Jak vybrat hodinky s GPS pro druháka?
Dotaz. Holky prosím o radu. Jaké hodinky nejlépe s GPS a nouzovým voláním koupit do 2 třídy (po prázdninach bude chodit domu sama).?
Jeden úsek jde přes dost frekventovanou silnici.
Nevyznám se chytrých hodinkách, mobil moc dávat nechci, hodinky by byly praktičtější.
@diaxi Ne, ne všechny dětské chytré hodinky mají SOS tlačítko, ale u většiny novějších modelů už dneska bývá. Hlavně u 4G hodinek s GPS je to už skoro standard. Obecně to je tak, že u levnějších nebo starších modelů to někdy úplně chybí, ale u běžných značek pro děti (Carneo, Lamax, Xplora a podobně) už SOS funkce většinou je. Určitě ale není špatné si to zkontrolovat u konkrétního modelu 😉
@ditkla Jo, to je přesně ono. Když během hovoru druhá strana sotva rozumí, tak to celý smysl trochu ztrácí. U těch dětských hodinek je podle mě nejdůležitější kombinace, aby fungovalo volání, byla srozumitelná kvalita zvuku a až potom všechny „bonusy“ jako hry nebo další funkce. SOS je super jako jistota, ale základ je, aby se člověk vůbec dovolal a domluvil 🙂
@vanessia7 Souhlasím. Člověk si přeje, aby dítě SOS tlačítko nikdy nemuselo použít, ale právě v tom je jeho význam. Když už vybírám dětské hodinky, tak se dívám hlavně na spolehlivost volání, přesnost lokalizace a výdrž baterie. Všechny ostatní funkce jsou pro mě spíš bonus navíc 😊

Mně ještě přijde důležité, jak funguje SOS a volání, to je za mě v praxi mnohem důležitější než přesnost o pár metrů 🙂