Zápal plic kojící maminky, týdenní hospitalizace

alinka84
6. říj 2014

Zdravím,PROSIM o zkušenosti pokud jstě vy,nebo někdo ve vašem okolí prodělal zápal plic s týdenní hospitalizací
maminky v nemocnici bez díttěte.Rady spíše pro tatínka jak zvládat večerní uspávaní bez prsa a průběh noci vůbec,
malé je 11m,kojí se ale v noci...Nebo lze mléko ostříkat i po lécích ATB atd,z lahvičky nikdy nepila...Moc děkuji za rady!

iq2014w1
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
veruska007
7. říj 2014

@alinka84 Ahoj, já neměla zápal plic, ale otravu krve... s miminkem mě hospitalizovat nechtěli, bydleli jsme nedaleko nemocnice, manžel mě vždycky na dopoledne dovezl a odpoledne mě bral domů, kroužil po okolí s kočárkem a mimčo mi vozil na nakojení. Atb. jsem měla i při kojení, prý se můžou - ale pokud by po nich dítě dostalo průjem, tak se prý kojit přestává.
Osobně bych v 11 měs. kojení asi zabalila, ale záleží, jak to chceš Ty. Mně se okolo roku odstavily všechny tři děti samy. Manžel mou případnou absenci zvládá suprově a když jsem přestávala kojit, tak se právě o děti večer/ v noci/ ráno staral spíš on - když z něj necítily mléko, tak si ani nevzpomněly 😉.
Usínání bez prsa bylo v pohodě, manžel položil dítě do postýlky, pohladil, popřál dobrou noc... a dítě za chvíli usnulo 😉. V noci manžel párkrát nabídl vodu, dítko nechtělo a brzy spalo celou noc.
Taky můžeš odstříkávat aspoň pro udržení laktace a mléko vylévat (záleží na atb.).

hojda
7. říj 2014

Záleží jaké ti dají antibiotika, u některých se kojit může, nebo si zkus vyžádat taková, aby se to dalo. Já spíš vidím problém v té lahvičce, U nás to byl velký problém, malá jí prostě nechtěla, chtěla pít jen z prsa. Bylo to o nervy, dostat do ní dostatek tekutin☹. Nechtěla ani odstříkané mléko. Musíte zkusit, jak se budu na lahvičku tvářit, nejlépe, aby to zkusil rovnou tatínek, aby to brala tak, že od něj je to prostě z lahvičky.