icon

Vnučka má teploty, kašel, a lékař jí nechce dát ATB

karmen9
2. únor 2017

Zdravím maminky,
píšu za dcerku. Je podruhé těhotná .Pátý měsíc. Vrátili se z hor a všichni si přivezli chřipku. Dcerka má vysoké teploty od neděle. Včera po dohodě s gynekologem jí lékařka nasadila antibiotika. Zdá se, že zabírají. Ale... malá dvouletá vnučka je stejně nemocná. Teploty, kašel. V úterý byli u pediatra. Protože je hyperaktivní dostala paralen a ditiaden. Aby ležela. Ona prostě neleží ani při vysoké teplotě. Dneska byli na pohotovosti. Teploty se jí stále drží, nelepší se. Zase nedali antibiotika. Dcera je vysílená, má starost i o mimčo v bříšku a potřebuje aby jí až lékaři pomohli zaléčit i malou. Snažíme se pomáhat. Vařím, hlídám malou. Stejně tak i zeť. Maminky prosím vás co je to zase za módu, že se nedávají antibiotika, když se malá nelepší. Jen podotknu, že toto měla loni úplně stejné. To jí byl rok. Týden trápení, bezesných nocí a a ž po týdnu teprve ATB. Potom se začala uzdravovat. Ale tělíčko bylo tak vyčerpané, že se dávala dohromady měsíc. Poté dostávala léky na imunitu. Napište mi prosím svoje zkušenosti. Ps. Mimo jiné je od nás problém kamkoliv vyjet. Mnohdy jsou cesty neudržované. Bydlíme na vesnici. Lékaři ve městech si to neumí představit. K nebližšímu cca 20 km.

Strana
z4
kackakastanka
15. únor 2017

@karmen9 tak ja jsem s vami celou dobu komunikovala velmi v pohode a i chapu, ze utocit na vas nikdo nema a neni to spravne, ale na druhou stranu, vy opravdu hajite antibiotika a hanite postup lekare, prestoze to proste bylo spravne... a pokud by vasi vnucce jiny lekar dal antibiotika na virozu a rozhodil ji tim imunitu tak, ze byste pak lecili jednu nemoc za druhou, tak to byste teprve mela duvod se rozcilovat a vyjadrit frustraci...ale zlobit se, ze vam na virozu nedali antibiotika je opravdu mirne receno zcela nerozumne...deti jsou nemocne a je treba, aby to vylezely... a i se jim tak posiluje imunitni system, ze tu nemoc zvladnou samy...to, ze se pak objevil streptokok je vec nasledna, je podivne tvrdit, ze si jste jista, ze ho mela uz pred tim, to byste musela byt vedma...opravdu se radujte, ze mate lekare, ktery vam hned nedal antibiotika, je to zcela spravny a ke zdravi vnucky velmi ohleduplny pristup, prestoze se vam to nezda...

betelgeuzz
15. únor 2017

@karmen9 chtěla jsi znát názor jiných maminek, ale ten ti není vhod. Takže vlastně všichni jsou stádoidní. Mně by zajímalo, co si o tom myslí tvá dcera? Ta taky chtěla nasadit malé ATB, nebo jsi ji jen pomocí názorů zde chtěla přesvědčit, že ATB jsou správná?

karlajasmine
15. únor 2017

@karmen9 Moje maminka treba za meho mladi sla vzdy ''proti stadu'' a uz tenkrat tvrdila, jak se ATB predepisuji zbytecne casto, Kolikrat me a mym sourozencum chtel lekar dat ATB na virozu a mama to vehementne odmitla, a dobre udelala.

karmen9
autor
15. únor 2017

@betelgeuzz Moje dcera byla ještě radikálnější než já. Sama na sobě viděla, že je malá na tom stejně jako ona. Znovu opakuji, že to nebyla chřipka. To byl můj termín pro nemoc první dny.

victress
15. únor 2017

nebudu polemizovat o tom, jestli to bylo nebo nebylo na ATB, mě zaráží fakt, že dvouletému dítěti klidně lékaři dávají Dithiaden, který je pro děti až od 12 let!!!!
naše pediatra ATB nepředepisuje bezhlavě, pokud má dítě teplotu 38 C, tak určitě ne, protože jak říká, co jim dám, až budou mít 40ky horečky, takže je to věc názoru, hlavní je, aby vaše vnučka byla brzy OK🙂

ttm
Autor odpověď smazal
karmen9
autor
15. únor 2017

@karlajasmine
@karlajasmine
@karlajasmine
@karlajasmine
@karlajasmine
@karlajasmine
@betelgeuzz
@betelgeuzz
@betelgeuzz
@karlajasmine
Ano chápu. Tenkráte stonala děcka běžnými dětskými nemocemi. Neštovice, příušnice, zarděnky. Tyto nemoci provázely vysoké horečky a ATB se na ně nedávalo. To je pravda. Na virozy se také nedávaly. Ani jsme s rýmou k lékaři nešli. Tedy pokud jsme nepotřebovali "paragraf". Myslím, že hlavní problém je dnes nekvalitní strava a stres. Zničené životní prostředí. Tím je oslabena imunita všech. Pak můžou "bacily" mutovat.

betelgeuzz
15. únor 2017

@karmen9 a podle čeho jsi poznala, že to není chřipka? Jako jestli nesouhlasíš s postupy lékaře, najděte si jiného. Třeba nějakýho, který dává ATB na požádání rodičů, najdete.

kkubikula
15. únor 2017

Cetla jsem jen nejake prispevky.a i kdyz jsem individualista,tak se priklanim k nazoru nekterych maminek.jsem z generace tech "komunistickych" deti,ktere hned na blbou rymu dostali atb.,nasledek oslabena imunita.nezlobte se,ale pokud mi onemocni deti (ted uz mam starsiho syna nemocneho tyden),tak jsem rada,ze nemame hned atb.a pokud vnucce delali crp,tak meli duvod je do ni hned nervat.a jen tak pro info-nejsem "bio" matka

alubif
15. únor 2017

@victress dithiaden není od 12-let, ale od 2 let 😉

karmen9
autor
15. únor 2017

@victress Jééé konečně někdo, kdo je na stejné vlně. Ano i to mě zarazilo. Ten dithiadem. Malá je hyperaktivní. Tak prý aby se "zklidnila a ležela" Tˇuk....ťuk. Tak to je lékařsky správně. Tady přeci nikdo nepochybil jenom babka. Maminky toto neřešily.
(Jak tady některé mamky psaly, že je to proti otoku sliznic.) Prdlačku, aby spala. A to je další problém dnešní doby. Na všechno prášky na uklidnění nejlépe antidepresiva dětem.

ttm
Autor odpověď smazal
karmen9
autor
15. únor 2017

@kkubikula Ano děkuji, moje generace. Ale ona neměla chřipku, jen to tak vypadalo. Už měla načatýho streptokoka v krku. To samé měla její maminka. Věřte, že nechci ATB za každou cenu. Jen jsem chtěla podiskutovat. Tak se to zvrklo v "máte slovo".

karmen9
autor
15. únor 2017

@ttm ale já to vím. Představte si, že to vím. Nedávno si moje sousedka rozřízla ruku. Měla 5 stehů. Vydesinfikováno, vyčištěno a k tomu vyfasovala ATB. To je v pořádku? To za mne nebývalo. Zašili mi koleno taky 5 stehů a šup domů. Denně převaz a čištění.

alubif
15. únor 2017

@karmen9 jak už jsem psala, léčba trvá o to dýl, pokud pacient není v klidu a nemoc nevyleží. Dithiaden není žádný šílený lektvar. Využívá se jen jeho vedlejšího účínků k pozitivní věci ... O atb se tu cyklíme furt dokola. ... Ale ťuk ťuk, vzdyť doktoři jsou úplní idioti a dávají léky co dávat nemají a nedávají ty co chce pacient . NOVÁ DOBA, pacietn říká lékaři co má předepsat!!! Tož to sni za komunistů nebylo 😀

werumka
15. únor 2017

@karmen9 Zkusím Ti ještě dát trochu jinou alternativu. Víš, co je to bakteriální superinfekce? To je stav, kdy na sliznici poškozenou virózou, nasedne bakterie. Za normálních okolností by si s ní tělo poradilo, ale jelikož je oslabené proběhlou virózou, vznikne z toho tohle. To se zřejmě stalo ve chvíli, kdy už vnučka teploty neměla a pak je znovu dostala - to bývá u těhle infekcí docela časté. Dithiaden se skutečně dává na otok sliznic, aby dítě v noci nekašlalo a vyspalo se. V leže totiž kašel nejvíc dráždí. U naší dcery na to zabíral, když prokašlala skoro celou noc a zvýšená poloha nepomáhala. Proto se taky na noc dává... přes den ne.

karmen9
autor
15. únor 2017

@alubif Převracíte ....neviděla jste stav a nečetla celé

victress
15. únor 2017

@alubif ano, máte pravdu, dnešní Dithiaden je už od 2 let, ale dala bych krk na to, že ještě nedávno byl až od 12 let....buď zmírnili legislativu, aby ho mohli ordinovat už dříve nebo změnili složení...ten starý příbalový leták už nemám, aby měla možnost srovnání...ale o ten Dithiaden jde až v druhé řadě...

já vám napíšu opačný případ, v listopadu jsem kašlala, měla rýmu bez teplot, MUDr mi udělal CRP vyšlo 7, tak mi předepsal ATB, což jsem nechtěla, chtěla jsem napřed udělat stěr z krku, což odmítl, tak jsem poslušně vyjedla ATB, která mi nepomohla, chtěl mi předepsat další ATB, což jsem odmítla a vydupala jsem si stěr z krku, který byl negativní, tudíž jsem ATB jedla zbytečně a jedla bych i druhé!!! kdybych se neozvala.....utratila stovky Kč za probiotika...a stejně mě nevyléčil doteď....☹

ttm
Autor odpověď smazal
alubif
15. únor 2017

@karmen9 ale četla!!!

betelgeuzz
15. únor 2017

@karmen9 chtěla jsi to prodiskutovat, ale jiný názor prostě nepříjmeš. tys totiž nechtěla diskutovat, ty jsi čekala, že ti někdo potvrdí tvůj názor.

karmen9
autor
15. únor 2017

@kackakastanka promiňte, jesli jsem se vás dotkla. Opravdu jste se mnou mluvila hezky. Nic proti Vám.

karmen9
autor
15. únor 2017

@werumka
@werumka
@werumka
Děkuji konečně vysvětlení. Ano tak to asi bylo. Byla vysílená těmi teplotami a probudil se streptokok. A jak ten vyléčit?????

karmen9
autor
15. únor 2017

@betelgeuzz Nerozumí vám, ano chtěla jsem vaše názory. Ale jsou všechny skoro jako přes kopírák. Porád dokola . Až Werumka přišla s něčím logickým a novým. Děkuji.

kackakastanka
15. únor 2017

@karmen9 ne to vubec ne, ze byste se me dotkla, ale mrzi me, ze mate pocit, ze jsme se tu do vas pustily, kdyz jsem presvedcena o tom, ze fakt bylo postupovano spravne...

ttm
Autor odpověď smazal
karmen9
autor
15. únor 2017

@ttm Ale proč se mi to ani mým dětem dříve nestalo. A že měl syn šití xkrát. Dokonce si jednou si skoro usekl prst. Obvoďák zašil, ani v nemocnici jsme nebyli. Žádné ATB nikdy. teď ano a to se vám zdá v pořádku. Proč nepočkat až jak zareaguje tělo? Stejně jako u nemocí?

werumka
15. únor 2017

@karmen9 Pokud je to jen viróza - kterou na začátku vnučka měla - tak tam se to nechává být (i CRP bylo nízké). Ve chvíli, kdy na ty poškozené sliznice nasedl streptokok od její maminky, tak přišly znovu horečky a v tu chvíli už se jedná o bakteriální infekci, kdy i CRP vzroste a na to se pak dají atb. Někdy si s tím tělo poradí a někdy ne a je potřeba na to pak nasadit léky. Při těch prvních teplotách lékař prostupoval správně. Atb by jí oslabily imunitu ještě víc. Ten kámen úrazu byl v tom, že byla v tu dobu doma s maminkou, která v sobě tu bakterii měla. Kdyby se horečky nevrátily, tak by to bylo v pořádku. Ale ty horečky, které přišly po té pauze znovu naznačily, že se ten streptokok rozšířil a imunita si s tím už nebyla schopná poradit sama. Někdy se to stane.

ttm
Autor odpověď smazal
karmen9
autor
15. únor 2017

@ttm No vím jedno. Už nebyla 3 týdny venku. Potřebuje vzduch. Je živá a doma se nudí. No a toto přesně měla v loni. Psala jsem v úplně prvním příspěvku. Po třech týdnech mordování nasazena ATB. Tělíčko měla tak zrychtované, že do jara chytla na co přišla. Nakonec lékař dal léky na posílení imunity. Měla jsem srovnání. Proto ta opozice. Ještě na závěr další paradox.
Mám dvě vnučky. Stejně staré. Obě byly s rodiči na stejných horách. Všichni po příjezdu stonali. Druhá vnučka to samé, vysoké teploty a kašel. U stejného pediatra dostala ATB v ten samý den . Mamky byly s holčičkama stejný den na ošetření. Do 3 dnů byla fit. Po pěti dnech venku. Tak to bylo moje eso v rukávu.

Strana
z4