Zahledění. Epilepsie?

trikvitka
25. srp 2022

Zdravím, je tu prosím někdo, komu vyšetření neprokázalo epilepsii u dítěte? Že byl příznak zahledění na několik sekund třeba jen rys povahy? Takové denní snění? Je to přeci jen znamení vah, od miminka kliďas..Zítra jdeme k pediatrovi, třeba zbytečně..

jola777
25. srp 2022

Když jsem byla já malá tak jsem kvůli tomu byla na neurologii na EEG ale naštěstí vyšetření v pořádku.

mari90
25. srp 2022

@trikvitka se synem jsem loni byla třikrát na EEG a na jednom 24 hodinovém a epilepsie byla vyloučena. Občas míval a má i teď několika sekundové zahledění.

@trikvitka mohu se zeptat, jak to u vás probíhá?

sanyy22
25. srp 2022

@trikvitka můžu se prosím zeptat, jak probíhá to zahledění? Mám 14 měsíčního syna, a byli jsme už tak 6x na EEG a 1na hospitalizaci na 24h eeg

trikvitka
autor
25. srp 2022

@mari90 no třeba nejčastěji mezi jídlem, zadívá se do prázdna...dvě, tři sekundy max. Promluvím na něj, fouknu na tvář a začne mě zase vnímat...Třeba takhle 3-4 x týdně. Dnes i u hraní, posílala jsem mu míček a zadíval se kamsi za mě...Oslovila jsem ho a nic. Pak jsem lehce tleskla a probral se. Moje ezo máma tvrdí, že má denní snění, vidí kolem sebe jiné bytosti atd..No, co si vybrat.

honatko092
25. srp 2022

@trikvitka Toto dělá i můj dvouletý syn a nikdy mě nenapadlo. Že by bylo něco špatně. Prostě se zamyslí, nad něčím třeba přemýšlí...já to dělám taky a vlastně všichni kolem mě 😀

vanocni_stromecek
25. srp 2022

Moje dcera ma rok a pul a taky se obcas zahledi, taky sem nikdy nezauvazovala, ze by to mohlo byt neco spatneho...:-O to mam letet na vysetretni? Kolem dokola se obcas zahledi kazdy, i ja...😀

monuleee
26. srp 2022

Co vím tak u dětí i dospělých je zahledeni celkem běžný, ale nic není vyloučeno. Já jako epilepticka ti můžu jen poradit- pokud se zahledi zkus se jemné dotknout dítěte,třeba vzít za ruku, nebo pohladit po tváři apod. Pokud reaguje,byla bych v klidu. Pokud nereaguje nebo se strašně vyděsí a neví která bije, zbystrila bych. Proto je důležitý právě ten jemný dotyk. Když po něm chnapnes tak se pochopitelně vyděsí.

trikvitka
autor
26. srp 2022

@monuleee tak jdeme na neurologii, doktorovi se to nezdá. Říkal, že až do předškolního věku se zahledění nevyskytuje..Může to být samozřejmě i vývoj CNS, ale nemusí..Tak se modlím, ať je to náš případ.

monuleee
26. srp 2022

@trikvitka držím pěsti ✊️

mari90
15. zář 2022

@trikvitka jak jste dopadli?

trikvitka
autor
15. zář 2022

@mari90 děkuji za zájem. dětský neurolog udělal anamnézu, malého prohlédl a podíval se na video, co jsem stihla natočit. Jen pár sekund takového zahledění. Poslal nás na EEG, tak tam budu teprve volat. Může to být ono a nemusí. Pokud se to nezachytí na EEG, bude opakování, ale už je pravdepodobnost, že je vše jak má. Uvidíme co bude.

sanyy22
15. zář 2022

@trikvitka a na jaké konkrétní EEG Vás poslal? Na video ?

trikvitka
autor
15. zář 2022

@sanyy22 zatím ne, to až by prý při tom klasickém byl nějaký nález