icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

numda11
13. dub 2026

@drtatko4 A i kdyby s tím byl nějaký problém, všechno se dá vrátit nebo vyreklamovat. Ze začátku jsem měla z celého online nakupování obavy. Teď už ale, pokud je to možné, do kamenných prodejen ani nechodím. Zpohodlněla jsem. A hlavně je to i rychlejší, když něco kupuješ přes internet. Nemyslím dodání, ale to, že nemusíš běhat sem a tam, přesouvat se autem a čekat ve frontách...

klar_tek
13. dub 2026

@numda11 U mě záleží na tom, o co jde, ale rozhodně si nejdřív podívám online, udělám průzkum a až potom jdu danou věc prohlédnout do obchodu.

numda11
14. dub 2026

@klar_tek I to je jedna z možností, ale někdy je to podle mě zbytečný krok. Vždyť u těchto hodinek si všechno můžeš zjistit na internetu.

ditkla
14. dub 2026

@numda11 Já některé věci taky chci vidět naživo, než si je koupím, ale to neznamená, že je koupím v obchodě.

vapi32
15. dub 2026

@klar_tek To jo, ale možná bys byla překvapená, jak rychle to děti dokážou pochopit. Ony s tím vyrůstají od malička, takže je to pro ně přirozené. Úplně jiná situace než u nás nebo u starší generace, která se s tím setkala až později a musela se to učit.

diaxi
16. dub 2026

@klar_tek Jo jasně, že to vidíš i z pohledu toho uživatele rovnou. To je někdy docela výhoda u některých věcí, protože si to člověk líp dokáže představit 🔑

drtatko4
17. dub 2026

@numda11 S tímhle asi jen souhlasím. Doba pokročila, dneska se to takhle řeší. Ale stejně mám ráda se občas jen tak projít po obchodech, ne že bych šla cíleně něco koupit, že jo 😄

numda11
20. dub 2026

Já bych to asi uzavřela tak, že ať si každý nakupuje tak, jak mu to nejvíc vyhovuje. Na tomhle se stejně nikdy neshodneme, že by jeden způsob nákupu byl pro všechny lepší než ostatní. Hlavně ať dobře nakoupíme 🙂 A je pravda, že v konečném důsledku jde hlavně o to, aby byl člověk spokojený, jestli k tomu dojde přes internet, nebo v kamenném obchodě, už je spíš vedlejší 👍

vapi32
21. dub 2026

@numda11 Taky si myslím, ve velké míře stejně záleží na tom, kde mají jakou cenu. Carneo mělo třeba na e-shopu slevy na hodinky. A koukám, že je tam mají ještě pořád. Takže bych nekupovala za každou cenu jinde, ale rovnou bych objednala odsud.

diaxi
22. dub 2026

@vapi32 Pak není nad čím vůbec přemýšlet. I kdyby se něco stalo a potřeboval bys to řešit, můžeš to řešit přímo s nimi a nemusí to jít přes nějaké další lidi.

hanka_12345
22. dub 2026

A ma nekdo zkusenost s nekterymi kterym to GPS funguje porad a na 100%?
Koukala jsem.treba na ty carneo jeden typ a tam pisou v recenzich ze to ukazuje polohu nekde v tramtarii na druhe strane zemekoule. Coz uplne nechci kdyz to kupuju hlavne kvuli tomu abych vedela kde decko odpoledne je,kdyz se jde projet na kole

vapi32
23. dub 2026

@hanka_12345 My máme Carneo a poloha se zobrazuje normálně. Jsou tam jen určité intervaly, ve kterých se poloha aktualizuje. Ale nestává se, že by ukazovala někde jinde, než kde se syn nachází. Ani jednou se nestalo, že bych hodinkám nemohla věřit.

drtatko4
28. dub 2026

@hanka_12345 Carneo fungují přesně, co se GPS týče. Ale například Lamax vím, že neukazují moc přesně. S jinými hodinkami nemám zkušenost.

monniculik03
28. dub 2026

@drtatko4 To je opravdu velmi nepříjemné, když zjistíš, že GPS neukazuje přesnou polohu. Vždyť si je kupujeme právě proto, abychom věděli, kde se děti nacházejí, ne jen přibližně.

moundi
4. kvě 2026

@monniculik03 Přesně tak. Zachytila jsem, že GPS blblo a stačilo jen něco změnit v nastavení a pak už všechno fungovalo v pohodě. Protože to snímání polohy funguje přes GPS a ještě přes něco dalšího – LBS? Nejsem si jistá, ale tohle mi nějak naskakuje.

ditkla
Autor odpověď smazal
drtatko4
5. kvě 2026

Tak jasně, určitě se to může stát. Nám se stalo, že v bytovce, kde jsme bydleli, to neukazovalo (například) číslo vchodu 4, ale 6, který je hned vedle. Ale nepovažuju to za nějakou zásadní chybu. Když je dítě venku nebo jde ze školy, tak vidíš, kde je, a víš, jestli je na správném místě.

ditkla
5. kvě 2026

@drtatko4 Mně takhle GPS nechtěla ukázat správnou ulici, protože jsem stála přesně na rohu, kde se to prolínalo. Není to velká chyba, jen když si voláš taxi jako já a pak tě chce vyzvednout na jiné adrese😂

drtatko4
5. kvě 2026

@ditkla Nevím no, ale já to za nějakou extrémní chybu zase nepovažuju. Víc přece pomůžou ty hodinky 👍

vanessia7
5. kvě 2026

@drtatko4 Myslím, že jde spíš o ojedinělé anomálie, takovéhle chybičky, jako s tím číslem vchodu. Ale jinak, když víš, že dítě je na kroužku, u prarodičů nebo prostě v oblasti, kde má být, mělo by to být v pořádku, ne? Vždyť nejde o kilometrové rozdíly.

dostalka72
6. kvě 2026

@vanessia7 Kdyby šlo jen o kilometrové rozdíly, tak je úplně zbytečné, aby dítě ty hodinky nosilo. Stejně by to pak moc neplnilo svůj účel a nedalo by to přesnější přehled o pohybu nebo poloze.

stelica51
6. kvě 2026

Ty odchylky tam prostě občas jsou, s tím se asi musí počítat, hlavně ve městě nebo mezi baráky. Ale zároveň chápu, že když už si člověk ty hodinky pořizuje, tak chce co nejpřesnější info. 🙉

dostalka72
6. kvě 2026

@stelica51 To je samozřejmé. Proto já u takových věcí taky sleduju recenze, ty hodně napoví 👍

cachima
6. kvě 2026

@dostalka72 Mně například velmi pomohla tato diskuse, recenze jsem samozřejmě koukala, ale tam to bývá tak stručné a většinou ti tam lidé neodpovídají, pokud se dá někde i zeptat.

dostalka72
7. kvě 2026

@cachima Přesně 🙂 Diskuse jsou v tomhle taky fajn, člověk tam často najde i reálné zkušenosti po delší době používání a může se doptat na věci, které ho zajímají.

ivona67
7. kvě 2026

@dostalka72 Já se nejradši takhle ptám, když už vím, že ti lidé to, co hledám, mají a používají, protože jen tak dokážou vypíchnout klady a zápory produktů.

diaxi
11. kvě 2026

@ivona67 Tak v tom případě, pokud hledáš nějaké hodinky pro dítě, určitě tu najdeš doporučení i popsané zkušenosti. Protože když je člověk koupí jen tak, bez toho aby si dopředu něco zjistil, tak pak může spousta věcí překvapit.

vanessia7
11. kvě 2026

@dostalka72 Vždyť to říkám, že v tomto případě nejde o kilometrové rozdíly. Tak si myslím, že je to v pořádku.

moundi
13. kvě 2026

@vanessia7 Ale zase rozdíly nejsou jako rozdíly. Nejlepší je asi mít to vyzkoušené v praxi. Když mi to ukáže vchod vedle, tak dobrý, protože v budově to může ukazovat trochu jinak. Ale kdyby mi to ukázalo úplně jinou ulici nebo čtvrť, tak už bych asi začala trochu panikařit a volala bych, proč není tam, kde má být.

vapi32
14. kvě 2026

@moundi Normálka. Já jsem první dny volala každou chvíli 😀

Strana