Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?
Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.
Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.
Já bych to asi uzavřela tak, že ať si každý nakupuje tak, jak mu to nejvíc vyhovuje. Na tomhle se stejně nikdy neshodneme, že by jeden způsob nákupu byl pro všechny lepší než ostatní. Hlavně ať dobře nakoupíme 🙂 A je pravda, že v konečném důsledku jde hlavně o to, aby byl člověk spokojený, jestli k tomu dojde přes internet, nebo v kamenném obchodě, už je spíš vedlejší 👍
A ma nekdo zkusenost s nekterymi kterym to GPS funguje porad a na 100%?
Koukala jsem.treba na ty carneo jeden typ a tam pisou v recenzich ze to ukazuje polohu nekde v tramtarii na druhe strane zemekoule. Coz uplne nechci kdyz to kupuju hlavne kvuli tomu abych vedela kde decko odpoledne je,kdyz se jde projet na kole
@hanka_12345 My máme Carneo a poloha se zobrazuje normálně. Jsou tam jen určité intervaly, ve kterých se poloha aktualizuje. Ale nestává se, že by ukazovala někde jinde, než kde se syn nachází. Ani jednou se nestalo, že bych hodinkám nemohla věřit.
@hanka_12345 Carneo fungují přesně, co se GPS týče. Ale například Lamax vím, že neukazují moc přesně. S jinými hodinkami nemám zkušenost.
@drtatko4 To je opravdu velmi nepříjemné, když zjistíš, že GPS neukazuje přesnou polohu. Vždyť si je kupujeme právě proto, abychom věděli, kde se děti nacházejí, ne jen přibližně.
@monniculik03 Přesně tak. Zachytila jsem, že GPS blblo a stačilo jen něco změnit v nastavení a pak už všechno fungovalo v pohodě. Protože to snímání polohy funguje přes GPS a ještě přes něco dalšího – LBS? Nejsem si jistá, ale tohle mi nějak naskakuje.
Tak jasně, určitě se to může stát. Nám se stalo, že v bytovce, kde jsme bydleli, to neukazovalo (například) číslo vchodu 4, ale 6, který je hned vedle. Ale nepovažuju to za nějakou zásadní chybu. Když je dítě venku nebo jde ze školy, tak vidíš, kde je, a víš, jestli je na správném místě.
@vanessia7 Kdyby šlo jen o kilometrové rozdíly, tak je úplně zbytečné, aby dítě ty hodinky nosilo. Stejně by to pak moc neplnilo svůj účel a nedalo by to přesnější přehled o pohybu nebo poloze.
Ty odchylky tam prostě občas jsou, s tím se asi musí počítat, hlavně ve městě nebo mezi baráky. Ale zároveň chápu, že když už si člověk ty hodinky pořizuje, tak chce co nejpřesnější info. 🙉
@stelica51 To je samozřejmé. Proto já u takových věcí taky sleduju recenze, ty hodně napoví 👍
@dostalka72 Mně například velmi pomohla tato diskuse, recenze jsem samozřejmě koukala, ale tam to bývá tak stručné a většinou ti tam lidé neodpovídají, pokud se dá někde i zeptat.
@cachima Přesně 🙂 Diskuse jsou v tomhle taky fajn, člověk tam často najde i reálné zkušenosti po delší době používání a může se doptat na věci, které ho zajímají.
@dostalka72 Já se nejradši takhle ptám, když už vím, že ti lidé to, co hledám, mají a používají, protože jen tak dokážou vypíchnout klady a zápory produktů.
@dostalka72 Vždyť to říkám, že v tomto případě nejde o kilometrové rozdíly. Tak si myslím, že je to v pořádku.
@vanessia7 Ale zase rozdíly nejsou jako rozdíly. Nejlepší je asi mít to vyzkoušené v praxi. Když mi to ukáže vchod vedle, tak dobrý, protože v budově to může ukazovat trochu jinak. Ale kdyby mi to ukázalo úplně jinou ulici nebo čtvrť, tak už bych asi začala trochu panikařit a volala bych, proč není tam, kde má být.

@drtatko4 A i kdyby s tím byl nějaký problém, všechno se dá vrátit nebo vyreklamovat. Ze začátku jsem měla z celého online nakupování obavy. Teď už ale, pokud je to možné, do kamenných prodejen ani nechodím. Zpohodlněla jsem. A hlavně je to i rychlejší, když něco kupuješ přes internet. Nemyslím dodání, ale to, že nemusíš běhat sem a tam, přesouvat se autem a čekat ve frontách...