icon

Pokojíček pro skoro tříleťáka. Poradíte?

lajochova84
19. led 2020

Dobří lidé, prosím o názory. Je na mně, abych zařídila dětský pokoj pro téměř tříleťáka. Nejsem na to typ, neumím kombinovat. Takže pokoj má dvě okna, dveře na konci boční strany. Výmalbu bych viděla strop a vršek stěny svetlounce žlutou, pak je tam vystouplý pruh, ten bych dala světle modře a zbytek sv. zelenou. (Nebo strop žlutá, vršek modrý, pruh tmavě modrý nebo hnědý a zbytek zelený, jen nádech, žádná divočina) Podlaha vinyl. Kusový koberec nebo raději všude? Maminky prosím o radu, jestli ještě nechat dětskou postýlku (tak půl roku spí se mnou, ale ráda bych ho tam vrátila, má tam ještě 30cm misto) a nábytek je katastrofa. Stoleček se židličkama dřevěný, nějaké tee-pee nebo "bunkr" možná by se mi líbilo to zabudovat přímo na stěnu (do rohu), skříň, prádelník, police a cokoli na hračky.
Pokud víte, kde se dají sehnat dětské záclony v délce 170cm, byla bych vděčná, všude mají max 160cm. Nebo se na to mám s mými nápady vyprdnout a povolat někoho, kdo to umí? Děkuji.

modrykonik147
•
19. led 2020

Mrknete na pinterest.je tolam toho hodne.posilam inspiraci

lajochova84
autor
•
19. led 2020

@modrykonik147 jste moc hodná, já zrovna ten Pinterest nemám ráda, jak je tam toho moc, ale asi budu muset. Děkuji

makra1988
•
19. led 2020

Já vám nevím, asik to moc prožíváte. Vy sama, pokud to máte na starost, víte už teď, co má vaše dítě rado. Pořídíte mu tepee a nebude ho zajímat. Stoleček se židličku není špatné, ale pokud není zvyklý, tak ho hned pokresli. Pokud spí s vámi, bude těžké ho naučit na postel, takže z postýlky neuteče. Mně se vždy zda, ze někteří rodiče si myslí, že je hned všechno šup šup.
My dělali pokojík nedávno pro chlapečka, ale velmi jednoduše. Skříň, koberec s auty přes celý pokoj,velka postel (už spíš sám i v noci - 2r.9m.)z IKEA lampičku, kdyby si chtěl rozsvítit a nějaky koš na hračky, plus otočné křesílko, které miluje ❤️bílé zdi a nad postel nálepky s krteckem a je hotovo. Záclonu jsem si objednala přes internet, co jsem potřebovala. Zabere trochu hledání, ale nic složitého. Hlavně vše zvládnete 👍👍👍

modrykonik147
•
19. led 2020

@lajochova84 jako inspirace jsou tam fajn veci a pak staci prizbusobit mistnosti a tomu co ma dite rado.urcite jsou super ulozne prostory a boxy na ktere dite samo dostane.pokud nemate podlahove topeni tak urcite kusovy koberec.jak zacne malovani a plastelina a podobne tak je lepsi vymenit kus koberce nez oddelavat nabytek a menit cely koberec

martt
•
19. led 2020

@lajochova84 Co tady píšeš jsou dobré nápady. Ale je těžké radit, když ten pokoj nevidíme a nevíme ani rozměry. Ale přemýšlej i o tom, že teď to zařizujes triletakoj, ale za cca 3 roky budeš muset pokoj zařizovat znovu už pro školáka. Spíš bych se zaměřila na to aby byl funkční i za ty 3 roky. Aby se to nemuselo pořád měnit. Jinak s postýlkou záleží jestli ti v ní bude ještě spát. Můj starší syn v postylce nechtěl spát od 2,5 let a spal na svy velký postely. Mladsimu jsou skoro 4 t
nechce se vzdát svy postýlky a spi tam, i když svoji velkou postel má.

barumat
•
19. led 2020

Já nejsem moc fanda těch DĚTSKÝCH pokojíčků a stylizace a tak. Mám radši univerzál styl. To, že je pokoj dětský, z toho udělají hračky a drobnosti, co se nastřádají. Takže dcera dostala v tomhle věku normální dřevěnou postel 80x200, má noční stolek, psací stůl, skříň a šuplíky s oblečením, všechno z masivu. Vymalováno bíle. A k tomu barevné pěnové puzzle na zem, růžovou bednu na kolečkách na hračky, barevný regál na hračky z lidlu, nějaké kočárky a tak, ty to zútulní. Povlečení s autíčky co si přála, učící budík ovečka zazu, noční světýlko, na zdi nalepené zrcátkové motýlky. Díky tomu je pokojík ryze dětský, a přitom si tam nepřipadám jako v blbým katalogu a neokouká se to.

brigule
•
19. led 2020

Mě zůstává vždy rozum stát nad fotkama DĚTSKÝCH pokojíčků typu jako nahoře fotky nebo jak to právě zařídili rodiče podle svých představ o dětském pokoji. Asi jsme divná rodina, ale když jednou pěkně uklidím dětem pokoj, do dvou hodin je z něj smetiště (vyházený a neuklizený zpět hračky, roztahaný deky ze stavění bunkru, naštosovaný krámy na stolku apod). A mít tam ještě různý poličky, regálky, stany, koše, křesílka, všude vystavený drobnosti, no tak to bych se o to zabila ještě než bych do toho pokojíka vešla. Naše děti mají normální "dospělácký" postele i regály na knížky a hračky, většinu v krabicích a ty v "normálních" regálech a šuplíkách. Stolky nepoužívaj, spíš si z nich dělají domeček nebo pódium a hrajou na něm divadýlko, dali jsme jim stůl do obýváku a tam jsou 24 hodin denně. Prostě chtějí být tam kde my, v "dětským" pokoji si jen starší staví lego když nechce být rušen, protože mladší tam stejně nejsou. Manžel si pořád myslí, že když každý dítě bude mít SVŮJ stolek, regál a kout, kde jim řekneme "to je tvoje, můžeš kramařit jen tady", že to bude fungovat. Nebude. Myslím, že jediný řešení je počkat, až děti trochu vyrostou. Pak budou podle mýho fungovat i ty naaranžovaný dětský pokoje, který už ale nebudou třeba...

g_m
•
19. led 2020

Pokud máte peníze, tak si ho nechejte navrhnout 😉 Já jsem jednoznačně pro velkou postel. Starší nám v ní spí od roku a 3/4 a v pohodě. ALE hlavně nedávejte barvu na strop! Opticky tím strašně místnost zmenšíte a bude to působit divně jakoby to na Vás padalo... Starší měla v listopadu 3 roky, má tam velký stůl, u kterého si maluje, skládá puzzle aj. a nebudeme muset aspoň řešit stůl, až půjde do školy. A za mě jsou top na hračky šuplíky TROFAST z Ikey... U těch máme malý koberec, na kterém si hraje. Navíc pak velkou skříň a komodu se šuplíkama. Jinak bych se vyprdla na dlouhé záclony, je to akorát lapač prachu a pak si nepředstavujte, že to bude vypadat tak krásně "sterilně" a barevně ťuťuňuňu jak na pinterestu 😀 Jen pro představu u nás (sorry za bordel...), ale chci ukázat, že uklizené to vypadá super, ale většinou je tam "hrací prostředí" - postýlku má prcek, starší už svoji velkou postel hned vedle...

brigule
•
19. led 2020

@g_m náhodou ten pokojíček vypadá uklizeně, takhle kdyby vypadal náš 😀 jinak trofast jsme taky chtěli pořídit, ale zjistila jsem (aspoň u těch dřevěných), že když je tam plná krabice, tak vypadává z těch kolejnic, asi jak je těžká tak se prohne. A to mě od trofastu odrazuje. A další to prkno nad krabicema, který ubírá místo v regálu. Možná je to u těch bílých trofastů lepší s vypadáváním krabic... Ty malý trofasty jsme si už pořídili a časem se prohnuly. V ikee jsme viděli, že jsou prohnutý i bez věcí, asi chyba konstrukce...

g_m
•
19. led 2020

@brigule Ono se nam to prohlo, kdyz se na prcek povesil, ze na tu krabici tlacil seshora, jinak drzi, tak uvidime casem...

20190418
•
19. led 2020

No, já bych určitě vymalovala jen jednou barvou - bílou. Bude tam milion hraček, už tak to bude přeplácané a ještě k tomu barevné zdi. Místo na stůl do budoucna určitě ano, ale nyní? Stejně si bude malovat tam, kde jsou ostatní, tj. v kuchyni nebo obýváku. Předškoláci si fakt nekresli a nehrajou sami v pokojíčku, max na pár minut. Takže hlavně úložné prostory, abyste tam mohla všechno nahazet a jednou za čas pořádně utrit prach a nezabralo vám to dvě hodiny. Jinak my máme malej pokojíček, takže syn má vyvysenou postel, ve výšce cca 130cm. Dost na to, aby si tam mohl teď stoupnout a mít tam skříňky s hrackami,
a později tam bude mít třeba nějaké válení a zároveň i na posteli je dost místa a nepůsobí klaustrofobne. Má klasický panelákovy pokojik. Nejmenší místnost cca 2 X 2,5m. Až bude puberťák tak mu dám ložnici a já půjdu do krcalku 🙂

lajochova84
autor
•
19. led 2020

@g_m chápu, já nechci dlouhé záclony, jen na okno k parapetu, ale holt máme prostě vysoká okna. Teď máme ložnici taky vymalovanou třemi odstíny fialové, i strop a není to tak, jak říkáte, není to sytá barva, jen nádech fialová a skoro to ani není poznat.

lajochova84
autor
•
19. led 2020

@20190418 teď chci stolek malý, ne školní. diky za pohled na situaci, že tam vlastně stejně nebude...

lajochova84
autor
•
19. led 2020

@martt pokoj je poměrně velký, 330x460. Nevadí mi to za pár let zase předělat, spíš s tím i počítám.

konidana
•
20. led 2020

@lajochova84 my měli takový ten malý stolek z Ikea, a k tomu dětské skládací křesílko, které jsme využili i jinak, pro předškoláka to bohatě stačí ( obrázek: http://medvedifotky.cz/dejf.php?K=OI2CP1L&ID=23158 ) Dále box na hračky a já jsem za koberec po celé ploše (ne moc strakatý, blbě se na tom pak hledají kousky stavebnic) a hlavně hodně místa. A třeba žebřík na stěnu, ten moje děti milovaly. a asi už normální velkou postel. Moje starší byla od 3 let nahoře na palandě a mladší, od roka dole pod ní.

lajochova84
autor
•
20. led 2020

@konidana až na ty skládací křesílka (ty bych nevolila). Jinak děkuji za přínosný komentář. Asi teda taky nebude koberec všude, ale to už je detail. Žebřík super nápad.

nikolavod
•
20. led 2020

Mala mela ted 3roky,.vymalovano ma 3steny sedou a na jedne stene jsou sedo-bile pruhy. Postel ma velikou, spi v ni od 1,5roku, nad posteli policky a na hracky ma Kallax. Koberec kusovy, nemam rada koberce pres celou mistnost, ale to zalezi na cloveku, sousedka zas nesnese nemit koberce😅 no a ted budeme malemu zarizovat pokoj, ma sice teprve 6mesicu, ale zatim bude mit postylku, k 1.narozeninam dostane velkou postel a uvidime, kdyztak se necha jeste i postylka, jinak opet kallax na hracky, kusovy koberec a 3steny budou bile a jedna bude sedo-bilo-modra(neco jako poslala @modrykonik147 hned jako prvni fotku). Jooo a stolecky z Ikea i zidle. Dcera mela v pokoji kdysi teepee, ale nebyvala v nem, takze jsme zrusili, ale zas je to dite od ditete jine🤷🏼‍♀️👍 zitra muzu klidne vyfotit👍

iccc
•
21. led 2020

Je treba vychazet ze zajmu a potreb ditka, nas triletak treba svuj psaci stul ma a pouziva denne, maluje, modeluje, striha, cte si tam, dokonce rad hraje deskovky sam se sebou :D bez stolu ani ranu. Jinak celoplosny koberec je urcite prijemny na hrani, ale na uklid nic moc, zase otazka preferenci, ja mam doma alergiky, takze koberec poleti pri prvni prilezitosti z domu a nechame jen maly dopravni....a jeste se nam osvedcilo soupnout jednu bednu na hracky do obyvaku, vecer tam mlade nahazi hracky, co se vali mimo pokojicek a jednou za cas to vytridime, kam to patri a je to uklizeni rychly a bez reci.

konidana
•
21. led 2020

@lajochova84 akorát pak musíte počítat s tím, že ze žebříku bude např.skákat😅 a umístit ho ideálně tak, aby se z něj nedalo přelézt na jiný nábytek a taky ne u okna.

lajochova84
autor
•
21. led 2020

@iccc to máme teď, jednu bednu na hračky v obýváku (plus pár, co se nevejdou vedle a ve skříňce) a to jsou jeho cca 3m2 na hraní. Takže už je to akutní. Syn mi taky přijde docela zručný, myslím, že stolek určitě využije. Teď buď stojí u konferenčního nebo maluje na zemi, případně sedí na kyblu s legem u ponku. Je to již krajně nevyhovující.

hanka_12345
•
21. led 2020

Nechci se vas dotknout ale svetle zluta,svetle zelena a svetle modra mk pripada jakodocela hruza. To se snad k sobe nemuze hodit...co mintova s sedou a bilou, nebo tmava zluta a tmavpu modrou ( takova ta az petrolejova)
Nebo 3 bile zdi a jedna svetle seda

lajochova84
autor
•
21. led 2020

@hanka_12345 nedotkne že, všichni mi to rozmlouvají. Ale já chci jen nádech, žádné živé barvy a nechci se toho vzdát... Ty barvy k sobě asi jdou přece jen se že žluté a modré namicha zelená. Nechci šedou ani minutovou, barvy to jsou hezky, ale už dlouho moderní a za chvíli bude po nich.

hanka_12345
•
22. led 2020

@lajochova84 v tom pripade bych vypustila zelenou...svetle zluta a svetle modra to mozna.pujde ale fakt jen nadech..a k tomu bila?

vackovakaterina11
•
30. led 2020

Podívejte se na náš eshop www.hravedite.com. Najdete tam spoustu vybavení do pokojíčků 🙂 a mnoho dalších věcí...