SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první vláček! 🙂
Všichni nastoupit do LEGO DUPLO vláčku! Vydejte se s námi na výlet do světa fantazie a her 🙂 Malí cestovatelé si užijí výpravu do světa železnice. Pestrobarevný parní vlak se zvukovými efekty, vagónem pro pasažéry, nádražím s pokladnou, čerpacím stojanem a návěstidlem je základ pro dobrodružné odpoledne.
Právě o pět stavebnic LEGO DUPLO Můj první vláček si teď můžete zasoutěžit. Napište nám sem do fóra, co zajímavého jste na cestách zažili a získejte srdíčka. Pět vybraných odpovědí odměníme i krásným balíčkem 🙂

U nás je cesta vláčkem vždy dobrodružná, děti to milují, jen mamince ve vlacich a autobusech bývá dost špatně. A běhání po vlaku s dětmi a do toho odbíhání na záchod je dost náročné 🙂 Raději bych teda vláček z lega 🙂
My cestujeme často, prarodiče máme daleko, kak za nimi každý měsíc vyrážíme na víkend. Děti jsou zvyklé, jen starší mě poněkud zaskočila, když začala kolem roku zničeho nic v autobuse zvracet. Do té doby pohoda a najednou bléé, kočár ohozený, dítě, podlaha. Naštěstí to bylo ke konci cesty a hrozně mile mě překvapili ostatní cestující, přidali mi pap. kapesníčky, hodná paní podržela mimčo a i pan řidič to bral sportovně, jen pokrčil rameny, že to se stává a pomohl mi s kočárem. 🙂
S našimi dětmi zažíváme legraci stále. A to i při cestování. Cestovali jsme spolu vlakem, často jezdíme autem a autobusem. V poslední době vyjíždíme hodně na kolech. Nejhezčí zážitky míváme ke konci výletu, kdy si začínáme zpívat. Teda pokud výlet nedopadne jak na druhé fotce a celá naše posádka usne.
Loni jsme jeli dlouhou mnohahodinovou cestu vlakem z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště. Cesta pomalu plynula, dcerku to moc nebavilo. Úplně stejně na tom byla holčička sedící s maminkou od nás přes uličku. Můj muž pro ukrácení dlouhé chvíle vzal obě holčičky na průzkum vlakem. Došli až ke kabině strojvedoucího, kde malou škvírkou pozorovali, jak se řídí vlak. Po chvíli si jejich konání všiml pozorný řidič , který celou tuhle malou dívčí výpravu nečekaně pozval k sobě do kokpitu. Tam je nechal pokochat, ukázal jim, jak je řízení vlaku závislé na celé řadě páček a tlačítek, a na závěr téhle mini exkurze dovolil holčičkám vlakem zatroubit. Myslím, že životní zážitek z toho měli všichni tři. Nejen obě děvčátka, ale také náš tatínek 🙂 Je krásné, že existují lidé, které baví jen tak nezištně dělat radost ostatním, tak jako to udělal strojvedoucí našeho vlaku.
Manzel byva v tydnu dost dlouho v praci, tak se u nas vyleti hlavne o vikendu. Jsou to hlavne vylety do prirody. Aby deti v tydnu nebyly jen na zahrade, tak chodime s kamaradkou a jijima 2 klukama spolecne do lesa. Tam si deti neskutecne uzivaji. Maji tam jak oni rikaji 2 lezaci stromy a jednu piskovcovou jeskyny. Dokazi tam radit cely odpoledne. Kdyz prijdeme domu, tak nechtejte videt jak vypadaji. Ve vane je po nich 1cm pisku a bahna 😁. Pri usinani jsou spokojeny a stastny. Lego vlacek by se nam hodil ted na zimu, aby svoje dobrodruzstvi mohly prozivat i doma 😊
Naše děti milují cestování spojené s výlety...nedávno jsme si vyrazili s rodinou do Rudice, kde jsme si užili perfektní den.. navštívili jsme mlýn, udělali si pěknou procházku, prolezli jsme jeskyně a pozorovali kam se v Rudickém propadání ztrácí voda 🙂 po výletě byli děti tak vyčerpané,že usnuly ve vláčku...🚂😴😇
My se spíš chodíme / jezdíme kochat. Ať už jedeme jen na návštěvu nebo někam na výlet, tak zastavujeme po cestě. Jednou kvůli tomu, že jsou puštěný zvířata - ať už koně, kravky, kozy nebo jen srnky. Jindy zas proto, že jezdí traktor nebo kombajn po poli. Někdy zase kvůli hezkému výhledu nebo teď krásně zbarveným stromům. Myslím, že to dá dětem víc než jen ukazování v knížkách. Asi zatím co jsme zažili nejvíc překvapivýho byl volně pobíhající pes mimo vesnici. Já, ještě ke všemu těhotná, jsem trnula hrůzou co bude, chtěla jsem vzít mrňouse do náručí a mizet, ale ten se rozeběhl k hafanovi s tím, že si jde hrát. No, asi vycítil, že je mírumilovná duše... Pes naštěstí utek, ale ta chvíle mi stačila 😲
Cestujeme vela, hlavne autom...ale raz ked sme sli autobusom, tak sa celou cestou tam a späť vypytoval kto je ten ujo, ta teta, co robi, preco to robi a co ma v usiach (sluchadla) a preco, a co počúva ujo...proste zvedavec 😉
Oba s manželem rádi cestujeme i řídíme..., netrvalo dlouho a o řidičské dovednosti nás přesvědčila i naše Aninka. Někdy tedy úplně trnu, když vidím jak na odrážedle a jiných oblíbených "vozech" řeže zatáčky.
Veškeré cestování a výlety je pro ni zážitkem. Jelikož cestování vlakem není u nás až tak časté, tak z toho je vždy nadšená nejvíc 🙂
A veškeré jezdící hračky jsou top i před panenkama....
V létě jsme byli na dovolené, ze které jsme si dovezli plno zajímavých zážitků. Kdybych měla jmenovat a vyzdvyhnout ten NEJ NEJ NEJzajímavější co jsme na naší dobrodružné cestě zažili, tak by to byla plavba na ŠLAPADLE na přehradě v Luhačovicích. Já vím, asi to nezní něják extra zajímavě, ale pro nás jako pro rodinu to bylo opravdu TOP, na co pořád vzpomínáme. Já, manžel i syn (2,5 roku) jsme totiž byli na šlapadle úplně poprvé v životě. Vůbec to původně nebylo v plánu, jen jsme šli podel přehrady a najednou taková HURÁ akce, kdy manžel zavelel jdeme na šlapadlo! :D Přiznávám, největší strach jsem mělá já, zatímco syn s manželem byli naprosto v klidu, vždyť se nám nemůže přece nic stát! No a pak fouklo a nám uletěla čepka :D A právě takové spontální akce jsou ty nejlepší a nejzajímavější. 🙂 Jo a taky jsme viděli MEGA rybu a krmili jsme krokodýli :D
Cestujeme radi, ikdyz vlackem spis jen za odmenu,kdyz maminka hodi 20 korun do vlacku u obchodu..to jsme nejstastnejsi na svete. Na strojvedouci si ale umime hrat kdykoli..postaci nam slozeny kocarek a vsichni kolem jen koukaji. A umime byt taky vzorni cestujici,dokazeme se podelit i o jedno male mistecko.Verunka s Mareckem
Cestujeme s dcerkou moc rádi. A když se navíc jedná o cestu vlakem, radost je dvojnásobná. Nejvtipnější nám zatím přijde, jak řešíme cestu vlakem a používání nočníku. V případě nutnosti vytáhneme totiž nočník na sedadlo a dcerka ho musí použít za jízdy. Zatím ale vždy úspěšně a žádná "nehoda" se nám nestala.
Na cestách jsme viděli a zažili už mnohé,ale pro dcerku bylo nejvíce výlet za kozičkama😂😂😂
Krásný den,
s dcerkou jsme toho zažily při cestování vláčkem mnoho a mnoho. Od 2 let jezdíme každý týden do tancování, a od 3 let 2x týdně na balet. Tatínka máme dlouho v práci, tak s Natálkou jezdíme vlakem - cestou pravidelně vidíme v jedné zastávce perníkovou chaloupku, tak si dcerka vždy hlídá aby seděla na správné straně vlaku, a nepřišla tak o chaloupku🙂 I když naše zážitky nejsou vždy jen příjemné (např. několikahodinové čekání v zimě, až zase budou jezdit vlaky), tak cestování vlakem Natálka má moc ráda, a i o víkendu s menším bráškou se těší kam vláčkem zase pojedeme. Teď už má Natálka 6 let, a tak by Lego Duplo Můj první vláček bylo hlavně pro mladšího brášku, kterému bude ráda pomáhat.
Zrovna dneska jsme měly možnost vyzkoušet tuhle užasnou hračku, děti se na tom neuvěřitelně zasekly a když jsme šly domů tak dcera povídala že si musí o to napsat ježíškovi. Jinak cestujeme hodně a rádi. Ale top jsou u nás cesty vláčky 🙂 . Přidávám pár fotek, i z posledního výletu v zoo kde taky mašinka nesměla chybět 🙂
Tak tohle Duplo máme a určitě doporučuji, děti si s ním hodně vyhrají 👍 Máme ho už pár let a stále jezdí, je nezničitelný 🙂
Nemáme auto, takže všude jezdíme vlakem nebo občas autobusem. Celkem často jezdíme na dovolenou na Slovensko. Jeli jsme 800 km a bylo to super. A zpátky jsme jeli nočním vlakem a spali v lůžkovém kupé, kde byla i snídaně. Pro děti byl úplně nejlepší vlakový zážitek. Další zážitek mají z cestování starým vlakem, ve kterém jsou ještě dřevěné lavice.
Nase mala ma nacestovano hrozne moc protoze jezdime za rodinou na Slovensko 360km tam a 360 zpet. Zvlada to celkem dobre ,kolikrat mam strach jestli tolik kilometru v autosedacce usedi ale vzdy to da vdaka svym oblibenym pisnickam ktere kolikrat musi jet 20krat za sebou a my s pritelem uz silime ale co pro ni neudelame 🙂
V lete jsme se vraceli z dovolene. Vzhledem k tomu,ze jsme nechteli nechavat auto tak dlouho na letisti nas vyzvedavali rodice. Jenze 2 deti s velkymi sedackami a 'rome mne se do auta uz tatinek nevesel. Proto pro nej prijelo jeste druhe auto (soused). Nalozily se zavazadla,komunikace nejak vazla a doma (hodina a pul jizdy) jsme zjistili,ze tatinek neni ani v jednom aute! Mobil se mu uz vybil davno,takze jsme mu ani nemohli zavolat. Ja s mym tatkou jsme tedy vylozili deti u babicky a jeli zpet na letiste. Kdyz uz jsme byli tak v pulce cesty,tak volala moje mamka (babicka),ze uz dorazil taxikem a potrebuje zaplatit. Ano,nalozili jsme i jeho tasku s doklady a penezi. Dlouho pak byla ticha domacnost.
My cestujeme poměrně často, především za mými rodiči. Jezdíme zatím jen autem, jelikož by to náš syn ve vlaku 3 hodiny nevydržel, i když má vláčky moc rád, ale jak není akce tak je zle. Jezdící vláček u nás doma, to by pro něho byla bomba.
Jednou v podvečer, když jsme se zrovna vraceli od našich jsme museli zastavit kvůli srnkám, které se hnali přes cestu. Jedna z nich se pak na nás ohlédla a jakoby se uklonila. Manžel si ze mě dělá srandu ještě dnes, že mi ta sklenka vína hoodně zkreslila pohled. Ale já to vidím tak, že nám prostě poděkovala, že jsme zastavili...Škoda, že to náš malý prospal.
Výletujeme často a rádi, hlavně tedy autem, vlakem jsme zatím jeli jen dvakrát a to do Prahy. Dcerce se to docela líbilo, ale mnohem více byla nadšená z metra. Asi jako každé jiné dítě. Takže jsme jedno celé dopoledne strávili na lince A,B i C 😀 ,,Krtkoviště" je nejlepší. A pro nás s manželem je nejlepší to, že jsme všichni spolu, já neuklízím (a nevařím 😉, on nepracuje a prostě si ten výlet jen užíváme.
Máme 3 děti - 9 a 6 let - holky a konečně ještě do třetice všeho dobrého po velkých bojech vymodlený zázrak chlapeček 3 měsíce. A naše výlety jsou ted spíš bud s holkama na logopedii a kurz pro předškoláky nebo s Tobíkem na kyčle.
Musím uznat, že cestování chvíli ještě trochu vynecháme s 3 dětma to není jen tak. Pomalu seznam a všichni opakujeme, zda máme všechno.
Takže na kyčle jsem se vypravovala den předem, to nejde nic nezapomenout 🙂.
Měli jsme tam být v 13 00 - 13 30 a naložily jsme všechny děti do auta v 12 20 a dojely tak tak do dětské nemocnice v Brně. Nedá se tam nikde zaparkovat, takže manžel mně vyložil s holkama a malého mi dal do kočárku a odjel. A ted jsem ihned zjistila, jak zmizel, že nemám velice důležitou tašku na přebalování.
A jít na kyčle bez plenky a podložky mi moc příjemně nebylo 🙂.
Bohužel manžel řekl, at si nějak poradím, že není možný, že zrovna ted bude pokakaný.
Takže jsem byla odkázána, tedy jít a modlit se. Nakonec podložku jsem si vzala deku, aby mu jakože netáhlo na nožičky, když měl to body a rifličky sem mu sundala 🙂) a po půlhodinovém čekání a od dcer každou chvíli věta Tobe vydrž ted nekakej jo?.
To tam bylo skoro pořad hlavně od starší co tam důležitě přemýšlela jak ho pak oblečeme a co uděláme.
No nakonec po pul hodině jsme byly na řadě a lékař řekl, že mu stačí odlepit kousíček na plence jen boky u kyčlí 🙂 A při nenapadném nahlédnutí tam Tobík neměl nic. Ale hned jak jsem se nakoukla, tak jim počůral jejich podložku 🙂)
Ale zvládnuto, takže toto byla opravdu taková jakoby zábavná příhoda, že se můžu balit i 3 dny a nakonec stačí rychlost a pul věcí nemám u sebe. A nakonec to dopadlo, tak že si to malý pěkně vynahradil a dojel domů kompletně prokaný a bylo akutní koupání. Tak toto kdyby se mi stalo tam přímo ještě u lékaře a nemít ani ubrousek, tak nevím.
Ale vše dobře dopadlo jak kontrola kyčlí tak výprava do Brna.
Dcera o tom mluvila ještě celý večer Tobe tys měl štěstí ty jeden kakánku 🙂
Toto lego by bylo dárek pro malého od holek 🙂
Nejkrásnější zážitek máme letos z návštěvy ZOO Lešná u Zlína.Pěkně se tam chodí i s kočárkem,je zde spousta atrakcí pro děti a hlavně spousty zvířátek.No samozřejmě nám nejvíce učaroval vláček ,který ZOO projíždí a museli jsme jet několikrát.Máme teď takové vláčkové období.Počasí nám taky vyšlo,takže úplně kouzelný den 🙂
Tak Jede,jede masinka dneska vynechame.I když občas se i taková masinka najde hlavně po nekterych akcickach.My porad tak jak vloni nejraději cestujeme Regiojetem už se těšim az budeme zdravy a zase někam pojedeme výlet.Hraní v něm nás nikdy snad nepřestane bavit,ještě ze vždy stihneme vystoupit.😉Z okynka občas koukame do okolí,občas vidíme i nějakou srnku.
Máme spoustu nových perliček.Například jednou jak jsme vystoupili z vlacku a já mela v ruce tašek jak Ježíšek tak mi nesla zavázat tkanicka.Kája se me zeptala,,co je mami?" A já na ni,,nejde mi zavázat tkanicka'' na to mi Karolinka vazne řekla ,,mami,nepij, už nepij''.V momentě jsem si připadala jako by nám Jede jede masinka opravdu právě odjela a to jsem žádný alkohol nepila.Rozesmala jsem se na celé kolo.

Na výlety se snažíme vymyslet, aby byli vždy trochu zajímavé. Naši kluci milují vlaky, takzě tento rok byl hlavně o jízdě historickým vlakem, který u nás jezdil každý víkend. Dále to byla např. návštěva zahradní železnice s atrakcemi, návštěva zoo, kempování v Safari kempu přímo u výběhu žiraf, zeber a pakoňů, návštěva rodinného centra, výlet lanovku apod.. Moc si tyto rodinné výlety užíváme ❤️😊