icon

Při jakých příležitostech kupujete dětem dárky kromě Vánoc?

pinkorblue_marcela
10. lis 2014

Někteří dávají dárky na svátek dítěte, na narozeniny... jiní prostě jen tak, když něco hezkého objeví a nemusí to být při nějaké příležitosti. Jak to máte Vy?

Strana
z2
zimkova
11. lis 2014

Dárečky kupujeme hlavně na narozeniny, Vánoce a na svátek kupujeme jen maličkosti. Spíše sladkosti. Hraček a oblečení není nikdy dost, tak dostávají děti spíše tyto dary. Snažíme se kupovat dárky dražší, není jich sice tolik kolik by si děti přály, ale dlouho vydrží. Těch nárazů a bouchanců co u nás bmusí hračky vydržet je opravdu hodně. U nás vítězí Lego. Přeji všem hezký den 🙂

pinkorblue_marcela
autor
12. lis 2014

@zimkova Lego baví i naši kočku. Kluk musí hlídat všechny dílky, aby mohl pěkně dostavět. Jen to oddělování některých destiček je náročný úkol i pro dospělé. 😉

petkab82
12. lis 2014

My zatím kupujeme kdfyž se nám něco líbí. Lenča je naše první, takže těch věcí, hraček doma moc nemá, takže jak roste tak pořizujeme🙂 Jak to bude dál uvidíme, všechny oslavy má v rozmezí cca 3 měsíců - narozky, vánoce, svátek - takže po zbytek roku má mrtvou sezonu, takže určitě pak bude něco na léto a tak..... když bude mít mamka nebo taťka narozky tak jak bude malá tak asi taky ještě něco dostane🙂

pinkorblue_marcela
autor
12. lis 2014

@petkab82 Tak to je taková celoroční sezóna. 😉 Ale ona stejně nerozlišuje dárky, svátky a tak. Teď děláte takovou základní výbavu a v boucnu to ještě namyslíte. Díky za příspěvek.

blahova_andrea
12. lis 2014

u nás vánoce, narozeniny, na svátek jen maličkost nebo pamlsek. jinak během roku pak výjimečně. když dítě něco zvládne, je hodné, prostě jako motivace, odměna...ale jsou to maličkosti, jako knížečka, angličák, tiskátko...velké dary jen na narozky a vánoce. syn to má blbé, narodil se před vánoci 😅 ☹

katevema
12. lis 2014

Větší a dražší dárky kupujeme k narozeninám a Vánocům, k narozeninám 3-4 kusy (1 hlavní a 2-3 drobnosti) tak do 1500-2000 Kč, Vánoce tak 5-6 dárků (zase 1 hlavní a zbytek drobnosti, včetně knížek a měkošů) taky tak do 1500-2000. K svátku a ke Dni dětí 1-3 drobnosti do 400 Kč. Letos jsem se rozhodla, že i Mikuláš raději místo sladkostí přinese nějaké drobné hračky (plus ovoce), protože sladkosti dostáváme v hojné míře od příbuzných. Ale zase to budou blbinky jako petshopáci, fixy, samolepkové knížky z Levných knih, takže věci za pár korun. Občas holky dostanou něco i mimo tyto příležitosti, třeba když jsou nemocné, po nepříjemném lékařském zákroku, když jedeme na delší cestu autem, nejstarší dcera měla mít dárek na školku v přírodě apod., ale to jsou spíš takové ty naučnější nebo tvořivé hračky a v menší finanční hodnotě, jako puzzle, knížky, společenské hry, výtvarné potřeby,...
Jinak u nás je to taky blbě rozložené, narozky mají všechny od září do prosince, takže první polovina roku je chudší a pak se nám to celkem navalí.

pinkorblue_marcela
autor
13. lis 2014

@blahova_andrea Maminko, vždyť jste plánovala, aby se narodil před Vánoci. 😉 Dokud dostává dárky i na narozky i pod stromeček, tak není znevýhodněn. Vypadá to, že se má po celý rok dobře. 🙂

pinkorblue_marcela
autor
13. lis 2014

@katevema Chápu, že je to víc starání a větší finanční nápor v krátké době. Ale máte to promyšlené. Taky si dáváme finanční limit. A když jsou to věci, které nějakým způsobem rozvíjí dítě, aby nesedělo před televizí a současně se dokázalo samo zabavit, nedá se to považovat za rozmazlování přemírou dárků.

edeltraut
13. lis 2014

My dáváme dětem dárky k narozeninám, vánocům a za vysvědčení. K svátku dostanou max. nějakou drobnost... Jinak během roku dostávají jen potřebné věci 🙂

blahova_andrea
13. lis 2014

@pinkorblue_marcela tak to jsem tedy rozhodně neplánovala 😀 ale ano...snad se má dobře celoročně. sestřička se ale bude mít mnohem lépe. narozky má v létě, takže dárky líp rozprostřené a hlavně...letní oslavy narozenin jsou rozmanitější 😉

pinkorblue_marcela
autor
13. lis 2014

@blahova_andrea Jj. Podle mě když jsou děti dvě, má i to druhé radost z narozenin toho prvního a naopak. Oslava a dort jsou pro všechny a často si s těmi hračkami hrají obě děti. 🙂

blahova_andrea
13. lis 2014

@pinkorblue_marcela to je pravda 😉

kammka
13. lis 2014

narozeniny, Vánoce, svátek..k Mikuláši jen laskominy a ovoce a ani do adventního kalendáře nemíním dávat nic jiného, než drobnou laskominku...

domorodka
18. lis 2014

Já kupuji dárky průběžně... no, my všichni... a to hlavně proto, že když k nám jede návštěva a chtějí Alimu přivézt něco dobrého, tak nemaj co by... při jeho mnohačetných alergiích... a tak vozej vždy nějaké hračky místo bonbonů...

i já, když někde něco objevím a mám korunu navíc, koupím mu... jen tak pro radost 🙂
Jinak svátky neslavíme, páč je tu nemáme a ani slavit nechceme...
takže pak dárky k narozeninám a k Vánocům i něco nového k Velikonocům... plus každý měsíc... časopis a ty nárazové dárečky 😀

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2014

@domorodka Prý nárazové dárečky. 😀 Tak docela skromě to nezní, ač neslavíte svátek. Dárek místo bonbonů by uvítalo kdejaké dítě, i když možná proto, že pro něj není bonbon nic mimořádného. Snad synovi chutná alespoň to, co smí jíst a našel si své oblíbené laskominy. 😉

stepkaa
19. lis 2014

Dobrý den.S manželem kromě Vánoc dáváme dárky k narozeninám s k svátku.Jinak dárky dáváme,když si to dcera zaslouží.V žádném přiípadě nekupujeme dárky přes rok,ani nekupujeme dárky ke dnu dětí či k Velikonocům.
Jak se tvrdí,pokud se na Velikonoce nekoupí dárek,tak vás beránek pokaká🙂Tak to unás vůbec.
Hlavní prioritou jsou u nás Vánoce,protože jsme věřící.Jinak dcerka dostává dárky,ale když něco umí např. počitat,psát,uklízí si dětský pokoj,pravidelně si čistí zuby ajn..Formu dárku,kterou myslím je kino,divadlo,naučná knížka+sladkostil.🙂
Štěpka-zdr.sestra

polaks
19. lis 2014

AHoj.Tak darčeky samozrejme na Narodeniny,Vianoce a na meniny niečo menšie.Na deň detí,darčeky nekupujeme,chodíme na výlet-aj to je forma darčeka.Na Mikuláša sladkosti,pretože tých si moje deti veľmi neužijú (syn málo papá a keď má sladkosti,tak odmieta jesť normálne jedlo,takže sladkosti len výnimočne)...Ale kupujem im nejaké drobnosti aj počas roka,ale nie formou darčeka,proste,keď sa mi niečo zapáči,alebo si zaslúžia za niečo výnimočné! No a dcéra už dostáva aj nejaké peniažky,tak si kupuje už aj sama,čo sa jej páči!

atinkaa
20. lis 2014

Lubime prekvapenia, takze mame darcekovu celorocnu sezonu🙂velmi rada pre moje bambulky vymyslam rozne aktivity, ku ktorym su dane drobnosti nevyhnutne, teda u nas sa za darceky povazuju i koraliky s pismenkami alebo motylkove gombiky na vyrobu ozdobok pre vily a jednorozcov🙂 😵

pinkorblue_marcela
autor
22. lis 2014

@stepkaa S tím beránkem to slyším poprvé. Na pověry ale nedám, takže bych se taky nenechala rozhodit. Ty motivační dárky zní dobře. Není nad věnovaný zážitek a některé firmy na tom vydělávájí hezké peníze. 😉

pinkorblue_marcela
autor
22. lis 2014

@polaks Náš kluk je taky nejedlík, ale sladké by neodmítl, ač už z oběda nic víc nemůže sníst, jak je plný. Takže taky hlídáme, co kdy smí, aby nevypil sklenici nějaké limonády a nebyl "po jídle". To by mě zajímalo, kolik je Vaší dceři, že dostává peníze a co si koupí. Občas mě to v obchodě vyděsí, když mi dítě ukáže v dlani pár peněz a ujištuje se, kolik tam má a že si za to koupí tu sladkost, kterou drží v druhé ruce. Možná ale vypadám důvěryhodně. 😉

pinkorblue_marcela
autor
22. lis 2014

@atinkaa Moc se mi libí, když rodiče s dětmi něco společně tvoří. Není špatné dostat mini dáreček a udělat z něj něco mnohem lepšího. 🙂

polaks
24. lis 2014

@pinkorblue_marcela
Dcérka má 8 rokov,peniažky občas dostane od babičky a dedka,keď ju dlho nevidia a nevedia,čo by si sama priala,tak jej dajú hotovosť,aby si sama vybrala,(aby som to správne vysvetlila,moji rodičia žijú na SK 720km od nás,takže sme fakt málo v osobnom kontakte a než aby nakúpili niečo,čo by nebolo vhodné,tak dajú dcérke hotovosť,pred tým dali tie peniaze mne a ja som kúpila,čo deti potrebovali,ale vzhľadom k tomu,že dcérka je celkom rozumné dievča,tak ona si už o svojom podiele rozhoduje sama) vždy si kúpi niečo čo ozaj potrebuje,ale k tomu aj nejakú tu blbosť,to by nebolo dieťa... A občas dostane aj peniažky od nás.Napríklad raz za týždeň holí tanínka,zo začiatku mal teda manžel nervy a bál sa,ale keď dcérka prosila,že ho chce oholiť,tak jej to dovolil,teraz to už dcéra zvláda super a tak jej manžel za každé oholenie dáva napr 20 Kč.A dcérka sa dlho bála vody,tak sme ju prihlásili na kurz plávania,najprv mala strach a nešlo jej to,neskôr spravila veľký pokrok,až ju vybrali do prípravky k závodnému plávaniu.A keď na tréningu vidím,že sa fakt snaží,tak jej dám tiež 20 Kč,za "veľký výkon" už dostala aj 50 Kč. Učí sa s nimi hospodáriť a už sama vníma to,že keď si peniažky získa vlastnou zásluhou,tak sa oveľa ťažšie dávajú preč,ako keď ich len tak dostane!

Strana
z2