icon

Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?

nykita
23. kvě 2023

Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.

Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.

Strana
z12
darris43
14. kvě 2026

Mně ještě přijde důležité, jak funguje SOS a volání, to je za mě v praxi mnohem důležitější než přesnost o pár metrů 🙂

drtatko4
18. kvě 2026

@darris43 Každý nemá úplně stejná kritéria. To je v pohodě, protože ne každé hodinky nabízejí úplně to samé. Co se týče SOS tlačítka, tam ani není moc co řešit, jen si nastavíš kontakt. Kvalita hovoru už je ale jiná věc.

diaxi
20. kvě 2026

@drtatko4 Ale nemají ho všechny hodinky, ne?

ditkla
20. kvě 2026

@drtatko4 Tak snad nebudu vybírat hodinky, u kterých sice stiskneš SOS, ale během hovoru nebudeš dobře rozumět. Vždyť už je potřeba při výběru brát v úvahu všechny takové základní věci.

drtatko4
21. kvě 2026

@diaxi Ne, ne všechny dětské chytré hodinky mají SOS tlačítko, ale u většiny novějších modelů už dneska bývá. Hlavně u 4G hodinek s GPS je to už skoro standard. Obecně to je tak, že u levnějších nebo starších modelů to někdy úplně chybí, ale u běžných značek pro děti (Carneo, Lamax, Xplora a podobně) už SOS funkce většinou je. Určitě ale není špatné si to zkontrolovat u konkrétního modelu 😉

drtatko4
21. kvě 2026

@ditkla Jo, to je přesně ono. Když během hovoru druhá strana sotva rozumí, tak to celý smysl trochu ztrácí. U těch dětských hodinek je podle mě nejdůležitější kombinace, aby fungovalo volání, byla srozumitelná kvalita zvuku a až potom všechny „bonusy“ jako hry nebo další funkce. SOS je super jako jistota, ale základ je, aby se člověk vůbec dovolal a domluvil 🙂

vanessia7
21. kvě 2026

@drtatko4 Tohle je něco, co bych já hlavně v případě dětských hodinek rozhodně chtěla mít.

drtatko4
27. kvě 2026

@vanessia7 Přesně tak 🙂 My jsme právě i proto kupovali Carneo a SOS tlačítko bylo jedno z hlavních kritérií při výběru. Člověk doufá, že to dítě nikdy nebude muset použít, ale jako pojistka supr.

moundi
Včera v 07:43

@vapi32 To je jasné, to asi každý 😀 Střídavě volání a sledování polohy v appce 😀

vanessia7
Včera v 11:27

@drtatko4 Myslím si, že všichni doufáme, že naše děti takovou pomoc nikdy nebudou potřebovat.

vapi32
Dnes v 07:32

@vanessia7 Souhlasím. Člověk si přeje, aby dítě SOS tlačítko nikdy nemuselo použít, ale právě v tom je jeho význam. Když už vybírám dětské hodinky, tak se dívám hlavně na spolehlivost volání, přesnost lokalizace a výdrž baterie. Všechny ostatní funkce jsou pro mě spíš bonus navíc 😊

Strana
z12