icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

klar_tek
5. bře 2026

@diaxi To je jediný způsob, jak předejít takovým věcem, že se jim to vysvětlí.

osaka_9
6. bře 2026

@ivona67 Proč? Vždyť jsou i hodinky, se kterými se dá bez problému i sprchovat. Důležité je sledovat, jaký mají certifikát odolnosti vůči vodě. Některé nevydrží ani kapku, jiné zvládnou déšť nebo mytí rukou, a některé s klidem můžeš nosit i při koupání nebo při plavání v bazénu 🙂
@lucidvork No, pokud stačí jen toto k tomu.... 😀

ivona67
6. bře 2026

@osaka_9 Jasně že existují i takové, ale většina z nich není vhodná pod tekoucí vodu, jsou spíš odolné vůči kapkám deště než intenzivní sprše.

vapi32
9. bře 2026

@moundi To je úplně normální 😄 Dospívání, no – začínají zkoušet, komunikovat a zkoumat nové možnosti. Já to znám velmi dobře.

monniculik03
9. bře 2026

@vapi32 Je to velmi zábavné období, pokud se mě to netýká 😄

drtatko4
10. bře 2026
@ivona67

@drtatko4 To máš ten úplně nejnovější model? Jinak i já se někdy ztrácím v tom, kdo co napsal.

@ivona67 To ti věřím, některé ty názvy jsou dost podobné. V tomhle případě je lepší ty hodinky vidět, to si člověk zapamatuje líp – aspoň já jsem to tak měla, když jsme vybírali 😄 Ale abych odpověděla – ano, tohle je takový ten novější model. Když jsme kupovali, chtěli jsme prostě to nejlepší, co se dalo zrovna koupit. Možná až budeš kupovat ty, tak už zase budou novější, nevím, kdy to máš v plánu.

ivona67
10. bře 2026

@drtatko4 Tak přesně nevím, kdy je koupím, chci si udělat pořádný průzkum. Přece jen to není levná záležitost a nekupuji to jen na chvíli. Odkud jsi je ty kupovala? Přímo z nějaké kamenné prodejny?

numda11
11. bře 2026

@ivona67 Já takové věci nekupovala v obchodě ani si na to nepamatuju. Prostě se koukni na internetu, kde co kolik stojí, a podle toho objednej.

klar_tek
11. bře 2026

@numda11 Já si to obvykle dávám do těch portálů, které porovnávají ceny v jednotlivých obchodech. To je z mého pohledu asi nejrychlejší, případně ještě zkusím přímo vyhledat nějaké slevové kupóny, pokud je to možné.

vapi32
13. bře 2026

@monniculik03 Tak to bude ráda 😀 Ale tak každý si tím prochází, teď je prostě taková doba, takto to funguje. My, když jsme vyrůstali, tak dospívání bylo zase trochu jiné. Dobré je, pokud má takhle kamarády a komunikují a zajímají se o různé věci.

diaxi
16. bře 2026

@klar_tek To je dobrý způsob. Ještě se mi několikrát vyplatilo objednat přímo z oficiálního e-shopu výrobce, než přes nějakého kvazi zprostředkovatele nebo prodejce.

lucidvork
16. bře 2026

@diaxi Někdy nákup přes zprostředkovatele dokáže s cenou udělat hodně. Pokud to jde, taky se vždycky snažím nejdřív nakoupit přímo od výrobce. Až když to není možné, kupuju přes někoho jiného.

moundi
17. bře 2026

@lucidvork Jak myslíš, že to s cenou udělá hodně? Myslíš tím, že ji to navýší? No jasně, každý dodavatel si něco přihodí. Ale často bývají i nějaké akce, i když ty jsou spíš na výprodejové kusy, ne?

klar_tek
17. bře 2026

@diaxi Ty to také dávají do toho porovnávače, takže hned vidím, odkud se vyplatí objednat.

drtatko4
18. bře 2026

@ivona67 Ne, ne, my jsme objednávali přes internet. Normálně jsme si porovnali, kde jsou jaké ceny. Hodinky jsou přece pořád ty stejné, mně je jedno, jaké logo bude na balíku, který mi přijde.

ivona67
18. bře 2026

@drtatko4 Já se spíš obávám případných reklamací nebo poškození během přepravy. Vím, že u některých těch online obchodů jsou reklamace komplikovanější.

numda11
19. bře 2026

@klar_tek A kde hledáš ty slevové kupony?

klar_tek
19. bře 2026

@numda11 Nejdřív se podívám na ceny v porovnávači a potom normálně buď vyhledám přes Google, nebo když sleduju různé influencery, tak se podívám tam, záleží na tom, čeho se to týká.

diaxi
23. bře 2026

@klar_tek To jsem se taky chtěla zeptat, protože mě napadlo, jestli na tohle neexistuje nějaká aplikace nebo něco podobného 😄

ivona67
23. bře 2026

@diaxi Na slevové kódy aplikace není, ale co já vím, jsou různé online portály, kde všechny kódy uvádějí. Když dáš do vyhledávání slevový kód na něco, tak ti to pak vyhodí tu stránku.

diaxi
25. bře 2026

@ivona67 Aha, tak to ani neznám, já buď nějak zázrakem narazím na nějakej kód, nebo vůbec 😀 Ono když kupujeme něco dražšího, nebo třeba ty hodinky, tak já si většinou jen porovnám ceny na netu. Ale většinou je to tak, že na stránce oficiálního prodejce jsou asi nejlepší ceny. Tak jsme třeba ty hodinky rovnou objednali přes Carneo.

klar_tek
25. bře 2026

@diaxi Myslím, že by aplikace byla fajn, ale tohle mi alespoň ve světě influencerů vyhovuje, že vidím, jak se co například používá, nebo o tom tam řeknou víc.

vapi32
31. bře 2026

@klar_tek Určitě ano, nějaká zpětná vazba je fajn, když ji můžeš takhle jednoduše získat. Z reklamy jako takové, třeba v televizi, se toho moc nedozvíš. Dá se tam hezky mluvit o všem, když to chceš prodat. Ale to, co je pro zákazníky důležité, jsou právě zkušenosti od někoho, kdo to už vyzkoušel.

klar_tek
31. bře 2026

@vapi32 Spíše jsem si myslela alespoň manipulaci a menu, například ukázat, a pak řeknou základní věci. Ale nejlepší jsou pak reálné informace od lidí, kteří to používají každý den, dokážou říct jiné postřehy.

vapi32
1. dub 2026

@klar_tek Ono je to hodně intuitivní, tam podle mě ani nepotřebuješ nějaké ukázky 🙂

klar_tek
6. dub 2026

@vapi32 Intuitivní věci jsou nejlepší, není potřeba se toho moc učit, snadno to pochopí i méně technicky zdatní lidé nebo děti.

moundi
8. dub 2026

@klar_tek Řekla bych, že dneska se už většinou všechno takhle dělá. To ovládání není složité. My máme problém spíš s tím, když máme přejít na něco nového, na co nejsme zvyklí. Ale všechno se dá rychle naučit. Když to zvládnou i důchodci a děti, tak my přece taky 😄

ivona67
8. dub 2026

@moundi Změna na jiné bývá i u nás komplikovanější, ale zase po pár dnech je to v pohodě, jen odhodlat se k té změně bývá u mě problém.

drtatko4
9. dub 2026
@ivona67

@drtatko4 Já se spíš obávám případných reklamací nebo poškození během přepravy. Vím, že u některých těch online obchodů jsou reklamace komplikovanější.

@ivona67 Nemyslím si, že by s tím měl být problém. To spíš u nějakých větších věcí, když je objednáváš. Hodinky jsou přece zabalené v krabičce a při odeslání jsou buď v bublinkové obálce, nebo vložené ještě do další krabičky.

lucidvork
9. dub 2026

@moundi Ano, většinou si ji navýší, nebo pokud jsou nějaké akce, tak potom je ta akční cena u toho zprostředkovatele trochu vyšší, než kdybys to vzal přímo od výrobce.

Strana