icon

Zápal plic u dětí. Je školka na dva měsíce pryč?

23. únor 2024

Ahoj, máte někdo zkušenost se zápalem plic s kombinací se skolkou?
Malej má zápal plic a doktorka řekla, že se máme se skolkou na dva.mesice rozloučit. Je to opravdu na tak dlouho?

gdpr
•
23. únor 2024

Záleží od priebehu moja keď mala zápal pľúc nebude v skolke 6 týždňov z toho 2 tyzdne bola na atb.

te_reza
•
23. únor 2024

Se zánětem středního ucha byla doma měsíc, takže jo, věřím, že zápal plic může být na dýl.

marketa1218
•
23. únor 2024

Se zápalem ne, ale i se spálovou anginou byla kamarádky dcera skoro 2 měsíce doma. Asi je to případ od případu, chápu že z hlediska třeba práce je to blbý, ale zdraví má dítě jenom jedno no.

palja
•
23. únor 2024

Ano, po zápalu plic je dítě oslabené, tak by mělo být ještě nějakou dobu doma. Celkově to vycházelo na ty 2 měsíce doma.

keysi90
•
23. únor 2024

Se zánětem průdušek se dcera hrabala 8 týdnů bez šla do školky...takže ano, je to reálné.

ada22
•
23. únor 2024

Záleží jaký, dcera loni měla zápal plic a po dobrání antibiotik byla sice bez kašle, ale celkem rychle se unavila. Počítala bych minimálně měsíc. Ty dva měsíce Dr říkala asi aby nechytl ve školce nějaký nový bacil.

klaruskaholubinka
•
23. únor 2024

U nás to bylo vždy minimálně takhle dlouho. Ono ani kontrolní rentgen nemá cenu dřív dělat. Ale dcery je meli vždy ošklivé a v nemocnci na kapackach a i s kyslíkem. A měli tři od podzimu do léta a oboustranné.
Ale zápal plic je dost zátěž pro.organismnus, určitě bych to neuspechala s návratem do školky. Aby se vám to nevrátila hned zpět.

me_druhe_ja
•
23. únor 2024

@te_reza ty jo, to musel mít nějakej silene komplikovanej zánět ne? To si nedovedu představit....syn má záněty bohužel furt, ale naštěstí je téměř hned dobrej...

swan42
•
23. únor 2024

Jako mala jsem mela zapaly plic kazdy 2 roky. Jak hodinky 😄
A vzdycky to bylo na 4-6 tydnu + dalsi mesic bez cviceni a plavani.

merope
•
24. únor 2024

Já bych ještě upozornila na to, že takovéto choroby odpálí imunitu - třeba po neštovicích mě doktorka varovala, že to odpálí tak na půl roku a taky jo, to byl asi nejhorší půlrok - v podstatě pořád nemocný. V září přišel a zase hned nemocný. No a přišel podzim a ... nic, zdravej. Bude asi trošku záležet, kolik jim přesně je, ale školka je šílený záhul pro organismus i jen tou aktivitou, která tam je výrazně vyšší než doma a není moc prostor k odpočinku. My vlastně začali 7. nemocí, k ní chlap přitáhl covid - a už jsme se vezli - někde "nalovil" ty neštovice a pak to jelo...

handulkak
•
24. únor 2024

Malá ho měla teď nedávno. Tři týdny byla opravdu špatná. Týden jsem ji dala ještě na odpočinek, pak říkala dr ať další týden rozhodnu sama - ale byla ještě unavená po větší aktivitě. Takže 4 týdny a týden jarních prázdnin k tomu.

te_reza
•
24. únor 2024

@me_druhe_ja jo, fakt měsíc, vylítly ji horečky přes 39 a píchali ji to, hrabala se z toho děsně dlouho a měsíc doma fakt byla, pak se ještě přes měsíc dávala dohromady po vyndání nosních mandlí.

ina10
•
24. únor 2024

Tak doktorka se snad jasně vyjádřila, ale jestli chceš, aby ti děcko skončilo v nemocnici, tak ho klidně dej do školky i dřív. Jako kamarádka - kluk jí furt hnusně kašlal, smrkal, no přece ho nenechá doma, to by z té školky nic neměl, že?!!! Tak se mu to samozřejmě tak zhoršilo, že skončil v nem.nejen on, ale i jeho malá sestřička. Nebo další, to už z rodiny, taky si nemohli nechat ujít školku a týden po zápalu plic šup do předškolního zařízení a týden na to hádej co?

keysi90
•
24. únor 2024

@ina10 ona někde psala že tam to dítě dá? Jenom se zeptala, zda tomu tak opravdu je. A takový jedovatý komentář plný zlosti.

autor
•
Autor odpověď smazal
•
autor
•
24. únor 2024

@ina10 kde se v tobě bere ta zloba? Říkám snad něco o tom, že s tím mám problém, nebo že ho tam snad dám dřív? Tak hod zpátečku a vyjadřuje se k věci, nebo raději vůbec. Díky.

autor
•
24. únor 2024

@keysi90 přesně tak. Děkuji. ❤️

darkwitch
•
24. únor 2024

@me_druhe_ja dcera taky byla s uchem doma šílené dlouho, a to jí ho ani nepichali, ani ATB neměla, ale dlouho trvalo než se to dalo úplně dohromady

kadla88
•
24. únor 2024

Ano, ta doba rekonvalescence je opravdu dlouhá. Precijen dřív se na zápal plic umiralo:( A skolky a skoly jsou opravdu idealni aby to oslabené telicko něco dalsiho chytlo. Drzim vam moc palce, at jste brzy fit a rychle to doma utece❤️

me_druhe_ja
•
24. únor 2024

@darkwitch to je mazec....on dostane ATB (tady se nepicha nikdy) a třetí den je už v úplně formě. 🙂 ATB má vždy na pět dní. On má ale ty záněty furt (i přes vyndanou mandli a trubičky v uších), tento měsíc třeba už podruhé. Takže možná se s tím vyrovnává jak jiní s rýmou. Navíc už to moc dobře znám, takže to chytnu vždy v úplným začátku.

darkwitch
•
26. únor 2024

@me_druhe_ja možná kdyby dostala ATB nebo se to pichalo, tak by to bylo rychlejší, ji teda nic nebylo, ale chodila co týden na kontrolu a školka nebyla doporučena, dokud se to úplně nesrovnalo. Tím že jsem byla doma s mladší tak jsem to neřešila a řídila se doporučením... A kdybych s ní neletěla k doktorovi hned jak ji začalo bolet ucho, protože byl pátek a byla jsem doma bez auta, nejspíš by šla do školky už v pondělí, protože bez pohledu do ucha ji nic nebylo 😁

ruzovyjednorozec77
•
27. únor 2024

Roční syn měl zapal plic před měsícem a pul dvoje ATB, poslechove stále není čistý.... Takže ano je to na dlouho. Záleží taky na průběhu.

urtica
•
27. únor 2024

Dcera má téměř každý rok a vždy je to tak na 4-6 týdnů. Samotná doba léčby není tak dlouhá, atb většinou zaberou za pár dní - aspoň tak, aby se člověk přestal bát a nemusel sedět celou noc u postele, ale...rekonvalescence trvá dlouho. Přetrvávající kašel, slabost, bledost...