icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
23. lis 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
mari90
23. lis 2015

Mame 21 mesicni dcerku a svet objevuje neustale. Momentalne nejradeji napodobuje vse co u dospelych vidi. Je to pro ni strasna zabava a my na ni s nadsenim koukame jak uz je v tomto veku chytra, rozumna a sikovna.

weronikav
23. lis 2015

U nás se děti učí poznávat svět, tím že je necháme vše vyzkoušet, osahat, ochutnat 🙂. Dokud jen lezli, nechala jsem je lézt, kam chtěli doma, venku prostě všude. Nikdy jsme před nimi nic neschovávali, se vším se naučili žít, někdy se nějaké nehody či něco rozbitého objevilo, ale oni aspoň pro příště věděli co se stane když...., mladší dcera to má jednodušší v tom, že okouká od bráchy a to vše i s lumpárnami 😀, a pak nám taky k učení slouží různé hračky a knihy 🙂. U nás se prostě učí životem 🙂. Syn je hodně zvídaví a o všem potřebuje mluvit 🙂

jemi
23. lis 2015

S dětmi je to takové dobrodružství a nikdy nevíte jak dopadne 🙂 Dcerka objevuje svět tak nějak standardně, to co vidí, co čteme v knížkách...a synek to je kapitola sama pro sebe. Každým dnem mě překvapuje, nevím jestli je to tím, že je kluk, ale jeho fascinace dopravními prvky je neskutečná. Je obklopen spíš holčičími prvky starší ségry a pomalu dokupujeme i ty jeho, ale kluk se v něm v jeho 20m nezapře. Denně se teď alespoň na chvilku chodíme dívat stroje pracující kousek od nás na stavbě. A je neskutečně šikovný, nevím zda je to tím, že vedle lega dupla vyrůstal už od narození, ale už delší dobu si s nim i sám vyhraje a staví něco z kostiček, na to zvířátka... Podložku máme jenom jednu a tohle je vzácna chvilka, kdy si díla neboří, ale společně pracují, každý na svém.

ciocca
23. lis 2015

Původně jsem otázku špatně přečetla a myslela jsem si, že se ptáte na to, jak děti učím poznávat svět. Zamyslela jsem se, jak to vlastně ve skutečnosti je a došla jsem k závěru, že já děti rozhodně neučím poznávat svět, že ho poznávají sami, jen jim to umožňuji a mnohdy je to tak, že ony učí poznávat svět mě. Je opravdu zajímavé se občas na svět podívat dětskýma očima… Takže k věci. Mé děti poznávají svět všemi smysly, tak jako všechny ostatní děti a já je v tom maximálně podporuji. I za cenu, že často nadělají velký nepořádek, když si potřebují něco osahat, že se někde zdržíme déle, než bych chtěla, protože si potřebují něco prohlédnout, že se umažou, protože potřebují nutně něco ochutnat, že si musíme v autě s manželem přestat povídat, protože chtějí slyšet houkat projíždějící sanitku nebo že se v obchodě při nákupů např. čajů zdržíme dvakrát tak déle, protože musejí každý očichat🙂

kacinda
23. lis 2015

Tak treba my ted prave zapasime s tim, ze nas Filip , za mesic mu budou dva,se prave z pisnicek na jednom detskem kanalu naucil poznavat cisla, ale bohuzel v anglictine, takze se ho to snazime naucit cesky, na coz nam nereaguje a libi se mu to vic anglicky, takze jsme z toho v rozpacich a nevime jak mu vysvetlit, ze musi mluvit cesky. Zacal nam ten svet nejak ,,moc'' objevovat 😀 jinak je to u nas klasika, asi jako u ostatnich maminek. Chodime ven, kde se maly vyblbne, doma kreslime, stavime kostky a ruzne vkladacky, divame se na pohadky... hlavne jsme ted ve veku, kdy nas zacina papouskovat, a tak si musime hlidat co rikame a stejne tak cely den musi vsichni okolo odpovidat na otazku ,,Co to jeeee?'' No nekdy se clovek uz musi obalit nervama, ale pak si zas rekne, ze bude hur, az prijde otazka ,,a proc?'' a zase je dobre. Kazdy den je narocny, ale kdyz clovek na ditku vidi vysledky,tak ho to tesi 🙂 cekame ted jeste sestricku, takze verim, ze pak se budou ucit navzajem 🙂

vvlladka
23. lis 2015

u nás starší skoro tříletá dcerka se ptá co to je a náš devítiměsíční synek si všude vleze

martik99
23. lis 2015

Syn chvilku neposedí a pořád něco objevuje - co nám již přijde samozřejmé objevujeme s ním takzvaně podruhé 🙂 Běžné i nové věci, ať už pro něj nebo pro nás, si společně prohlížíme, ukazujeme, zkoušíme. A pak je to najednou vše sám a my můžeme jen koukat 🙂! Přes den objevujeme doma i venku. Večer jsme aktuálně ve světe písniček. Naprosto zbožňuje, když se dospěláci sejdou okolo a zpívají sborově "Já do lesa nepojedu". Pak se kývá a usmívá se na celé kolo.
Co přišla na svět dcerka, získalo objevování světa nový rozměr. Přezdíváme ji chobotnička, protože musí vše mít v rukách (jako by jich měla 8). Samozřejmě pak hned v pusince a pak vše hodí na zem. Právě teď se tu se mnou baví tak, že syn dává dcerce do ručičky hračky (shodou okolností Duplo 😉 ) a ona je okoukne a odstrčí zase stranou. Myslím, že úctyhodný výkon na oba v jejich věku (26m a téměř 7m).

lucianapolis
23. lis 2015

Po shlédnutí filmu http://www.csfd.cz/film/243694-maria-montessori... který ve mě zanechal hluboký dojem, si objevování s 15m dcerkou opravdu užívám. Pochopila jsem, že opravdu není nutné mít dětský pokojík přetekající hračkami, ale stačí pár smysluplných. Že je opravdu krásné nechat se dítkem vést, být mu partnerem a zachovat jeho spontánnost. Mám se od dcerky ještě co učit, i když by člověk řekl, že dospělý má být učitelem. Ty radostné pohledy, když se jí něco povede, něco nového objeví a ty vzteklé výkřiky, když se jí naopak něco nedaří 🙂 osahat, ochutnat, prohlédnout, bouchnout, zahodit, vylézt, schovat se, utéct...krásný to svět 🙂

iweet
23. lis 2015

S dětmi se učíme poznávat svět navzájem 🙂 Denně mi ukazují čemu novému se naučili a jejich radost,pokroky a smích je to nekrásnější objevování světa 🙂

pavla2015
23. lis 2015

Moji vnučku pomalu zasvěcujeme do všeho, je sice zatím malá, ale máme ji s sebou v kuchyni, kde dostane vařečku a maminka ji ukazuje jak se míchá a tak mícháme společně, děda ji ukazuje traktor do lesa a zvířátka a když přijde tak musí vše povyprávět co nového viděla a co se naučila. Je to naše šikulka

lucka2092
23. lis 2015

Svět objevujeme společně někdy učím já ji,a koukám kolik toho naučila ona mě.Nejvíce se naučí tím když si to sama vyzkouší,stříhání,vaření,všechno si musí osahat a vyzkoušet co to vlastně dělá,hrajeme si nejčastěji společně, malujeme lepíme stříháme,chodíme na procházky když je krásně i když prší a malá skáče v blátě a nevadí mi když na mě často lidi divně koukají, jak jsme špinavé,nám se takový život líbí a jsme šťastné

pet_mar
23. lis 2015

Naše 8 měsíční zlatíčko objevuje svět každý den a vždy ho něco potěší nebo rozesměje. Snažíme se mu tu jeho poznávací misi ulehčit a tak ho podporujeme v jeho lezeckých dobrodružstvích za věcmi, nebo sledováním věcí z kočárku. Nejvíce miluje dlouhé procházky lesem, kde se může koukat na stromy a pohyb větví ve větru. Samozřejmě je stále ve věku, kdy si rád všechno osahá, zahrká a poté se snaží ocucat.

p_ch
23. lis 2015

Kluci objevují každý den něco nového.. povídáme si o všem a všude- v obchodě ukazujeme ovoce a zeleninu, na procházce věci kolem nás- stromy, domy, auta.. Venku nechávám aby si osahali květiny, kaštany, kamínky, mokré listí. když se oblékáme tak jim říkám barvy oblečení aby se to líp pamatovalo... nakonec to není ani učení ale taková "škola hrou" ;) a o tom to je...

cich
23. lis 2015

Neučím...učí se sám🙂

lenuli3622
23. lis 2015

máme 15-ti týdenního chlapečka a svět poznáváme každý den, každý den objevujeme něco nového 🙂

miky31
23. lis 2015

My se synem(4 roky) objevujeme svět společně.Ma období kdy chce vse vedet a je strašně zive dite,které neposedi a porad něco zkoumá atd. Nejvíce ho zajima,proč sanitka a hasici houkaji,proč auta blikaji,proč traktor jel do lesa s prázdnou vleckou atd.Vse se mu snažíme vysvětlit a popřípadě ukázat pokud to jde.Nejradsi ma,když muže postavit z kostek duplo nejvyssi bez a pak ji muze zbourat,pak stavi zviratkum zoo apod.Hraje si s vlackama a ptá se, proč nemůže byt tunel hned před vjezdem na most atd.Je strašně zvidave dite a vlastně i ja s muže vnimame diky našemu zvidavemu synovi svět jinak.Clovek diky dětem ma pak jiny pohled na svět vnima to vse uplne jinak.Oni vas naučí dětskou řeč a vy je ucite barvy,cisla,jak se chovat...a spoustu dalších věci,které budou v živote potřebovat.

hhanca
23. lis 2015

Lego Duplo je fakt super hračka pro děti!!! Malý si s ním hrozně vyhraje a často zapojuje i tatínka 🙂 Syn miluje rozebírání a skládání, takže lego je jasná volba! Dál má moc rád nářadí a ponk, autíčka, navlékání, puzzle...Každý den se snažíme najít zábavu. Rád pomáhá i mamince v kuchyni a tatínkovi v dílně.
První autobus by mu určitě udělal radost a pak by si určitě i hodně pohrál mladší bráška 🙂

snany
23. lis 2015

Víte, že Liška štěká? Já do nedávna vůbec netušila jaký zvuk vydává a nemít děti ani by mne nenapadlo zjišťovat. Nebo např. dětský křik přehluší i průlet dopravního letadla nebo průjezd vlaku 😀
Snažíme se žít a tak nějak si ten život spolu užít a navzájem se nezabít. 😀

aninousek
23. lis 2015

Lego duplo je u obou dětí moc oblíbené starší staví kostičky a zvířátka mladší bourá a žužlá 😀

matulle
23. lis 2015

Maty malý průzkumníček

Každé ráno s plnou plínou,
budím mámu trochu línou.
Poté poslechnu si Dádu,
mám rád její hitparádu.
Radši koukám na pohádky,
ale máma mě drží zpátky.
Po obědě chci jít ven,
no vždyť je tam krásný den.
Rád pozoruji vše kolem sebe,
ale z kočárku vidím hlavně nebe.
Doma zkouším všechno možné,
přijde mi to dobrodružné.
Podle mého gusta,
nejlepší jsou ústa,
Ať je to plyš nebo plast,
stejně to tam strčím zas.
Každý večer po koupání,
už se těším na spinkání :D

slunina
23. lis 2015

Svět se učíme objevovat kdykoliv a kdekoliv. Pěšky, v krosně, vlakem, autem, autobusem. Každý den je něco nového a překvapivého. I proto jsme malé k Vánocům pořídili rovnou čtyři balení Lega DUPLO. V zimních měsících tak můžeme objevovat věci v teple domova.

barusmackova
23. lis 2015

Dobry den mam doma dvou a pum leta dvojcatka a jak se nejradeji zabavi a objevuji svet kolem nich ? V dedove garazi poznaji vsechno naradi venku nejradeji pozoruji kombajny traktory zviratka a pak se pomalu uci barvicky na lentilkach ktere tajne ujidaji i lego doma mame dokonce jezisek prinese lego vlacko drahu

misha91
23. lis 2015

Moje malinká zatím objevuje svět z mého bříška. Doma je jí nejlíp 🙂 když jdeme ven, tak se jí to moc nelíbí, rozhazuje ručičkami a nožičkami, pěkně mě kopká 🙂 Už se na ni moc těšíme, ale myslím, že dnešní doba a svět se pro ni nehodí a zasloužila by si mnohem, mnohem lepší.

ehrdlicka
23. lis 2015

@880916 Tak to mi něco připomíná. 😉 Malý zatím jen leze a zvedá se na nohy, ale s naší bulinkou se navzájem prohánějí a laškují se sebou. On jí tahá za uši, ocásek a strká jí ručičky až do tlamy a ona ho olizuje skoro všude, nejradši má ouška. 🙂 Jinak malý k objevování světa používá všechny smysly, ale nejradši všechno ochutnává. Zjistil už, že se klíče strkají do dveří, že pokud jsou pootevřené dveře, tak tam může, že na sporák se nesahá (mamka ho od něj žene), dokáže už vysvobodit naší fenku ze zavřené klece, že vodu vždycky najde v psí misce a před chvilkou mě krmil lžičkou. Začíná žvatlat a mama zatím řekne jen, když ho morduji na stole, když cvičíme Vojtovu metodu. 😠

markytka_1
23. lis 2015

Dcerku začíná poznávat svět pomalu jelikož je malá, ale beru si ji skoro všude sebou 🙂 Když jsme na zahradě, tak se dívá, jak se sklízí jablíčka, vyrývá mrkev, sází česnek, hrabe listí; doma, jak se vaří a jak uklízí - vždy něco dostane do ručky, aby mohla zkoumat, venku mrkvičku (ta se jí vejde do ručky 🙂), doma hadřík či lžičku, aby věděla že se vaří nebo uklízí a ukazuji co se s tím dělá a povídáme si. Dnes zjistila, že to co padá z nebe studí 🙂 Objeví vždy něco nového, u sebe objevila nedávno nožičky, že si na ně dosáhne a hlavně pískot a to pak musí ukázat všem 🙂 Těšíme se na její další objevování 🙂

rendass
23. lis 2015

Od té doby, co se můj čtyřtýdenní syn narodil, učí především poznávat svět on mě 🙂 Vše je s ním nové a krásné, vracím se s ním do svého krásného dětství, když jej chovám v náručí, zpívám mu ukolebavky, čtu pohádky. Každým dnem umí něco nového a já se nad ním raduju. Není nic krásnějšího, než s dětmi znovu objevovat ten jejich dětský svět 🙂

mkrelo
23. lis 2015

Malý má 14 měsíců,nejprve objevování probíralo pomocí úst, kdy vše strkal do pusinky, poté zapojil ruce. Musí u všeho být a vše zkoušet.Takže už bohužel například okusil jak pálí trouba, ale stačilo malé napomenutí a troubě se vyhýbá obloukem. 🙂 Když u nás napadl sníh -to bylo objevování. Zkoušel, že se dá mačkat, zmizí, studí, dá se po něm klouzat. Syn se učí velmi rychle, stačí, když mu někdo něco předvede a Matýsek opakuje.

tadeasek3
23. lis 2015

S dětmi přijdete na to, ze svět je úplně o ničem jiném než do práce z práce. S dětmi nejde sedět doma, takže začnete chodit ven, znovu jsem se naučila milovat přírodu, vyrábět různé eko dobroty, sbírat a vyrábět vlastní veci. Objevujem znovu s dětmi to co jsme zapomněli. Poznávat a hrát si. V zimě to bude s legem sranda 😉 Terka a Tadík

hojda
23. lis 2015

Syn navštěvoval lesní školku a tam bylo objevování světa náplní celého dne. Nejlepší na tom bylo, že na děti nikdo nespěchá, nesnaží se je všechny srovnávat a natlačit je do něčeho, co jim není přirozené. Krásné období! Dostal dobrý základ do života!

lena_1
23. lis 2015

Se synem objevujeme svět tím stylem, že ho necháváme dělat co sám uzná za vhodné. Doma pomáhá při úklidu, s manželem nosí dříví 🙂. Venku zkoumáme co se dá. Stavíme si, hrajeme si. Hodně máme rádi knížky a často si malujeme.

Strana