icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
23. lis 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
monikacumpelikova
25. lis 2015

dobrá den, naší male Holčičce jsou tři měsíce takže objevuje vše okolo každou minutu.Snažíme se ji v tom pomáhat ruzními tvary . zvuky a barvami na které krásně reaguje smíchem a kopaním nožiček.Jsou to nejkrásnéjší okamžiky ´vživotě

meduzka123
25. lis 2015

Náš 5 měsíční Ríša objevuje každý den něco nového. Nejčastěji je to pusou. (Posledních pár nocí spolu s maminkou čekáme kdy se konečně objeví ten první zoubek a pak se snad už konečně zase vyspíme 😀 ). A přes den rád objevuje svět z nosítka. A úplně nejzábavnější objevování je, když Ríšu posadíme k oknu. Tam se toho dá objevit .... pejsci, kočičky, pracující tatínek.... a to se pak objevuje na tváři úsměv a z něj má maminka největší radost! 😉

raduska21
25. lis 2015

S moji skoro dvouletou dcerkou si hodne povidame, coz si myslim, ze je dulezite - zvlaste v dnesni dobe se na silu a kouzlo obzcejnych lidskych slov zapomina. Kazdy den chodime na prochazky, kde si povidame o vsem, co vidime kolem sebe. Kdyz jsme doma zapojuji ji do vsech " bezpecnych" domacich cinnosti, ktere delam a vysvetlujeme si proc a jak se to dela. Kdyz neco dokaze pak udelat sama, na jejim obliceji se objevi jeden z nejkrasnejsich usmevu na svete.... A ja jsem tak pysna 😉

sunrise171
25. lis 2015

Náš synáček objevuje svět momentálně v kuchyni a moc ho baví venku krmit labutě a kačenky.

jasekd
25. lis 2015

Uz drive jsem si tady udelala o tom fotoalbum https://www.modrykonik.cz/blog/jasekd/album/uce... .
Jinak mluvime, mluvime, mluvime, vysvetlujeme, odpovidame. Snazime se nechat deti vyzkouset si vsechno, co chteji. Manzelovi to jde krasne, ja se obcas pristihnu, ze deti trochu omezuju, mam vetsi strach, aby si neco neudelaly atd.

zanri
25. lis 2015

Honzík objevuje svět každou minutu od ranního probuzení až do večerního spánku všemi smysly. Pořád ještě vše musí první do pusy a projít "zubní zkouškou", co kdyby to bylo k jídlu🙂, ale teď začíná vše, co už viděl a osahal, pojmenovávat🙂 - a že těch věcí je, díky němu si všímám opět maličkostí, které bych jinak přehlídla a nevěnovala jim vůbec pozornost, takže vlastně nové věci objevujeme oba🙂

bledulka84
26. lis 2015

Celý den je plný objevování, mluvení je základ, takže celý den běžné činnosti i hru popisujeme. Není pak nic hezčího, než pozorovat, čemu všemu už rozumí. A taky Terezce (13 m) nechávám prostor pro to, aby mohla objevovat sama, nemáme doma žádné ohrádky, ale otevřený prostor, takže pokud si chce hrát sama, tak může a pokud chce být u mámy, když třeba vařím, stačí přijít. Někdy pak stačí se chvilinku nedívat a vznikne z toho pořádná lumpárna 🙂 Ale to k objevování patří 🙂

mimar
26. lis 2015

Naše dvojčátka Anička a Amálka objevují svět hned od rána jak otevřou očíčka. Je nám sice už 5 a půl měsíce ale jsme zvědavé co se kde děje a nejraději koukáme kolem sebe a sledujeme co se děje a různě u toho kříčíme, smějeme se, kopkáme nožkama a když něco chytnem do ručičky tak si to důkladně prohlédneme a pok musíme vše ochtnat a ocucat. Nej máme rádi když jsme vedle sebe a koukáme na sebe a můžeme si spolu popovídat 🙂 . Také se nám líbí koukat z okna a když nás někdo chová a povídá si s námi. Áčka 🙂 🙂

anngells
26. lis 2015

Náš půlroční chlapeček je strašně zvídavý. Nevydrží chviličku v klidu ležet. Neustále mu ukazuji a popisuji různé tvary, stavíme spolu věže z kostiček, učíme se poznávat různé zvuky. Už se moc těším, až s ním začnu objevovat Lego svět 🙂

lenkaatom
26. lis 2015

Mladší syn je velice učenlivý a rychle se učí nové věci a hlavně opakuje vše po starším sourozencovi. 🙂 🙂 Jinak já osobně se snažím a oba dva zapojuji do chodu domácnosti hrozně rádi pomáhají ( i když někdy je ta pomoc spíše naopak, ale nechávám je mají strašnou radost, že mi mohou pomoci) 🙂 🙂 🙂 A venku na procházkách hlavně teda ten mladší objevuje všechno možné od kamínků, listí, šišek až po kaluže, které jsou nejlepší, hlavně, když do nich může dupnout. 🙂 🙂 🙂 🙂

handous
26. lis 2015

Terezka 10m objevuje svět nejvíce pusinkou, protože cokoliv dostane, tak nejdříve ochutná 😀 A u Péťi 3,5 roku začalo teď nové objevování otázkou proč? Je hodně zvídavý, všechno musí vidět, vyzkoušet. Nejvíce ho ale zajímá sestřička. Takže autobus by dostaly dohromady 🙂

pampeliska86
26. lis 2015

Mam tři deti, syn 3 roky a dvojcatka 1 rok, všechny jsou velmi zive,takze svet objevujeme kazdou minutou opravdu vsemi smysly (zejmena pri hrach venku).Me samotnou nejvice obohatil prave starsi synek se kterym jsme posledni rok hodne v nemocnicich ( podezreni na leukémii, operace srdce), diky nemu jsem si naplno uvedomila, ze zdravi nemusi byt vzdy samozrejmost,ale ze je to veliky dar.Preji vsem maminkam zdrave deti a hodne zabavy pri objevovani sveta🙂

kiki83
26. lis 2015

My doma objevujeme hlavne diky tatinkovi, ktery je myslivec a rybar - takze jsme casto v lese nebo u vody a nas maly je maximalne spokojeny. Ted navic pribyla nova zabava - tatinek nam udelal krmitko,tak kdyz jsme doma,chodime aspon pozorovat z okna ptacky a nosice jim jidlo 😉

ustarana
26. lis 2015

Svet obdivujeme tak, že v ňom žijeme, chodíme na výlety, na prechádzky, rozprávame sa, čítame si knížky, hrajeme sa s hračkami a hrajeme divadlo. Deti objavia spoustu zaujímavých veci, které si my ako dospeláci už ani nevšímame.

cacamila
26. lis 2015

Dobrý den, moje dcera Dianka 2,5 roku se učí poznávat svět kolem sebe tím, že chodíme každý den ven a pozorujeme, jak se mění příroda a počasí. Navštěvujeme nedalekou zvířecí farmu, kde sledujeme život žvířátek. Taky máme doma dva pejsky, se kterými si hraje. V obchodě se učí nakupovat potraviny a ty svoje si u pokladny zaplatí. Učí se od svých starších kamarádek lumpárny. Každý večer si společně připomeneme, kde jsme celý den byli a co všechno jsme dělali.
Nejhezčí práce v životě je trávit čas se svou dcerou a prožívat s ní nové objevy a sdílet její nadšení.

smillingangell
26. lis 2015

Mám tři děti.Klučík (4,5 roky) dcerka (3,5roku) a nejmenší dcerka (10 měsíců).Naše děti byli odmalička zvídavé.Tchýně s tchánem žijí na hájovně v lese,takže odmalička byli vedení spíše ke zvířátkům.Díky názorné ukázce syn zvládal zvířátka velice rychle.Prostřední dcerka pak vše vesměs opakovala a stále opakuje po něm 🙂 Syn nyní projevil zájem o čtení a počítání.Když děláme nejmenší Sunar počítají s námi oba dva odměrky,díky tomu starší napočítá už do deseti,prostřední do sedmi 🙂 Barvičky poznáváme víceměné doma anebo po cestě autem.Díky tomu děti bravurně zvládají semafor.
Nejstarší semnou rád vaří,díky tomu se naučil potraviny apod. věci.Hodně je nám nápomocen i tatínek,ten je spíš učí blbosti 😀
No a naše nejmenší?Konečně začala lízt a starší sourozenci jí pomáhají objevovat svět jak se patří 😀

vendy.z
26. lis 2015

Náš 2letý syn také objevuje hlavně svými zkušenostmi, ale některé pomůcky se vždy hodí. Lego např. začal díky své starší sestřičce stavět už v 1 roce a nyní na nich procvičuje barvičky, velikosti, řadí na nich zvířátka, která pojmenovává a mluví za ně (tedy mluví i za auta, kostky, postavičky). Dále nám pomáhají dobré knížky, které rád čte (musí tam být hodně ilustrací, když jsou hýbací, otevírací apod. je to o to lepší). Možná odsuzovaný tablet, je u nás ale také dobrý pomocník - dcerka se ve 2,5 letech naučila písmenka, barvy, puzzle, i synek nyní staví puzzle a zároveň se při tom učí AJ. Poušítme také místo pohádek anglické písničky, při kterých musí ukazovat, hýbat se a díky pěkným obrázkům se jim líbí a zároveň se oba učí anglicky. Chodíme hodně do přírody, do ZOO a či za zvířátky kamkoliv a vysvětlujeme si to vše.

luonnatar
26. lis 2015

Malemu jsou zatím 3 měsíce a tak je pro něj vše nové :o) Momentálně je největší objev jeho ruka a pěstička, která se dá dobře strčit do pusinky a žužlat. A ten zaujatý pohled! Děti jsou lepší než televize :o) Jinak se snažím na něj hodně mluvit a ukazujeme si svět kolem nás.

nifisl
26. lis 2015

Mám 3 měsíčního syna, takže svět objevuje neustále. Ukazujeme mu hračky, různé věci doma,koukáme na zrcadla a děláme na sebe obličeje

andrejinda
26. lis 2015

Našemu Honzíkovi byly teď 3 roky a je to takový malý všetečka - spíš ho musíme občas tak trošku v tom "objevování" brzdit, do všeho se vrhá po hlavě a všechno ho moc a moc zajímá🙂 Moc rád si hraje s Legem a se sestřičkou z něj staví různé zajímavé věcičky - vláček, hrad,domečky pro zvířátka a spoustu dalších super věcí...ovšem autobus, to tedy ještě nemáme a moooc by nás potěšil, Honzík totiž moc rád venku objevuje i všechny dopravní prostředky, třeba dnes jel s mamkou poprvé trolejbusem a měl z toho opravdu velký zážitek🙂

aghbala
26. lis 2015

My se s malou učíme, objevujeme a obohacujeme krásnými zážitky, novinkami, radostmi a vším tím hezkým v mateřství navzájem. Prohlížíme si, čteme si, ukazujeme si, vysvětlujeme. Já jsem s ní objevila, že je stále co objevovat. A to jsem si myslela, že už něco vím. Malá zase jako správná zvědavá ženská objevuje všechny ty taje světa po svém - oslintat, osahat, pomačkat, potrhat, pohodit. Ale její aktuální objev, je pro mě jakožto pro maminku ten nejkrásnější. Není nic krásnějšího, než když prcek přijde na to, jak udělat mámě radost a naučit se dávat ty nejsladší "mokré" pusinky 🙂

chocomorocco
26. lis 2015

S naši malou se každým dnem učíme něco nového. Teď když už je venku zima, tak si více hrajeme doma, a podle toho to i vypadá. Její poznávání spočívá především ve zkoušení mé trpělivosti a mých nervů. 😀 Zkoumá každé zákoutí bytu. Snaží se vymyslet k čemu asi ty poklady v šuplících a skříňkách slouží. A k tomu je samozřejmě potřeba je všechny vyházet a každý zvlášť ohmatat. Zatím nejzajímavější (hned po rozházení všech hraček) jsou drobnosti z kuchyňské linky. A hned další na řadě je kouzlo vysavače, kterému se snaží přijít na kloub už pár týdnů.

petrah88
26. lis 2015

Začátkem října jsme našeho 22. měsíčního syna vzaly na dobrodružnou cestu na celý měsíc do Thajska. Naučil se spoustu nových slov, komunikaci s lidmi a celkově se z něho za ten měsíc stal velký kluk, který chce stále víc a víc objevovat svět kolem nás. 😉

levandulova
26. lis 2015

Mám 4 letého syna a roční dceru. Svět jim pomáhám objevovat především hrou, zábavnými aktivitami a pomocí knížek - dvakrát do měsíce navštěvujeme knihovnu. Všechno co je zajímá mohou v rámci možností vyzkoušet. Velmi často také chodíme do ZOO, protože zvířátka jsou naše TOP téma. V poslední době syna baví různé domácí pokusy. Inspiraci nacházíme v Montessori pedagogice.

levandulova
26. lis 2015
katkakiki
26. lis 2015

Našeho syna strašně zajímá co já dělám v domácnosti a při některých domácích pracích mi vypomáhá. Rád vysává (klidně i 2 hodiny jeden pokoj) a baví ho dávat prádlo do pračky a pak ho následně vytahovat a věšet na sušák, podávat kolíčky apod… Někdy dokonce sám od sebe přijde a vezme vysavač a tahá mě za ruku, ať mu ho zapnu. Blíží se vánoce a zkoušeli jsme spolu už něco v kuchyni upéct - je to velký neposeda, ale pečení ho baví a z toho je úplně nadšený – sice já pak gruntuji celou kuchyň, ale společné chvilky jsou báječné a užíváme si je. Miluje dopravní prostředky – auta, autobusy, vrtulníky, vlaky… Dokonce když jdeme kolem parkoviště tak pozná jaké auto má tatínek a jaké auto má děda a vykřikuje to do světa což občas kolemjdoucí nechápou 😀

okakik
26. lis 2015

Mé malé miminko v bříšku dupe jako králíček od Dupla 😀 asi by si už rád hrálo s kostakami, a oběvovalo svět Lega. Těšíme se oba na společné hraní a objevování. 😎

elmonda
26. lis 2015

Dcera nejradeji svet objevuje sama..napodobuje, opakuje slova, pozoruje, okusuje, olizuje. Zkousi co dokaze, ovsem jak ji neco nejde, to je konec. Se vsim triska a vzteka se, hned po prvnim nepovedenem pokusu. Myslim, ze si jeste mame co uzit 🙂

bibi_du
27. lis 2015

Knihami...

kacabicka
27. lis 2015

Minulý rok , když napadlo malinko sněhu, hned jsme toho se synem (2,5roku) museli využít a šli jsme ven postavit sněhuláka. No tedy spíš sněhuláčka. Sněhu bylo opravdu pomálu. Když jsme si sněhu užili, šla jsme domu, syn zůstal na dvoru. Po chvíli za mnou přišel do kuchyně se sněhulákem v rukách. Řekla jsme mu, že sněhuláka nemůžeme mít doma, že by roztál. Syn sněhuláka objal a povídá: "Mám hát huňáka." Tak jsme dali huňáka do mističky a pozorovali jsme, co se s ním v teple stane.

Strana