíc chodí do jeslí. Teď byl 3 týdny nemocný (angina), týden byl v jeslích a teď zase tohle ☹ Myslíte, že mám jít zítra k dětské dr.? Přijde mi, že to má celkem často.

slunickova123
14. čer 2015

Ahoj, bohuzel, nekterym detem se to casto vraci. U nas na detskem odd.v nemocnici mame nektere male pacienty i 5x za zimu;( predchazet tomu nijak specialne asi nelze, jen casto plati
ze cim driv das dite do kolektivu ( jesle) tim min je vyzraly imun.system a takove dite chyti vsechno. Do kolektivu bych dala dite z tohoto ( ale i z jinych) duvodu az tak ve trech letech. Nemas moznost hlidani treba chuvu? Pro jeho zdravi by to bylo urcite lepsi a treba by se laryngitid zbavil. Takhle maly se bude neustale zmitat v kolobehu viroz, co bude chytat v jeslich...rectodelt urcite dej a rano uvidis..

antoinet
14. čer 2015

Souhlasím se @slunickova123 , syna jsem měla v zimě dvakrát dost nemocného, jednou zánět oušek, jednou laryngitida i s hospitalizací a pokaždé jsem kromě doporučení doktorky úplně zrušila na nějakou dobu chození mezi lidi mimo rodinu (MHD, obchoďáky apod.) a především dětský kolektiv, i hodinu dětského cvičení týdně. Myslím, že organismus potřebuje klid a čas, aby nasbíral zpátky imunitu.

maki73
15. čer 2015

@misulicka69 Naše malá také hrozně trpí na tyto věci a musím naštěstí říct, že čím je starší, tím je to lepší (o něco, zatím nijak dramaticky), ale u nás je toho více, je těžká alergička, podezření na astma už někdy ve 3 měsících a pak už se to vezlo, pro tvůj klid na duši musím říct, že já sama jsem chodila do mš od 4 let a do té doby se do kolektivu moc nedostala a stejně jsem do 3 let byla hospitalizovaná každoročně několikrát, právě kvůli laryngitidě a dcera měla tyto problémy dávno před vstupem do kolektivu...neříkám, že v kolektivu není nátlak na imunitní systém větší, ale zrovna toto bych moc jako ovlivnitelné chůvou neviděla, vlastně se nedá dělat nic moc, leda tak zvlhčovat vzduch, udržovat co nejméně dráždivé prostředí... teď už to máme natrénované a většinou dceru rozdýcháme v chladu i bez rektodeltu, člověk si prostě zvykne a pak už to jde i bez ježdění do nemocnice a okolo těch 6 let už je to úplně bez problémů, jistě strach je tady pořád, ale navíc i tím, že jsem si záchvat a následnou hospitalizaci sama zažila nespočetněkrát, tak vím, že to pro dítě zase až taková hrůza není, taky si zvykne a nejvíce vlastně pomáhá, když při záchvatu dáte najevo, že to není nic dramatického (ačkoli samozřejmě je) a dítě co nejvíce uklidníte, v zimě sednout k oknu, v létě k otevřené lednici, hlavně nepanikařit (což mi ze začátku osobně moc nešlo, ale natrénovali jsme 😀), říká se to dobře, když už to má člověk "zažité", ale upřímně, u dětí, u kterých se tyto stavy opakují ani nic jiného nezbývá, teď už mi to přijde celkem jako banalita, já měla poslední takový záchvat, že jsem musela do nemocnice někdy v 10 letech a upřímně jsem z toho měla spíše veget, že jsem nemusela do školy, vtipné na tom je, že "léčba" je stále stejná, stejná medikace, stejné postupy, asi se na tom nic moc nového vymyslet nedá, na druhou stranu evidentně to dobře funguje, pokud nezabere čípek, tak v nemocnici po 1 injekci do 2 hodin dítě jako rybička...u dvouleťáčka bych fakt raději dala ten čípek hned při podezření, že se blíží záchvat, ale jak říkám, ono to takové drama není, když si člověk zvykne 😉.