SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Cesta kolem světa
Máte rádi zvířátka? Já doufám, že ano, protože tu pro vás mám pět nádherných stavebnic LEGO DUPLO Cesta kolem světa! V každé z nich je hned sedmnáct krásných zvířatek, se kterými zažijete spoustu dobrodružství 🙂 Jestli je chcete vyhrát, napište mi, jaké zvířátko je u vás doma nejoblíbenější a proč. Bude to divoký tygr, roztomilá panda nebo třeba hravá veverka? Každému soutěžícímu pošleme srdíčko, pět vybraných odpovědí odměníme navíc stavebnicí LEGO DUPLO Cesta kolem světa. 🙂

Naša Terezka má rada všetky zvieratká, ktoré zatiaľ stretla, momentálne miluje toto video
https://www.youtube.com/watch?v=D2VYI9aha4I. Ale najradšej má asi ovce, pretože momentálne na všetky zvieratká robí "beee beee" 🙂 A ešte prasiatka, keď ich vidí, vždy píska od radosti. A holuby, tie chodíme vonku kŕmiť piškótami 🙂
U nas vede ovečka. Jezdi s náma na nákupy, sedi u oběda-je dalsim členem rodiny🙂 bohuzel nema rada vodu, takze uz i voni a vypada jako opravdová ovečka🙂))bez ni maly nedá ani ránu. Budeme teď muset koupit batůžek, protoze ovecka chce taky jezdit na odrazedle🙂, tak aby mohlo přátelství pokracovat a mohli byt dal spolu🙂
U nás k mé "radosti" vedou žížaly, slimáci a šneci. Nevím proč 😀
Holky mají rádi našeho pejska Betinku. Když se řekne Beti tak hned koukaj kde je a snaží se štěkat. Fotku Betinky mame nad přebalovacím pultem a při každém přebalování a převlékání když pláčou tak se řekne Betinka Tak holky začnou koukat na fotku a uklidní se. Jinak takto holky Betinku hlídají .takže u nás zatím pejsci ale už víme o slepickach a kohoutovy a začínají koko krku ☺. Takže zvířátka nás začínají bavit a rádi objevujeme nové a nové
Denči nejoblíbenějším zvířátkem jsou ovce. Soused je má vedle na zahradě a každý den se na ně musíme dojít podívat, dojít je nakrmit(nyní už jí je 15m, takže si trávu utrhne sama a dává jim jíst). Neusne a nesmíme jít spát bez zamávání a poslání pusinky ovečkám. Dokonce její první slova byla Bébé. Takže pro nás budou ovečky nejlepší zvíře 😀
Jednoznačně slon, protože ví,jak dělá slon a hrozně ho baví ukazovat, jak se dělá chobot 🙂
Starší dcera (3,5 roku) miluje koně. Má velmi ráda pejsky (u babiček a dědečků máme 4). My jsme z centra města a tudíž jí živé kamarády doma nahrazuje dřevěný tahací pejsek, skákací a houpací koník. Občas si hraje na doktorku a svoje zvířátka ošetřuje, dává jim meducínu, zalepuje jim bolístky. Když byla v cirkuse žasla na velbloudama a medvědama
U nás je nejoblíbenější dcerčino zvíře plyšová "krysomyš" (nemůžeme se dohodnout, které z těch dvou zvířat to je) z Ikei, a to proto, že s ní vesele straší tátu a má děsnou radost, jak se jí bojí (samozřejmě záchvaty paniky předstírá, který dospělý chlap by před plyšovou krysomyší skákal na stůl a schovával se pod peřinou, že jo 😀 ).
No a z Lega dupla má dcerka nejradši mimi sloníka a mimi žirafku, chybí jí do sbírky ti velcí, tak třeba se nám poštěstí tento váš super velký zvěřinec vyhrát 😅
Já mám tři děti a u každého vede jine zvířátko. 🙂 U Vítka (5) je to dinosaur. Chce s nima mit všechno - ať je to bunda, triko,povleceni, ale radost má i ze slipu. 🙂 Drží ho to už rok a začalo to mezi kamarády ve školce. Adélka (5) má zase ráda kočičky, už snad od dvou let. Když jsme venku, tak hledáme a pocitame kočičky. Chce mít všechno s kočičkama, nejradši chodí na návštěvy tam, kde mají kočky. 🙂 A Eliška (2) má ráda pejsky. V postylce spí s pěti plysovymi psi, jeden je skoro stejně velkej jako ona. Vsude musí chodit s ní. Na nočník, spinkat, ven, najíst se.. ta jediná to má asi dědičný, protože já jsem okolo dvou let byla zatížena na psy. Ona teda je má ráda asi od půl roku a porad ji to drží. 🙂
U nás vedou medvědi 🙂 Každá dcerka má svého oblíbeného a na toho nedá dopustit.. Ani vlastně nevím proč.. jsou úplně obyčejní, ale obě si je kolem jednoho roku našly a už to bylo 🙂
Můj syn Otík má rad všechna zvířátka. Rád je i napodobuje 🙂. Loni na Vánoce jsme koupili synovi první knížku se zvířátky. Postupně jsme mu ji začali číst, hodně se mu zalíbila. Díky ní, už v 11. měsících uměl říct jak jednotlivá zvířátka dělají. Je těžké vybrat nejoblíbenější, ale určitě mezi oblíbené patří včelka a pejsek. Na pejska si hraje s babičkou, s kterou si ze stolu udělali boudičku a chodí do ní na piškoty a pejska i rád všude kreslí. A rád si hraje na včelku, vždy natáhne prstík, zamíří a běží někomu, nejčastěji mamince udělat pich. :D
Je to složité vybrat jedno zvířátko, protože Matěj má rád kočičku,pejska,slepičky. ..taková ta domácí zvířátka, protože často jezdíme k babi na vesnici,kde jsou slepičky, pes Ben,kočka Míca, soused má holuby a ovečky,..Má také polepenou skříň penovymi zviratky a kdyz jde večer spat,loučí se s nimi. Celý týden Matěj žvaní o tom, jak těší na zvířátka k babičce. Nejraději by se s nimi objímal, lísal se k nim. Také jim povídá jeho řečí, jak dělají, jaký zvuk vydávají. Už jsme byli i v Zoo a tam se mu líbil slon a naučil se dělat chobot. Nejvíce jsme se zasmáli, když jsme se na cvičení učili říkanku o žábě a Matěj celé odpoledne skákal po byte jako žába a do toho kvákal Kvak,Kvak.
U nás doma vede hroch 😀 teda hlavně hroší miminka, protože asi neexistuje roztomilejší mrňous 🙂
U nás je to žirafa, v létě jsme byli v zoo a nemohli jsme se od nich dostat🙂 Tak jsme nakonec museli malou žirafku (plyšovou) koupit.
U nasich kluku je to urcite pes. Nas ohar Rudolf je totiz vudcem jejich smecky a zaroven ochrancem. U deti se snazime vybudovat pozitivni vztah k prirode, mame spousty knizek o zviratkach, casto chodime do lesa a i Lego zviratka jsou skvela pri uceni a poznavani prirody. Casto stavime z Lega zoo, samozrejme za asistence naseho Rudiho 🙂
U nás právě vedou tučňáci. Naše holčička už je totiž velký tučňák ve školce, a loni to byla malá veverka. Jinak zvířátka jsou u nás oblíbená všechna. K Vánocům si děti přejí králíčka, tedy hned po Legu😂
Dcera dlouho nemluvila a její třetí slovo (po táta a máma) bylo "čiči". Kočky miluje a kdykoliv někde nějakou potkáme, sledujeme ji třeba půl hodiny než to kočku přestane bavit a odejde 😀 Pak tedy občas musíme jít za kočičkou nebo o ní ještě celý zbytek dne mluví.
I když teď téměř neexistuje zvíře které by se jí nelíbilo (vyjma hmyzu) kočky jsou stále na výsluní. Kdykoliv má příležitost, kočku chytí, chová ji a hladí a to dokud to kočku nepřestane bavit.
Lego Duplo máme doma po synovi, takže samá auta a zvířátka jen dvě - pejska a kočičku a ta má samozřejmě nejradši 🙂
Tomík má nejraději suchozemskou želvu Julinku. Je to už želví dáma v nejlepších letech, ale Tomášek ji zbožňuje. Hladí jí, pomáhá jí nosit ven do výběhu, krmí jí rajčátkem nebo jahodou z ruky.,,,,jsou to prostě nerozluční parťáci 😉
Tak u nas je to slozite. Vzdy kdyz nejake zviratko objevi, stane se na nejakou dobu favoritem.
U Janicky vedou zviratka, ktera zna z farmy - kocicky, pejsi, rybicky a konik.
Nicmene v lete v Zoo objevila slona a slon zrovna prdel a je z toho zazitek uz na nekolik mesicu 🙂
A z plysovych zviratek vede medvídek, je jeste po mne ale miluje ho vic nez vsechny ostatni hracky 🙂
U našeho Tomíka (1,5) vede hroch. Na to, že syn moc nemluví, jakmile uvidí hrocha (v zoo, na obrázku nebo jakoukoli hračku), natáhne prstík a zařve "hhhhhhhhhchrrrrrrrr" 🙂 Ani pes nemá takový úspěch. Asi budem muset pořídit domů hrocha.
Naše malá Emička (17 měs.) miluje žabičky ve všech podobách... má pokojíček plný žabiček, nejen hračky, ale i košťátko, koš na hračky a nejoblíbenější knížka je se žabičkama... 🙂 ale nesmím zapomenout na haf haf a mňou (u babičky). Zvířátkové duplo chceme pořídit Emce k Vánocům, tak ho třeba vyhrajeme 😉
Nejoblíbenější se asi vybrat nedá. Mladší syn zvířátka doslova miluje a pravidelně si vybere jedno, které dlouhodobě preferuje. Dlouhou dobu to byly kachny, které potkáváme cestou do školky. Teď jsou nejoblíbenější ryby. Je rybama naprosto fascinovaný a všude je vyhledává a nadšeně mi hlásí, že je viděl.
Starší syn má rád plyšová zvířata na mazlení i hraní. Preferuje ta neobvyklá. Aktuálně je u něj nejoblíbenější bobr. Chce o něm znát podrobnosti, zpíváme písničku Když jde malý bobr spát, musela jsem si v encyklopedii načíst o životě bobra, abych mohla odpovídat na jeho otázky. Před bobrem to byli tuleni, předtím vydry, veverky, oslíci... Vždycky mu to vydrží pár měsíců, takže si i díky němu rozšiřujeme obzory 😀

Dobrý den, Báro,
žijeme na vesnici, proto mají Tobík i Stellinka úžasný vztah ke všem zvířátkům, ať už těm, co jim nabízí vesnice nebo časté výlety do ZOO, ale jednoznačně vede naše buldočí placatka Mia, která je jejich parťačka na lumpárny, na radosti i chmurnější chvilky, kdy se k ní jdou přitulit a hned je líp. 🙂 Moc děkuji a přeji pěkný den. Martina