Zelenožlutý průjem u 2 letého dítka. Co to může být?

kacenka_brno
15. čer 2011

Prosím mohl by mi někdo poradit co to může být? Syn má od rána zelenožlutý průjem. Velmi zapáchající. Měřila jsem mu horečku 3x vždy na čele a v uchu. Nevím jak to, ale na čele horejdu neměl ani jednu, v uchu jednou 37,6C. Umělou stravu nemá vůbec. Denně vypije necelý 1litr plnotučného mléka + normální jídlo. Nevíte někdo z čeho by ten průjem mohl mít? že by z toho mléka? ale to pije už rok a průjem má až dnes. Za každou radu co to může být moc díky. ☹

sayast
15. čer 2011

muze to byt klidne ze vzduchu. ted to radi. dcera to mela minuly tyden. co trva prujem, vynechat mlecne vyrobky, nasadit dietu- piskoty, suche rohliky, ryze, dusena mrkev, cerny caj slazeny glukopurem. HODNE pit. hlavne nedavat mliko.
muze se koupit smecta, cerne uhli, enterol. vse pro deti, rozpustne ve vode 🙂
a za sebe jestli muzu doporucit, tak laktobacily 🙂

hancazivocich
15. čer 2011

Opravdu to v těch vedrech řádí víc... Přesně jak radí sayast - vynechat mléčné výrobky, nabízet pořád tekutiny - i když si o ně neříká!
Může to být z čehokoliv - zmrzlina, maso - třeba nedostatečně tepelně opracované, nalokaná voda z koupaliště, vajíčka...
A hlavně - dvouleté dítě vše osahá, strká pak ruce do pusy... 😖 Vidím, co dokáže to naše.. Jo a malá měla občas průjem i u zubů.. Ale nevím - vy už máte komplet?

Jinak zeleně zbarvená stolice bývá i u salmonely - to jsou myslím teploty a opravdu prudké průjmy s křečema... Myslím úporné průjmy - ne dva, tři denně, ale klidně i deset a víc..
Pokud kadí hodně, tak bych se zeptala doktorky..