Syndrom nohou, rukou a úst. Máte zkušenost?

michaels
28. led 2015

Maminky chci se zeptat zda s tímhle máte některá zkušenost. Jeden den bolelo syna bříško a druhý den mu na rukou a nohou začali dělat červené pupínku a změnili se v malé puchýřky. Přišlo nám to divné a tak jsem volala dětské doktorce a ta říkala, že má syndrom nohou, rukou a úst. V životě jsem o tom neslyšela a ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Také říkala, že je možné že to chytneme také. Přítele to nejspíše chytil od něj a chci se zeptat zda si přítel má brát také jen fenistil kapky jako syn.

hansed
28. led 2015

POprvé jsem to slyšela před rokem v únoru, kdy to údajně prodělala mladší dcera. Měla afty. V září to prodělala starší dcerka, ale stylem 1 den horečka skoro 40°, druhý den puchýřky kolem pusinky, třetí den vyskákaly pupínky na rukou a nohou. Nikdo to nechytil, já si teda důsledně myla ruce, když jsem se o dceru starala.... Za dva týdny jí slezly asi 3 nehty na rukou.... Pokud bude přítel brát fenistil kapky, nic nezkazí 😉
@michaels

blahova_andrea
28. led 2015

já o tom taky poprvé slyšela až když to měl syn. my to teda nechytili. bohužel se to prý může vracet stejně jako chřipka. že se na to netvoří obranyschopnost ☹

michaels
autor
28. led 2015

Četla jsem na netu, že to mohl chytnout mezi dětmi. Mám mu dávat nějaké vitamíny na imunitu? Syn to má jen na rukou a nohou.

martinakl
28. led 2015

@michaels Syn to měl na podzim. Jen jsem dávala Fenistil, aby si to nedrbal. Jinak nic, jen jsem ho pár dní nekoupala. A prostě to samo odeznělo. Já to nechytila, ale bohužel jsem slyšela, že u dospělých to často mívá horší průběh. Tak držím palce!

michaels
autor
29. led 2015

Děkuji.

michaels
autor
29. led 2015

Ty vitamíny myslím jako celoročně na tu imunitu.