DALŠÍ SOUTĚŽ o kosmetiku HiPP
Moc mile mě překvapil váš obrovský zájem o naši soutěž o kosmetický balíček HiPP. Proto jsme se kolegy a kolegyněmi domluvili, že pro vás připravíme další kosmetickou soutěž 🙂 Tentokrát se můžete těšit na balíček, který bude obsahovat naši novinku šampón Vlasy & Tělo v podobě hravého tuleně, mycí kachničku plnou jemné pěny a ještě přípravek do koupele. Vše velmi jemné a vhodné i pro citlivou dětskou pokožku.
Stačí, když mi napíšete, jak u vás probíhá koupání. Koupe u vás tatínek? Máte doma hračky do vody? Nemůžete svého vodníčka dostat z vany? Všechno mě zajímá 🙂
P.S.: Koupání s HiPP tuleněm je velká zábava pro malé i velké 🙂

Malý se už zvládá koupat sám a u nejmenší slečny se zatím střídáme, kdo je zrovna po ruce. co se týče staršího, ze začátku byl problém dostat jej z vany. Naštěstí je to jedlík a stačí mu ukázat večeři a vybíhá z vany celý mokrý🙂
Mame ritual, ze ja dostanu dvacetminut sama pro sebe, pak mi pritel nese malyho. Ten nakukuje dvermi a ceka, kdy si ho vsimnu. Pusu ma od ucha k uchu, celej stastnej..
Pak mi ho pritel posadi na bricho, chvili si hrajeme, nakoji se. Pak si jde hrat s chrastitkem, mlati s nim o vodu, a okraj vany.
Miluje koupani.
Jednou jsme meli nehodu.
Sedel mi na brise a najednou na me zacal cakat. Rikam si- jak to sakra dela? No.. Behem vteriny mi doslo, ze necaka, ale cura. Zavrela jsem pusu a oci. Ale i tak mi to nateklo nosem do krku. Fuj. Nevedela jsem, jestli nadavat nebo se smat. Ale dnes to davam k dobru..
U nás je koupání v režii tatínka 🙂 Nejoblíbenější hračkou do vody jsou teď pro Lucku vodolepky s krtečkem. Ale ne kvůli nalepování na vanu či dlaždičky, ale kvůli okusování... 😀 Rostou jí zuby, tak je využívá místo kousátka... Z vany se jí nikdy nechce, vodu má moc ráda. Zato u oblékání a mazání dělá scény a brečí, takže to manžel rád přenechává mně 😀
Malou koupu sama na manžela je až závěrečné čištění zoubků. Malou prvně umyji aby měla pak svůj prostor pro hraní. Má gumová zvířátka, která ji, ale vůbec nezajímají. Bere mi můj kalíšek, který mám na oplachování vlasku. A taky prázdnou láhev od pěny do vody. Oboje je přece moc dobré na vodu, kterou ta naše cácorka s chutí s vany pije 😀
U nás doma koupe už od porodnice tatínek, ve velké vaně je vanička a v ní látkové lehátko, to se pak koupe úplně nejlíp, protože má táta volné ruce. Hračky nejsou moc potřeba, stačí prstíky, případně vodolepky na kousání. A úplně nejlepší je vřískání, v koupelně se to přeci tak krásně rozléhá 🙂
Máme tři děti a koupeme po staru 😀 Od mejmladšího po nejstaršího. Ale problém je že Matouš nechce nikdy opustit vanu. Takže ho po půl hodině řvoucího vytahuji, než ho osuším a obleču tak se osprchuje mladší dcera. Pak mě většinou malý uteče a chodí šmírovat nejstarší dceru jak se koupe. Nejstarší dcera má 13let, takže vyžaduje soukromí. Bohužel už dvakrát se nám zalomil zámek ve dveřích takže se nemůže zamykat. Což zase vyhovuje malému 😀 😀 😀
Je každo večerní rodeo 😀 😀 😀
Ale je pravdou, že lépe všichni spí a krásně voní po Hippu. A to za to stojí!!!
U nás se koupe dcerka (17 m) ob den, z toho 2x týdně s tatínkem ve velké vaně, maminka v tu dobu koupe mladší dcerku (2m) v kyblíku. Starší s tatínkem vyvádí, klidně i půl hodinky, než jí dostanu ven. Jindy se koupe sama ještě v malé vaničce a to koupe maminka, ale to není taková legrace. Po každé ale ve vaně musí být pěna, gumové hračky, natahovací rybka a děrované kelímky. Mladší dcerce se zatím koupání moc nelíbí.
Máme čtyři děti,takže večerní koupání,pokud tatínek není v práci je pro mě poloviční výhra 😀 "pustí" se totiž do těch starších a já mám čas a klid na vykoupání našich miminek.Že je po nich v koupelně potopa,válí se po zemi mokré ručníky,pěna na pračce a pasta na zrcadle dokážu odpustit,když vidím čistá a voňavá dítka v županech u stolu,připravená k večeři a pak ke spánku.Já mezi tím ve vaničce v ložnici okoupu dvojčátka,milují vodu,takže si to vzájemně užíváme 🙂 manžel jim připraví krmení a pak k nim ulehá,já uložim starší dítka s většimi či menšími protesty do pelechu....pak poklidím koupelnu,vyleju vaničku,smyju nadobí po večeři a vlezu do sprchy,pyžama a upadám na ústa do postele vedle muže 😀
2 děti. Jeden 3 roky, druhý 8 měsíců. Nejdřív vykoupeme toho mladšího. Moc se mu koupání líbí. Kope nožičkami, cáká ručičkami. Jediný, kdo z toho není moc nadšený je maminka a tatínek, jelikož pak musejí vytřít celou koupelnu. Starší syn musí jít vždy s námi a kontrolovat, zda-li to děláme dobře. Případně nám i pomáhá. Pak následuje koupání druhého. Jelikož se s ním musí někdo koupat, tak se s ním myje většinou tatínek. Nejdříve do vany natahá všechna auta která může, pak se teprve může jít koupat. Respektive sprchovat. Koupání máme záakázané. No bohužel musí být ve vodě co nejméně času, ale kdyby mohl, tak je ve vodě klidně i hodinu. Vytahovat ho je vždycky boj a skoro vždy to jde s řevem. 🙂
Honzik vodu miluje uz od narozeni, je to vodni zivel po me 😀 nejradsi ma ted ve vode sedatko s hybacimi zviratky na rantlu, kacenku v kouli a top jsou vodolepky, ty nechce pustit z rukou. Takze kdyz ho vytahujeme, ma v ruce minimalne jednu a taky jednu v puse, jinak rve jak kdybychom ho snad topili 🙂 tatinek koupe i sam, pak ale ta potopa - soutezi spolu,kdo vys docakne 😀 jinak koupeme nejcasteji spolecne a jsme mokri vsichni 🙂
Dřív tatínek pomáhal, ale zvykl si, že to maminka zvládne sama a protože máme tři děti, tak je poslední dobou koupu společně. Máme dva kluky 6 a 4 roky a 1 letou holčičku. Dřív jsem koupávala první Nelinku a pak naše rošťáky, ale přes léto se mi při sprchování osvědčilo je sprchovat naráz , tak jsme u toho zůstali i při koupání. Mají to jako skvělou zábavu. Máme v koupelně hromadu hraček. Já si mezitím rozstřídím prádlo a umyju umyvadlo, oni se vyblbnou a pak je umyju. Teď když už se topí, tak pyžamka nahřívám na topení a to děti milují, když jsou tak krásně teplé.
U nás se děti koupou dohoromady, jsem u toho já, protože muž se většinou zabere do hry a je potopa. CO se týká koupání, je každý můj syn jiný, starší je opatrný a nesnese vodu v obličeji a pořád se snaží ukecat, že se koupat nebude, takže často se jen sprchuje. Mladší je kachna a konec koupání se vždy neobejde bez pláče. V jedné věci jsou si ale podobní. Největší radost mají v sobotu, kdy dáváme do koupele pěnu. 🙂
když se u nás koupe tak je mokro až u sousedů :D kluci cákají a mají z toho ohromnou radost ... já už teda menší :/ ale tak hlavní je, že jsou veselí...
U nas koupani probiha s tim, kdo je zrovna po ruce. Tedy koupe i tatinek. Ve vane musi byt vzdycy pena a kelimky, aby se mohlo pekne s vodou cabrat 🙂 na zaver nesmi chybet kartacek a pasta, aby se nam leskly zoubky. Nas Filip ma ale nejradsi koupani s tatkou, protoze ten mu dovoli pekne strikat s vodou po cele koupelne, narozdil od mamky. Je to tezke ho vubec z vany dostat, ale vetsinou zabira myti vlasu, ktere Filda nema rad a nikdy nas nemine pekne vztekani 🙂 nejlepsi odmenou ale je, kdyz krasne vycerpanim, cely vonavy a napapany usne 🙂
u nás je při koupání vždycky potopa 🙂 no aspoň tatínek nemá tu vaničku tak těžkou, když ji odnáší zpět do koupelny 🙂
Nemáme vanu a v té dětské už se mu nelíbí, takže si sedne do sprcháče, já mu pustím menší proud a sprchuje se sám. Pak ho jen namydlím a zbytek zvládá sám. Když už dělá hlouposti a vstává, tak se bojím, aby se nesklouzl a nepraštil se, tak jen vodu vypnu a ten výraz, když kouká na tu netekoucí hadici, ten je k nezaplacení 😀
Jak koupeme my? No asi tak, že je naložím oba do vany - nechám je si hrát při tom s napouštěním vody - oba mají konvičky, tudíž se navzájem polévají ( 3,5 roku a rok a třičtvrtě ) z vany se ozývají většinou skřeky a smích - pak letí kachničky z koupelky na chodbu, potom přiletím v zápalu boje - kdo z koho - namydlím je a sprchou spláchnu😀 staršího zabalím do ručníku jako palačinku, mladšího jako kuklu vytáhnu usuším a hned obleču a staršího posléze honím po bytě, protože nechce pyžamo 😀 takový normální každý den při koupání 😀 dělám to vlastně jen já - kdyby to byl tatínek, tak nevím, kdo bude více zmáchaný 😀
U nás koupe tatínek i maminka. Maminka si s klukama někdy i do vany vleze. Hracky do vany máme a nejlepší jsou kelímky, kterými můžeme vodu vylivat ven 🙂 koupeme se moc rádi, protože máme radi vodu od malinka, kdy jsme zacli chodit na plavání 🙂
U nás je koupání hezký rituál 🙂 já napouštím vanu ( bazének, máme sprchový kout a v něm bazén ) a taťka dává na nočník. Pak spolu dělají blbiny, lepí všude vodolepky a hází kachňata. Já připravím mlíčko a postýlku. To už je dokoupáno, tak šupky sednout na pračku, osušit, župánek, fénování, ouška, zoubky. Cesta do ložnice za bafaní na taťku, nahánění dravé zvěře do pleny a pyžama, učesat, pomazlit, opusinkovat a hurá do hajan 🙂 mlíčko, zhasnout a dobrou noc. Většinou si pak dojdu pro prázdnou flašku, dám poslední pusinku a přikryji spící princeznu 🙂
dcera si vybírá s kým se chce koupat věčinou boduje tatínek, podle toho i koupelna vypadá😁 hraje si s kačenkama a rybkama i přendavání pěny jí zaměstná. S dcerou si ve sprše zpívám doufám, že to není ten důvod proč boduje tatínek 😁 podupává a přidává se tak snad ne. Prší prší máme při splachování vlásků.
Koupeme oba, většinou ale tatínek napustí vanu a vleze si tam s Ellinkou a vyvádějí lumpárny 🙂 Dělají vlny a hopsají, tak že pak plave celá koupelna 🙂
Tatínek koupal, když byl Honzík menší, teď má moc práce a většinou to nestihne. Momentálně jsem přemístila pár hraček určené na písek do koupelny, takže si hraje s kyblíčkem a lopatkou, kyblíkem polévá sedátko od vany a z lopatky se snaží pít, taky si hraje s Hipp kačenkou nebo cáká všude kolem,až jsem většinou celá mokrá. Akorát nemá rád umývání vlásků,to bojujem, jinak je ve vaně spokojený a moc se mu zní nechce 😉
U nás koupe tatínek. Obě holky koupání zbožňují, ale musí chodit každá zvlášť, protože máme vanu plnou hraček 😎 Mladší dcera zatím zkoumá, co všechno je na vaně (sprcháče, šampony). Starší už je náročnější, má ráda pěnu, svůj sprchový gel a ráda se nechá kropit konvičkou 🙂 Koupání u nás trvá i hodinu než to tatínek všechno zvládne 😀
Při prvním koupání po návratu z porodnice jsem byla nervozní jak to zvládnu, když mě viděl manžel se slovy "prosim tě ukaž" si Amálku převzal a vykoupal ji on sám. A zůstalo mu to do teď. Když začala Amálka sama sedět, táta hned upaloval koupit nějaké hračky do vody, ale nejvíc ted stejně vedou obyčejné kelímky a houba ze které saje pusou vodu 🙂 Dělaj v koupelně s tátou blbiny a tak tam jsou celou věčnost. Já koupu jen vyjímečně když tatínek není doma 🙂
U nas koupe většinou tatinek a kluci jsou oba moc a moc spokojeni,jen při myti hlavy krikem bouraji dům,ale hrani později je vždy uklidni 🙂 mame spoustu hracek do vany,ale poslední dobou se chodi koupat i hodne hracek jako lego,auticka,stikeez,hrnicky,varecky a mnoho dalších důležitých hracek 🙂 koupani je u nas takovy klucici ritual 🙂
My máme doma kapříky 😀 Jak se dostanou do vody, už z ní nechtějí vylézt. Ve vaně si hrají s pěnovou silnicí a auty, auty do vody, ale stačí jim i jen kelímky na přelévání. Cákají všude až jsou mokré stěny. A pusou dělané bublinky do vody je nejzábavnější akce. Největší horor bývával když si měl starší syn umývat vlasy-nesnášel to. I já si pamatuji jak jsem neměla ráda šampon v očí. Ale od té doby co počítáme pavoučky na stropě (prej jich tam máme padesát 😀 😀 ) je umývání hlavy zábava. Vždycky zvedne hlavu, zavře oči a počítá "jedna, dva, ...11,..50)
Jee,krásný tulen 🙂
U nas koupu ja,tatka a obcas si rada přijede vykoupat babička. Nasi malé se koupání moooc libi od začátku,nikdy u toho neplakala. Teď ji bude 7 mesicu,caka,kope,maminka je vždycky mokra jako vodnik,plave cela koupelna 🙂
Hracky do vody jeste nepouzivame.
V těhotenství mi jedna porodní asistentka řekla, že otec by měl mít odmalička s miminkem vlastní pravidelnou aktivitu do které matka nezasahuje (zvykne si na jinou manipulaci, přístup, sílu, hlas, apod.). Ideální je prý koupání. Takhle jsem to večer oznámila manželovi a on se toho okamžitě chytil. Když byl Kuba miminko, asistovala jsem u vaničky ale nezasahovala. Když si uměl stoupnout, začali se sprchovat ve sprcháči i s pravidelným otužováním nazávěr (brrrrr... nic pro mě). Jakmile se Kuba poprvé posadil, nakoupili si podložku a hračky do vany. Dnes je synovi 16 měsíců a funguje to u nás tak, že manžel zavelí "Kubi jdem se koupat, mamo chystej kašu". Vezmou si pyžamo, ručník a čistou plenu, zavřou se na půl hodiny do koupelny kam já nesmím, cákají se a smějí. Já většinou tajně poslouchám za dveřmi 🙂 Po cestě z koupelny si v kuchyni vyzvednou misku s kaší, sednou si spolu na dětskou sedačku v pokojíčku, po kaši manžel uloží Kubíka a ten většinou do tří vteřin usíná. Já mezitím vypustím vanu, porovnám hračky a vyvětrám těch milion stupňů v koupelně. Manžel mi pak vždy poctivě nahlásí, co nového Kubík umí a s čím si dnes ve vaně nejvíc hrál 🙂 Jsou v tomto naprosto sehraní, já sama bych ho asi ani neuměla vykoupat :D

Dobrý den, u nás je to ted tak, že já vykoupu Natálku, manžel Honzíčka, zatím se každý koupe zvlášt. Malému ke spokojenosti stačí jen voda, dcerka si tam ráda hraje - plave s brýlemi, chytá rybky. A horor je jen když jí chceme umýt vlasy - jinak oba vodu milují.