Týdenní miminko - mateřské mléko ho nezasytí?

ekulka
28. zář 2017

Ahoj holky,potrebuju poradit.Mam doma tydenni miminko a bojujeme s kojenim... Z porodnice nas pousteli s dokrmen,protoze prcek jen ubiral,i kdyz jsem ho mela u prsa prakticky nonstop. Rada bych prikrm odstavila uplne a jen kojila, ALE -maly se hezky prisaje (mela jsem laktacni poradkyni,technika ok a pry se to casem rozjede) a ji, ale prsa ho vubec nezasyti!!!! Vubec to nechapu, porad cekam,ze maleho prilozim, budu krmit i hodinu na stridacku z obou prsu, ale ocekavam,ze pak bude aspon na pul hodky syty,ale ne ze po odendani bude rvat hlady... Dnes od rana maleho prikladam na stridacku k obema prsum, mliko v nich mam (obcas mu ukapne id pusinky), ale uz jsem musela dat jednou dokrm (po 7hod prikladani) protoze ma proste hlad! A moje rozhasene poporodni hormony proste nedovoli ho nechat plakat :( Netusite nekdo,proc nedokazu sve vlastni dite zasytit?

luckylee
28. zář 2017

Zkus jeste LP z mamily.Vydrz.Dokrm davej jen cevkou po prsu nebo stamprli at si jeste nezkazis prisati.
Je to strasne narocne.Ja k tomu mela deprese a po tydnu to nezvladla a dala jen UM.Neni to lehci cesta,neni to snazsi a vubec ne levnejsi a ja si to dlouho vycitala.Pokud ale bys byla hodne vycerpana,tak ten dokrm dej a netrap se tim.Nesmis padnout na dno...delas co muzes.Pokud nekojis co 3h ale opravdu dle potreby tak mas krasne naslapnuto a pujde to.Dej tomu cas a zkus jeste tu jinou LP.Treba prijde na neco noveho.☺Moc drzim pesti,jsi skvela mama.Vydrz.💙

anaema
28. zář 2017

Taky bych zkusila ještě nějakou další laktacni poradkyni. Nemá miminko koliky? Snad ještě někdo poradí. Některá miminka jsou plactiva a hodně kontaktní. Těžko říct takhle na dálku. Navíc je mu teprve týden. Může se to kdykoli změnit...

viridie
28. zář 2017

@ekulka Ahoj 🙂 Proč myslíš,že mim pláče hlady ? Syn pravděpodobně bečí a chce prsník pro kontakt s Tebou,pro takto malé,čerstvě narozené dítko je prso středobodem jeho vesmíru a šestinedělí je mnohdy opravdu jen o kojení a zase jen kojení.Pokud syn čúrá těch 7 plenek/24hod,je to ok ! Neboj holka,bude to dobré a za mne doppručuju kojit kdykoliv si syn řekne,laktace se tím stabilizuje a nebude nutný dokrm.Držím palce 🙂

soniamistery
28. zář 2017

Já měla obdobný problém. Kojila jsem cca 15 minut, pak už nechtěla, ale za půl hodinky už chtěla zase a takhle to šlo každý den až do třetího měsíce.
Nevím čím to bylo, mlíko jsem měla, taky jí teklo z pusinky. Tak možná bylo řídké a až po těch třech měsících se mi začalo dělat dost syté. Pak už to šlo v poho, nakojila se a pak byl 3-4 hodiny klid.
Tak koj, koj třeba ti taky zhoustne 😉

no_title
29. zář 2017

týdenní miminko je ještě hodně maličké. My jsme měli taky v prvním týdnu hodně problémů, skoro jsem myslela, že kojit nebudu. časem zesílí a vytáhne víc. Být tebou, půjčím si váhu a vážím ho před kojením a po kojení. Myslím, že týdenní miminko by mělo vypít tak 70 g za jedno kojení.
A jinak, nemusí jít jen o jídlo. Kojení naplňuje více potřeb než jen jídlo a pití. Naplňuje sociální kontakt, miminko snadno zjistí, že když zapláče a bude mlaskat, že přijde máma, dá prso a může se k ní libovolně tulit. Pokud se ti to stane, že budeš třeba hodinu kojit a pak položíš do postýlky a chce znova, zkuste šátek. U nás to pomohlo. Když si ho vezmu já, tak sice hledá chvilku ještě to prso, ale po chvilce spokojeně usne. U tatínka ani nehledá a rovnou usne. A navzdory "projevům hladu" pak spí klidně i 2 hodiny. Vzbudí se až když má opravdu hlad 🙂.
Kojení pomáhá i od bolesti. Všimla jsem si, že když ho trápí větry, chce být na prsu hodně často (a kolikrát se při kojení i krásně vyprdí 😀.) Oni v podstatě nic jiného než mámu a prso neznají, čili pokud mají jakýkoli problém, řeší to většinou právě tímto 🙂. Možná saje jen prvních pár minut a pak jen dudlá na uklidněnou. Proto zkus tu váhu, tak to zjistíš 🙂

janikas85
29. zář 2017

@ekulka https://www.modrykonik.cz/kojeni je tam pěknej obrázek o velikosti žaludku miminka. Přeju ať je brzo po problému 🙂

petrasipkova1
29. zář 2017

Taky bych myslela spis na jiný problém, dcera mi ihned po nakojeni přímo rvala, laktační kroutila hlavou,přisátí vynikající,dcera byla jedlík, mlíka bylo hodne a řekla ať zkusím vysadit mléčné výrobky a nepokládal,že může mít slabší reflux. No nic moc to nepomohlo,ale v 6 měsících neustále řevu se přišli ještě na lepek, vajíčko,sóju,po vysazení jako když utne. 😉 To jen na ukázku,že nemusí mít hlad. Já tedy dcerku pořád vážila že začátku,kolik toho vypila. A později kdYz začala nadstandardně pribYvat,tak už jsem byla v klidu,to bylo po tom šestinedělí. Držím palce,ať se ti brzy srovná. Asi bych zkusila nakojit co Mimi chce a šup do šátku na procházku,jestli nebude spokojenější. A jak se ozve,tak zase nakojit.

babanci
29. zář 2017

On nemusí plakat jen z hladu, třeba chce jen kontakt, teplíčko od maminy. Pamatuju si, že moje babi, sotva mi děti pobrekly, usoudila, že mají hlad. 🙂 Byly jak bumbrlíčci, ale podle babi měly pořád hlad. Já bych se toho kojení nevzdávala a zkoušela to dál. Může mít prdíky.

ekulka
autor
29. zář 2017

Holky, moc dekuji za rady! Satek uz je na ceste,uprava jidelnicku zacala... Doufam,ze to bude jen lepsi!!!

aviho
29. zář 2017
marrrtinna
29. zář 2017

Já na tom byla úplně stejně ať si každý říká co chce prostě můžeš mít málo mléka já jsem to zjistila při vážení před a po kojení že i když byla přisátá skoro hodinu vypila nanejvýš 20 ml a potřebovala alespoň 60ml koupila jsem si láhev Mam a vzdy jsem ji nakojila a zbytek se dokrmila s láhve např. Jsem udělala 90 ml a vypila 60 ml . A to upozornuji že je to mě druhé dítě . První jsem kojila 3 roky a dokrmovat jsem nemusela tak s tím zkušenosti mám.

anaema
29. zář 2017

Jinak moje dítě problematicky reagovalo na espumisan. Je dobré zkoušet všechno. Alergie. Vysadit u sebe mléko atd. Jak psaly mamky výše. Možností je hodně, co miminku nemusí dělat dobře. Přeju hodně zdaru a pevné nervy. Někdy je to náročný.

luj89
29. zář 2017

@ekulka ahoj, jak jsi poznala, ze place hlady? Treba jen chce byt v kontaktu s maminkou a dudat 🙂. Jak pribira na vaze?