Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    chocomorocco
    7. črc 2019    Čtené 661x

    Testování selfie foťáčku Canon Zoemini S

    Bylo jedno červnové pondělí a nestálo za nic. Děti od rána zlobily, co se mohlo, to se pokazilo. Nic nebylo, jak má být. A po obědě mi přišla zpráva od Modrého koníka. Byli jsme vybráni na testování od Canonu. V tu chvíli bylo vše zapomenuto. Den se rozsvítil a já měla neskutečnou radost.

    O týden později dorazil balíček. Netrpělivě jsem na něj čekala a hned rozbalila. V balíčku na mě čekalo překvapení v podobě samotného foťáku ve zlatorůžové barvě a dvou balíčků náhradních papírů (každý balíček má 50 ks). Papíry jsou skvělé v tom, že z druhé strany jsou samolepící. Na výrobu alb ideální 🙂 Fotečky jsou menší, než jak jsme zvyklí. Rozměr je 5 x 7,6 cm.

    Foťák má krásný desing, je lehoučký. Kolem objektivu je selfie zrcátko s vyznačeným obdélníčkem velikosti fotky pro snadnější pořizování selfie. Kolem zrcátka je 8 LED kontrolek pro lepší osvětlení. Hned jsem si do něj vložila i micro SD kartu, tak se mi fotky ukládají i na pozdější možnost úpravy v PC. Bohužel jsem narazila i na nějaké nevýhody. Nejvýhodnější balíček papírů stojí 699 Kč/50 ks. To je 14 Kč/1 ks.

    Foťák nemá žádný displej, a co vyfotíte, to se vám i okamžitě začne tisknout. Já takto „vyplítvala“ několik papírů úplně zbytečně. Fotím moc ráda, ale než mám fotku, se kterou jsem spokojená, dost často to chce několik pokusů nebo nějakou tu malou úpravu. Jenže v tomto případě to nejde. Děti se mi často pohnuly ve chvíli, kdy jsem stiskla spoušť. A tak je fotka vlastně k ničemu ☹ 

                                                        Foceno večer s použitím "blesku"

    Kvalita fotek taky není 100%. Barva je velmi podobná fotkám z mého dětství. Je to instantní fotoaparát, který funguje na principu bezinkoustového tisku. Barvy jsou sice trochu jiné, ale zase máte jistotu, že vám nedojde v tiskárně barva. Takže má i svá pozitiva 😉 Pokud máte dostatečné světlo, fotky jsou ve výsledku (docela) pěkné.

    V balení jsem nenašla návod. A jsem člověk zvídavý, tak jsem musela zjistit, co všechno foťák umí. Našla jsem jedno tlačítko, o kterém jsem netušila, co dělá. Zmáčkla jsem ho a … znovu se mi vytiskla fotka, kterou jsem chvíli předtím vyfotila. Je super, že tam je tato možnost. Později jsem ji hojně využívala, ale bohužel v tuto chvíli jsem měla v ruce dvakrát fotku, která rozhodně povedená nebyla. Škoda dalšího papírku.

    ALE abych si jen nestěžovala – VELKOU výhodou je, že foťáček funguje i jako externí tiskárna. Je možné si do mobilu stáhnout aplikaci Canon Mini Print. Aplikace umožňuje úpravy fotek, dopisování textů, přidávání různých samolepek, vytvořit koláž a spoustu dalšího. To znamená, že pokud se vyfotíte na mobil, vyberete si tu nejpovedenější fotku a pošlete přes Bluetooth do tiskrány a za pár vteřin máte fotku v ruce. 🙂

    Díky aplikaci si můžete fotku i rozdělit. Vytiskne se na 4 nebo 9 samostatných fotek a po složení máte mnohem větší formát. Zkoušela jsem rozdělení na 4 fotky. Výsledná fotka má rozměr 10 x 15,2 cm. (Opět ale narážíme na cenu jednotlivých papírů, jelikož taková fotka vyjde na 56 Kč).

    Testování jsme se ujali opravdu poctivě. Zkoušela si to dcera (5 let). Ta byla nadšená, že se mohla sama vyfotit a rovnou se jí to i vytisklo.

    Při návštěvě pradědy jsme okamžitě vytáhli foťák a udělali mu další fotečku s pravnoučaty. Z každé fotky má vždy velkou radost. Ale trvá, než mu ji doručíme. Takto ji měl hned a byl moc rád. 🙂

    A taky jsme ten víkend byli na oslavě 5. narozenin kamaráda. Tam jsme fotili o sto šest. Jeho maminka měla obrovskou radost, že má památku hned.

    Letos jedeme po nějaké době zase k moři. Konečně budu mít na rodičovské dovolené tu slibovanou dovolenou. Už před dvěma měsíci jsem si pořídila cestovní deník, který mám v plánu během dovolené tvořit. Tento foťák 2v1 si k nám našel cestu v tu pravou chvíli. Díky němu pojedu z dovolené a budu mít už vzpomínky pěkně uchované na papíře.

    Děkuji firmě Canon za možnost testovat. Sice jsem narazila na několik negativ. Ale ve finále jsem moc ráda za tuto možnost a vím, že si u nás v rodině své místo našel (ačkoliv v podstatě jen jako externí tiskárna).

    #test_canon3 #recenze #zkusenosti_zoeminis

    chocomorocco
    26. bře 2019    Čtené 1632x

    Jak se u nás zabydlel medvěd s pochroumaným ouškem aneb příběh Medvěda Wrr

    Doma rádi a hodně čteme, a jak Terezka roste, čím dál tím více si užíváme i společných chvil u hraní her. Proto jsem byla velmi nadšená, když jsme byli vybráni k testování knihy a hry o Medvědovi Wrr. Balík dorazil, když byla Terezka ve školce, tak jsme s Martínkem s rozbalením čekali, až přijde domů.

    Krabice byla označena štítkem s nečitelnou adresou a převázaná červenými tkaničkami od bot. Později při čtení knihy jsme zjistili, že přesně v takové krabici byl zabalený i medvěd Wrr, když ho našel poštovní holub Pipp.

    Když Terka dorazila domů, vrhli jsme se na rozbalování. Velkým překvapením byl obsah krabice. Byla v ní kniha Medvěd Wrr – Po přečtení zavřít!, kniha pro zapisování prvních 1000 dní miminka, hra Medvěd Wrr, pexeso, vystřihovánky a hlavně i sám plyšový medvěd.

    Plyšový medvěd Wrr

    Je to přesná kopie hlavního hrdiny z knihy. Je zvláštní, není moc tulivý, docela tvrdý, ale u nás měl obrovský úspěch. Každý den si ho dcera nosí do školky, chodí s námi na procházky, nákup a dokonce vyměnila oblíbenou nejmenovanou myš a Wrr vzala s sebou k babičce. Medvěd má jedno ouško pochroumané. Toho si Terezka okamžitě všimla a moc ji zajímalo, co se mu stalo. Hned první den večer jsme museli číst knížku, aby se dozvěděla, co že se přihodilo.

    Kniha Medvěd Wrr – Po přečtení zavřít!

    Kniha má 54 stran. Toto byla první takto dlouhá knížka, kterou jsme spolu četly. Příběh je tak zajímavý a poutavý, že jsme obě netrpělivě čekaly, jak to vše s medvědem Wrr dopadne. Wrr zažije spoustu dobrodružství a díky němu i my, čtenáři. Ilustrace jsou opravdu krásné a písmo je dost veliké, aby se kniha dobře četla začínajícím čtenářům.

    Karetní hra Medvěd Wrr

    Hra je určena pro děti od 7let. My jsme testovali s téměř 5letou dcerou. Po přečtení pravidel jsem byla trochu v rozpacích. Zdálo se mi to moc komplikované. Pro pochopení hry jsem si ji nejprve zahrála „sama se sebou“. Po první hře to vše do sebe zapadlo a mohli jsme začít testovat s Terkou. Naštěstí to vypadá složitější, než to ve skutečnosti je. Pravidla pochopila velmi rychle a hrajeme každý večer. Hra je skvěle propojena s knihou. Příběh, který jsme četli, najednou prožíváme. Stejně jako v knize jde o záchranu tiskařského stroje, aby nevymizel svět knih. Sbíráme karty a vyměňujeme za součástky do stroje. Vyhrává ten, kdo je sesbírá jako první. Velmi oceňuji rychlost hry, trvá přibližně 15minut.

    Kniha Prckův deník – prvních 1000 dní

    Kniha je určena pro zapisování vývoje, zážitků a všech důležitých maličkostí v prvních 3 letech života prcka. Jako vše ostatní, i tady je vše propojeno s medvědem Wrr. Kniha obsahuje ilustrace vztahující se ke knize o medvědovi Wrr. Při dopisování prvních dvou let našeho Martínka jsem zavzpomínala, co bylo na začátku. Jsem moc ráda, že jsem se vrátila k chvílím, kdy se narodil, poprvé se přetočil, jeho první Vánoce. Jako doplněk jsou vloženy i milníkové samolepky (první zoubek, první příkrm, první přetočení,…) a taky zápisník do terénu. Kniha je velmi povedená a moc milá. Za chvíli už budeme doplňovat fotku z druhých narozenin a jsem moc ráda, že jednou bude mít takovou krásnou památku.

    Pexeso

    Toto je jediná věc, která mě nenadchla. Je super, že si můžeme vystřihnout krabičku, tak se nám pexeso nikde nepoztrácí. Jinak mě trochu zklamal materiál. Pexeso má šestihranný tvar, stříhání tedy nic moc. A papír má tendenci se při hraní ohýbat. Nevím, kolik to vydrží, než se rozbije. Ale i přesto Terezku moc baví. Takže účel určitě splní.

    Vystřihovánka

    Líbí se mi, že kluci vymysleli spoustu zábavných aktivit, které se medvěda Wrr týkají. Vystřihovánka je skvělá. Měla jsem trochu strach, jak to Terezka zvládne, ale velmi mě překvapila. Poprala se s tím (já pomohla jen u pár míst) a vznikl papírový kamarád, který už nás sleduje z poličky.

    Kdo by měl zájem, vystřihovánka se dá stáhnout a vytisknout. Zde je odkaz:

    https://www.thewrr.cz/uploaded/wrr/wrr-vystrihovanka.jpg

    Info o autorech:

    Medvěda Wrr vymysleli a oživili dva kluci z Česka (Jaromír Štejnar a Michal Široký), kteří měli skvělý nápad a díky bezvadnému projektu si mohli splnit sen a vydat knihu. Ke knize pak vznikla i karetní hra (autor Michal Ekr) a nakonec se k tomu přidalo i spousta dalších věcí jako čepice, trička, plecháček (na ten si už dělám zálusk pro Terezku k narozeninám) a mnoho dalších věcí.

    Kluci neusnuli na vavřínech a právě připravují novou pohádku. Už se moc těšíme, jaký příběh si pro nás přichystají.

    A závěrem:

    Jelikož nás kniha i hra opravdu nadchly, už máme nachystaný balíček i pro Terezky kamaráda k narozeninám 🙂

    Děkujeme za možnost testování.

    #test_wrr #recenze #zkusenosti_wrr

    Holky, můžete mi některá poradit ohledně daní? Loni jsem nepracovala. Byla jsem na rodičovské dovolené s první dcerou. Pak na mateřské se synem. Po mateřské jsem si nechala proplatit dovolenou. Někde jsem se dočetla, že z té dovolené by se mi měly vrátit daně. Je to tak? Pořád čekám a pořád nic ☹ Potřebuji vědět, jestli to tak opravdu je. Zkusila bych pak napsat do práce, jestli poslali papíry na daně. Díky moc.

    Zítra (vlastně už dnes odpoledne) jdeme na pálení čarodějnic. Terezka nemá kostým. Rychle jsem něco vytvorila. Ještě chybi klobouk a saticky musím doladit na modelce. Těším se,jak se bude tvářit 🙂

    Kvůli pupečnímu pahýlu jsem malému od začátku dávala jednorázové pleny. Měla jsem strach, aby se nezachytil o kalhotky. Teď už ho má hezky zaschlý, i když ještě neodpadl, tak jsem přešla konečně na látku. Spočítala jsem si, že za těch 26dní, jsem vyhodila 210ks jednorázových plen!!! To číslo mi přijde úplně neskutečné.

    Už 26dní je Martínek na světě ❤ Ale když teď potkávám těhotné budoucí maminky, tak mi bříško moc chybí. A popravdě, i když byl porod i trochu komplikovaný, tak bych to ještě jednou chtěla zažít. Je to zázrak, úžasný zážitek, na který se nezapomíná... O to víc mě to teď chytlo, když jsem konečně dostala fotečky z focení. Jsem z nich nadšená. Památka na celý život.

    Počasí je luxusní a já si konečně užívám procházku s kočárkem.

    Slavili jsme narozeniny naší princezny. Kde jsou ty 3.roky? Kdo nám ten čas krade? ... Moc si přála kolo a ta radost byla k nezaplacení ❤ a napoprvé jí jízda šla moc dobře ... dortik jsem dělala podle inspirace od @lenkanevesta neni perfektní,ale je s laskou dělaný, a Terezka byla nadšená. 🙂

    (2 fotky)
    chocomorocco
    Zpráva byla změněna    13. kvě 2017    

    Náš první úvaz. 🙂 Malý usnul ještě dřív, než jsem si ho tam usadila. Zlaticko naše, asi se mu to líbilo 😘

    Myslim,ze na prvni pokus to vyslo dost dobre 🙂 verim,ze mala pozna,co to je 😀

    (2 fotky)