Posilování imunity nosní sliznice. Napadlo Vás?

kristinandbaby
Moderátor
18. únor 2020

Posilování imunity, to je téma na hodiny a hodiny čtení a vzdělávání se. Napadlo vás ale, že se dá posílit jednotlivě i imunita vašeho nosu?

Studie dokázaly, že pravidelná aplikace mořské vody do nosu nejenom zvlhčuje nosní sliznici, ale i posiluje a tím je méně náchylná k absorbci virů a bakterií.

A protože vím, že Stérimar je mezi maminkami už hodně rozšířený, všimli jste si, že pravidelná aplikace pomáhá preventivně?

Moc mě zajímají vaše poznatky 🙂

Kristýna

petaov
18. únor 2020

Myšleno je asi ten izotonický sprej, že? Jaký je rozdíl mezi tím sprejem normálním a baby? Protože i u toho normálního píšou, že je od narození. Má ten baby jiné složení? Mám na mysli oba izotonické.

kristinandbaby
autorModerátor
18. únor 2020

@petaov Rozdíl mezi verzí normální a baby je jen ve tvaru aplikátoru a v tlaku vstřiku. Verze baby má menší aplikátor a menší tlak vstřiku.
Jinak zkus mrknout na můj dřívější článek, kde dopodropbna vysvětluji izotonický/hypertonický 🙂
https://www.modrykonik.cz/blog/kristinandbaby/article/hypertonicky-vs-izotonicky-aneb-kterou-m-1njnj0/

lucy_89
18. únor 2020

Já jsem hodně náchylná na nosohltan a nos...Přešla jsem k novému obvoďákovi loni na jaře a ten mi právě tohle řekl - že mám alespoň 2x denně kloktat slanou vodu + si vystříkávt nos mořskou vodou nebo tu slanou vodu ze sklínky si nalít na dlaň a vdechnout nosem. Že on sám byl náchylný na krk a nos a co začal tohle dělat tak má klid 🙂 Já zatím neužívám dlouhodobě,tak nevím, snad to pomůže 🙂

kristinandbaby
autorModerátor
18. únor 2020

@lucy_89 Super. Urcite pomuze. Ja zase trpim na dutiny od mala a je to zazrak ta slana voda

babunka1
19. únor 2020

Já jsem na podzim stříkala mořskou vodu do nosu dceři i sobě každé ráno a je fakt, že rýma se nám vyhnula (nevím, jaký to na to mělo vliv). Teď ale nějak zapomínám. A šup, dcera má aktuálně rymicku. Který ze sprejů Sterimar by byl nyní vhodný?

kristinandbaby
autorModerátor
19. únor 2020

@babunka1 A kolik ma mala? Chodi do skolky?

babunka1
19. únor 2020

@kristinandbaby ano, chodí. Jsou ji 4 roky. 🙂

kristinandbaby
autorModerátor
19. únor 2020

@babunka1 Tak bych volila Sterimar s medi, pro nos nachylny k infekci😊Strikej denne preventivne a klido i pri ryme, je hypertonicky🌸

babunka1
20. únor 2020

@kristinandbaby děkuji za tip 🙂

karolpr
20. únor 2020

Prosím jaký je rozdíl mezi tím sterimarem a klasickou vincentkou?

kristinandbaby
autorModerátor
20. únor 2020

@karolpr Vincentka je hlavne mineralni, nikoliv morska voda a tim padem obsahuje spousty jinych latek, jako sodik, draslik, jod a jine.
Proste obe vody funguji na naprosto jinem principu. Ale ja Vincentki miluju a hlavne jeji inhalace😊