icon

Dávat staršího sourozence do školky v šestinedělí?

5. kvě 2025

Ahoj holky.Chci se zeptat jestli jste dávaly starší sourozence do školky v době šestinedělí.Někdo říká ano a někdo zase striktně ne,tak právě vůbec nevím.Poradíte prosím?

mamikajuli
•
5. kvě 2025

Myslím že tady není nějaká "správná odpověď" nebo návod. Asi bych se rozhodla podle toho, jak vám to bude zrovna vyhovovat.🙂 Třeba starší kluci chodili, donesli spálu, potom chřipku, malý naštěstí nic nechytil. Když byla před třemi lety malá dcerka, měli jsme v šestinedělí všichni (i ona) covid a to jsme skoro nikam nechodili..

krtcice
•
5. kvě 2025

Druhorozená se narodila uprostřed prázdnin, v září kdy jí byly 4 týdny, jsem ji brala normálně s sebou do školky když jsem vodila starší. Nejmladší syn narozen v dubnu v pátek, v úterý nás propustili a ve středu už jsem ho měla ve školce s sebou. Ale já nikdy v ničem šestinedělí neřešila ani u sebe, ani u miminek. Teď jsem opět těhotná, termín začákem srpna, v září jde syn poprvé do školy a mrně budu mít v nosítku plus normálně na srpen plánuju kvůli starším dětem aspoň jednodennó výlety.

hanka_12345
•
5. kvě 2025

malej zacal chodit kdyz melo miminko cca 10 dnu, ale udelala jsem to takto kvuli tomu aby se necitil odstrceny a mohl byt s nama ale myslim si ze mu to bylo u zadku :D

Kdybych to vedela ze to neresi tak bych ho tam dala normalne hned,bez pauzy

lenerka1
•
5. kvě 2025

Záleží na dítěti, syn introvert, společnost nevyhledával, chodil na 2 dopoledne, abych měla čas trochu poklidit a on si užil tvoření, na které mi nezbývala kapacita, no bral to jako nutné zlo, moc nechápal, proč nemůže být doma a znova bych to už neudělala. Zato druhorozená, extrovertní, komunikativní, společnost milující od miminka si školku přímo vyprosila a byla v pohodě od prvního okamžiku. U třetí nás to čeká, ale ta nemá na výběr, když budu v práci. Nemoci občas přinesli, ale nic hrozného, vyzvedávání se řešilo nosítkem. Nejvíc mě štvalo, že musím ráno vstávat, ať to na 8 stihneme 😁

martt
•
5. kvě 2025

Tohle si musíš rozhodnout sama. Nám tenkrát dětská doktorka doporučila abychom staršího syna nechali doma dokud mladší neskončí šestinedělí je březnový. A byla jsem ráda, že jsem poslechla radu. Protože v té době se ve školce rozjeli rotaviry a naštěstí byl starší syn doma a nepřítáhl to domu.

pavcatko
•
5. kvě 2025

syn se narodil 21.12. a dcerka hned po vánočních prázninách byla v MŠ- ale dcerka v mš nebývala nemocná a děti potřebovala,tak jsem to neřešila 🙂

linducha90
•
5. kvě 2025

Máme zrovna čerstvě narozené miminko a starší chodí od září do školky, nemocná moc nebyla, max rýma, ale sama ředitelka řekla, že je lepší nechat si starší dceru doma, aby nepřinesla nějakou nemoc, člověk nikdy neví, s čím ty rodiče to dítě do školky pošlou. Já to teda tak i plánovala, že si starší nechám doma a půjde do školky zase až v září

hennrietta
•
5. kvě 2025

Stáhla jsem dceru od poloviny roku. Byla hodně nemocná a syn to od ní vždy chytal a já taky. Beze srandy pár dní ve školce (cely týden byl rekord) a pak 2 - 3 týdny doma než jsme se z toho všichni dostali. Nestojí mi to za to. Syn má 4 měsíce a měl už 3x rýmu a ve 2 měsících bronchitidu. Rýma je u něj na minimálně 2 týdny a u tak malýho prcka to není sranda, když nemůže dýchat, kvůli ucpanému nosu spát a budí se.
Za mě pokud máš štěstí a starší dítko je nemocné málo, tak jo. Akorát moje dcera i přes různé přípravky na imunitu je stále nemocná a mám pocit, že jdeme jen z nemoci do nemoci. Vše to odstartovala školka... Do té doby jsme byli nemoci tak nějak normálně.

ellyem
•
5. kvě 2025

Dávala jsem, nechtěla jsem, aby si syn myslel, že kvůli bráchy nemůže chodit do školky, kam chodí rád 🙂

kelerub
•
Autor odpověď smazal
•
pe_tu_ss_ka
•
5. kvě 2025

Syn šel krátce po šestinedělí. A už bych to neudělala. Donesl krátce po tom neštovice a dcera je chytila těsně před třetím měsícem a i když byla kojená měla horší průběh než starší, který měl do týdne suché neštovice, dceři se vysypávaly skoro 14 dní a měla fakt velké a podebrané.

cherie24
•
5. kvě 2025

Já mám zrovna dceru odhlášenou na celý květen. Doma mám teď 3 děti. Dcera 5 dní před termínem porodu ještě stihla přitáhnout zánět spojivek, zrovna to vyšlo na svátek, takže pohotovost 🤦. Je to trochu psychicky náročné, starší teď vyloženě testuje hranice a mojí trpělivost a mladší to těžce nese, že už není ten benjamínek, ale nestojí mi to za to, aby ze školky dotáhla nějaké kašle nebo střevní virózy.

blondynka400
•
5. kvě 2025

Ano, chodila do školky normálně bez přestávky. Nevidím jediný důvod proč ne. Nějakou rýmičku ta mladší od starší chytila, ale nic tragického a pak s nástupem do školky nebyla nemocná snad ani jednou.

biciklissie
•
6. kvě 2025

Ne, nechodila. Bála jsem se nemocí, vypracování a neměla jsem kapacitu s tak malým miminkem řešit školkové starosti (dcera by začala poprvé chodit do školky cca měsíc před narozením syna). Takže začala chodit až od druhého pololetí, tedy cca od 5 měsíců syna. Bylo to tak akorát, klidně mohla i později, skrz nemoci. Byla na to hezky akorát mentálně připravená. Ale je fakt, že hned nosila domů nemoci a syn to vždycky odnesl nejvíc.

autor
•
6. kvě 2025

Všem moc děkuji za názory a zkušenosti ☺️🌹.Nakonec nechám doma🙂