Autosedačka, jakou máte?

88jani
3. pro 2017

Ahoj holky, prosím vás, chci kupovat malý autosedačku do auta. Ale těch značek je docela hodně a já se nevyznám, která je kvalitní a která ne. Můžete mi poradit, jaké máte, hodit mi sem kdyžtak i foto pro představu a cenu? Nevím, jestli koupit 9-18kg nebo 9-25kg. Dcerce je rok, má 11kg. Taky si nemůžu dovolit sedačku třeba za 5-10tis.. děkuju moc

karolly
3. pro 2017

U nás podle testů a podobně vyhrála sedačka od Cybexu - ta s pultíkem - 9-36kg. Ale je dražší.
Na druhou stranu jezdíme docela hodně a bála bych se levnější sedačky.

rousse
3. pro 2017

@88jani já jsem si při výběru sedačky koupila z d-testu aktuální testy sedaček a tehdy vyhrála buď cybex (která v následujícím roce propadla co se složení materiálu týče - tehdy přesunuli výrobu do Číny a ten svrchní materiál se v testu moc nelíbil) anebo Britax Römer King.....tak jsme šli do Britaxu (mělo ho i víc kamarádek a moc si chválily). Za nás spokojenost, brala jsem bez isofixu, je super, polohovací a bohužel už jsme měli i možnost zkusit při nehodě (na křižovatce se nám podíval týpek do kufru:-/ ) a náraz jedoucího nebrzdícího auta do stojícího malá zvládla bez modřin od bezp. pásů (stejnou zkušenost měla kamarádka s nějakou noname sedačkou a jejich malý měl modřiny jako blázen). Takže fakt nelituju. Jinak malá je taky kus baby a má necelé 3 a ze sedačky do 18 kg už pomalu vyrůstá....no takže jediné, co bych možná při výběru udělala jinak, že bych vzala 9 - 36 kg🙂

zmrz_lina
3. pro 2017

Já bych za sebe doporučila takovou,co je do 18 kg protisměrná. My máme Klippan Triofix Recline (9-36 kg), je ale dražši, nicméně už napořád. Protisměrné dělá např. i Britax Maxi-Cosi. Vyhla bych se pultikovym, v reálných testech, kdy není auto na kolejích pripoutane všemi 4 koly,ale zadní jsou volne (v reálu při čelním střetu zadní náprava nezůstává na místě,ale zvedá se,prostá fyzika) totiž totálně propadly.

deniee
3. pro 2017

http://www.ebambino.cz/ebambino/eshop/38-1-Auto...
Mohu se vecpat a zeptat se, zda někdo kupoval tuhle? Chtěla bych jí koupit malé a ráda bych věděla, jak ratolestem vyhovuje..

meiem
3. pro 2017

Já bych taky doporucila protismernou, mame BeSafe a ta je do 25kg protismerna. Prorismerne sedacky jsou výrazně bezpecnejsi pri čelním nárazu nebo narazu zezadu. Pri bočním je to jedno. Z těch levnych protismernych vím o znacce Joie, tak bych doporucila tu.

jipe
3. pro 2017

My máme Britax Römer King II 9 - 18kg. S ohledem na bezpečnost je lepší kupovat nižší váhové rozpětí, dítěti pak sedačka lépe sedí. U pultíků jsem četla, že při nehodě se může stát, že naopak ten pult způsobí ještě horší zranění a celkově mě to nějak neoslovilo, aby tam to dítko bylo jakoby ucpané. Protisměrné jsou nejbezpečnější, ale to už bývá jiná cenová relace

martyina
3. pro 2017

Takže Cybex s pultikem nebrat?

andysek2512
3. pro 2017

Mam take britax romer king, 9-18kg a za me velika spokojenost🙂

martyina
3. pro 2017

@andysek2512 s pultikem?

hojda
3. pro 2017

@martyina Pultík každopádně vyzkoušet s dítětem, některé děti ho nesnášejí☹.

martyina
4. pro 2017

@hojda děkuji

petronilkaa
4. pro 2017

Pro starší jsme kupovali Britax romer king 9-18 kg a super, teď už jsme kupovali další sedačku a zase Britax jen teď evolva. King je podle mě uživatelsky příjemnější, ale možná je to o zvyku.. Jinak za mě pultíkovou nebrat. Kamarádka mě jednou s dcerou vezla a v jejich pultíkové sedačce dcera za 15 minut doslova držela jen za hlavu. Úplně se sesunula dolů a nohy a zadek vůbec neměla v sedačce, jen pultík ju škrtil a "nepustil" tu hlavu, aby ze sedačky sklouzla úplně celá.. Kdyby byla nehoda, kde bychom šly na střechu, dcera by úplně vyklouzla.. A to jen upřesním, že seděla v klidu a nevztekala se..

andysek2512
4. pro 2017

@martyina nene, s pultikem delaji cybex🙂 ja bych si sedacku s pultikem nekoupila, neverim tomu🙂

babyrenka
8. pro 2017

@petronilkaa : King je uživatelsky příjemnější proto, že je určen právě pro děti v úzkém věkovém rozpětí, tedy od 9 do 18 kg ( asi 3 roky používání ), naopak Evolva je v kategorii 9 až 36 kg ( tedy téměř 11 let používání ). Skupina Britax Römer, jako specialista na speciální sedadla do letadel a bezpečnostní pásy, dlouhá léta odmítala vyrábět kompromisní autosedačky od 9 do 36 kg, protože podle jejich odborníků nelze vyrobit dokonale spolehlivou a prostornou autosedačku pro dítě pro období, kdy vyroste o téměř 80 cm do výšky a změní váhu i objem o 27 kg. Evolva pak vznikla vlastně jako kompromis na přání pro německé prarodiče, kteří preferovali tradiční německou bezpečnou značku Römer, ale nechtěli pro příležitostný převoz vnoučete kupovat dvě autosedačky.
U sedačky s pultíkem je vždy otázkou, jak přesvědčit dítě, že je nutné pultík u sedačky správně dotáhnout a že se nesmí z tohoto uložení pokoušet dostat ven. V případě čelního nárazu je sedačka s pultíkem přirozeně bezpečnější, protože se energie nárazu roznese na mnohem větší plochu bříška a hrudníku, než je tomu u pásů, není to pro dítě v sedačce taková rána. Na druhou stranu ale platí, že pokud dítě nepřesvědčíte, že musí zůstat v sedačce správně upoutané, nebo mu sami ulevíte tím, že pásy správně nedotáhnete, stejně se z pásů dokáže dostat a pak už ho i v nejbezpečnější sedačce nechrání vůbec nic

karolly
8. pro 2017

@petronilkaa Za nás tedy s pultíkem není žádný problém. Syn v ní jezdí od tuším 10ti měsíců a nikdy jsme neměli problém, že by nějak proklouzával dolů nebo podobně. Vždy seděl přesně, jak sedět má. Krásně zvládl i 200km výlet s jednou zastávkou. Co se mi líbí, tak si na pultík vždy krásně odloží hlavičku při spinkání. Naopak v klasické sedačce 9-18, co máme v druhém autě při usnutí "přepadne" dopředu a chudák spinká v předklonu. Popruhy nemá zbytečně moc povolené.

maii
8. pro 2017

1. projit si testy autosedacek - bud na dTestu nebo tady https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...
2. otestovat s ditetem - kazde je jine, kazde je jinak stavene. Nektere zminovany pultik miluji, nektere nenavidi, nektere v nem zapluji.
3. pokud mas rozpocet do 5 tisic, tak bych se nejprve poptala znamych, jestli nemaji nejakou ne prilis starou NEBOURANOU (!) kvalitni sedacku. Radsi pouzitou kvalitu nez nejakou podivnou levnou, v crash testech netestovanou. Kvalitni znacky - pultikove, posmerne, protismerne, pasove, atd. - tu zaznely, Römer/Britax, Cybex, to je proste sazka na jistotu.
4. protismerne sedacky jsou bezpecnejsi, ALE nektere deti v nich doslova trpi - dela se jim zle, rvou, nudi se, chteji videt na rodice, atd. Pak bych po pravde sahla po posmerne kvalitni sedacce.
5. bacha i na stari sedacek, maji omezenou zivotnost. Ja vim, ono tech 9-36kg laka jako dobra investice (ted nepocitam to, ze mnoha detem proste nesedi, nenastavi se tak, aby vyhovovala napr. mensim detem), ale vem si, ze dostane pri kazdodennim pouzivani dost zabrat, a 9-26 kg, to muze trvat treba 7-8 let, a to je podle me dost dlouho - zvlast pokud se pouziva casto. V navodu nasi Maxi Cosi treba pisou, ze se muze pouzivat max 5 let...
6. opakovani matka moudrosti, takze ac to sem tak uplne nepatri: venku je dost zima, deti jsou nabalene, a chapu, ze nastupovat do studeneho auta rano je nic moc. Ale urcite detem (i miminum- i dospelym) sundejte pred utahovanim pasu sedacky bundu/kombinezu, pak pres ne treba prehodte deku, nez se auto vytopi. Pri nehode jinak pasy nezadrzi dite spravne, muzou mu zpusobit velka zraneni ci to, ze dite ze sedacky vyleti, protoze pasy budou proste moc volne a sklouznou.

@deniee tahle sedacka nebyla nikde nezavisle testovana, takze bych si to nelajzla.

jipe
8. pro 2017

@karolly Tak romerka jde právě napolohovat trochu, takže jakse sesune, dítě má opřenou hlavu normálně dozadu a nepřepadává mu

deniee
8. pro 2017

@maii ok.. Díky..

petronilkaa
10. pro 2017

@babyrenka Děkuji za vysvětlení. Uživatelsky příjemnější mi přijde dotahování pětibodového pásu a jeho povolování. Nevím jestli toto zrovna taky souvisí s tím, že je to kategorie 9-36 kg.
@karolly
Prostě jsem podala svůj postřeh a názor. Dcera je drobná i skoro ve 4 letech má 13 kg a i když jsme sedačku s pultíkem správně s kamarádkou dotáhly a dcera seděla jak měla, sklouzla. Pětibodový pás toto nedovolí v žádné situaci. A nám nepřepadávají dopředu ani dcera v evolvě, ani syn v kingu, protože u obou sedaček je možnost polohování.

babyrenka
12. pro 2017

@petronilkaa : jako velkou příjemnost vidím i to, že sedačku v kategorii 9-18 kg lze i za jízdy snadno polohovat do relaxační polohy díky jejímu ukotvení i naklápění v základně ve chvíli, kdy dítě usne a to i s dítětem, což Evolva neumí. Tam je třeba pro vyklopení nebo zaklopení polohovacího klínu pod sedákem nutné sedačku zvednout.