Zkušenosti s hospitalizací dítěte s ADHD na psychiatrii?
Ahoj . Mám dceru 10 let . Má ADHD k tomu silné projevuje agresivitu . Má jiz medikaci od dětské psychiatričky. Cca rok . Bohužel se nyní její stav zhoršil . denně nás napadá ,hlavně sestru , se vším má problém , ječení je u nás téměř celý den . Vyvolává konflikty . Už je to neúnosné a podepisuje se to i na mojem zdraví. Lékařka nám nabídka před pár měsíci pobyt v Liberci kde je dětská lůžková psychiatrie. Prvně jsem odmítla . Bohužel když situaci vidím , nevím co mám dělat a zvažují i tuto možnost , zároveň však mám v sobě psychicky problém jako matka ..mám pocit , že dcera to vezme jako , že ji odstrkujeme ,že ji nemáme rádi . A.to.me.velmi drtí . Navíc si moc nedokážu představit , že bude 2 měsíce.pryc..Ale situace je neúnosná . Dceru milují a řve mi to srdce , ale pokud se něco nezmění ,skončíme tam všichni. Nemá někdo zkušenosti s takovým pobytem dítěte a jak to vše dítě a v nešlo ? Děkuji
@barmil Ale.ona nás ohrožuje. Dceru neustále napadá , rána do hlavy pěsti až měla otřes mozku . Věčné.strkani ,kopani a napadání. V tu chvíli má sílu ,jak tři dospělí chlapy . Dcera má od ní modřiny .
Vím o případu, kdy začali skutečně řešit až v situaci, kdy dítě vzalo na matku nůž. Prostě byl v amoku, nevěděl o sobě. Po správné medikaci sám nadšený, že mozek funguje "správně". Pokud dcera s hospitalizací souhlasí, pokud ji psychiatr navrhuje, určitě bych do toho šla. Není to vězení, pokud se zjistí, že to nefunguje, že to není to, co by dcera potřebovala, pokud tam nebude chtít být, vždy ji odtud můžete vzít domů. Zvláště pokud je nadprůměrně inteligentní, tak jí musí vadit, že jí mozek takto "nefunguje" a věřím, že pokud se podaří najít rozumnou medikaci, vše se zlepší.
Syn bere stratteru. Ze začátku byl unavený a pak to přešlo. Bere ráno.
Pokud dcera s hospitalizaci souhlasí,lékař ji navrhuje a hlavně jestli budou mít volné lůžko ,tak bych neváhala a nechala ji hospitalizovat.Drzte se 💙
Absolutně nechápu, jak můžete nechat starší dceru takto trpět. Zaděláváte jí na budoucí psychické potíže. Mladší bych do léčebny poslala v každém případě. Dle toho co píšete se agresivně projevuje jen doma, tedy tam, kde si to může dovolit. Hodně bych přitvrdila ve výchově, aby si uvědomila, že její chování má také následky.
Máme v úzké rodině holčinu, kterou poslali s bulimií na pobyt do Havl. Brodu a bylo to totální fiasko. Když už jí chcete někam poslat, vybírejte opravdu pečlivě, protože Havl. Brod je opravdu ostuda. Každopádně přijde ze školy a vybuchnou všechny emoce, co celý den pokračovala. Na tom bych stavěla, jak ty emoce vybít, než si je začne vybíjet sama. Potlačuje je ve škole, v kroužcích , pak práškama.... někde ten papiňák bouchnout musí...
Dobrý den, právě jsem si přečetla Váš starší příspěvek a chtěla bych Vás poprosit o radu. Naší dceři je 13 a prožíváme s ní podobné peklo, jaké popisujete. Jen s tím rozdílem, že odmítá dokonce o návštěvy u psychologů a psychiatrů, už jsem vyčerpala všechnu sílu a inspiraci a do toho se sama léčím s ADHD, tak je to náročný. Budu moc vděčná za sdílení zkušeností, jestli Vám něco fungovalo.
@ivonarem Dobrý večer. U nás to byl běh na dlouhou trať. Nejdřív hospitalizace v Krči , pak byl chvíli klid , po roce pobyt v SVP což trochu pomohlo , nakonec však opět září 2024 hospitalizace Krč kde ji pustili o týden dříve domů za naprosto vzorné chování od té doby máme úplně jiné dítě. Nevím co se stalo , co se zlomilo , ale je klid až na občasné pubertální výlevy které jsou v normě. Samozřejmě má dcera medikaci ale tu nejnižší možnou. Zkuste to SVP tam se to dost hnulo a pomohlo to a mi jsme si odpočinuli když to řeknu hloupě.
Tedy kecám pobyt poslední v červnu 2024. A od té doby je klid .
Děkuju. Asi se budeme muset vydat podobnou cestou. Díky za sdílení!
Mám podobnou zkušenost se synem, v podstatě stejné problémy. Také byl na pozorování a vyšetření 14 dní v Krči, cca ve 12 letech. Už od té doby bylo mírné zlepšení. Kolem jeho 15-16 roku se vše úplně otočilo, naprosto jiné dítě. Nyní je mu 19 let, a je úplný beránek 😊
@anonym_autor
Ahoj autorko
Vim ze už uběhlo pár let od tvého psaní, ale prosím jak jsi to řešila? V současné době mam dceru 11let a prožívám něco obdobného. Liberec je nám nejblíže a v nejhorším bych také musela volit postup hospitalizace jako u Vás
Děkuji za případnou odpověď

@wrtulka děkuji za tip. Zkusíme