Je pro Maxi Cosi Cabriofix nutná základna? Jaká?

lenulka7
9. lis 2015

Mám vybranou Maxi Cosi Cabriofix a přemýšlím jestli stojí za to připlatit si cca 4000 Kč a více za tu trochu pohodlí, že se jen zacvakne a nemusí se používat pásy.
Když už si odpovím. že ano, tak chci základnu, která mi vydrží déle jak rok (doba používání vajíčka) tj chci i u další sedačky, nechci ji upevňovat pásy.
Nebo to už u těch větších není takový problém, tím že děti už jsou větší a sedačka zůstává v autě?
Když base.....šli byste jen do EasyFix pro vajíčko?
Nebo do Family Fix, která je dražší, ale i pro větší sedačku?

Pro 2 way koncept. kde se dá sedačka otočit oběma směry, je která základna? Nebo to už je přímo u autosedačky?
Mám v tom hokej. Vajíčko určitě, pak co musím koupit, aby dítko mohlo být pořád v protisměru?
Dle EU je bezpečnější jezdit v protisměru i po vajíčku, jak je to s těmi dalšími sedačkami, aby dítě mohlo sedět v protisměru potřebují základnu?

Děkuji holky

mahy
9. lis 2015

Ahoj,záleží,jak často budete s miminkem jezdit.U nás bylo cestovaní téměř na denním pořádku a základnu jsme proto využili maximálně,ten luxus jen zacvaknout a hotovo 🙂 Ale měli jsme ji jen pro vajíčko,také Maxi Cosi.Teď už má dcerka větší sedačku a nedovedu si představit,jak by vyváděla jet v protisměru.Vím,že je to bezpečnější,bohužel pro větší děti už to není tak atraktivní.Alespoň u nás 🙂

keeshka
9. lis 2015

Taky jsem přemýšlela, nakonec nám jí měli půjčit známý a nějak k tomu nedošlo a základna nám vůbec nechyběla. Jak jsem chytla grif, je to s pásem jednoduché 🙂 . Jen se základnou je to o něco bezpečnější dle testů. Pokud by jsi chtěla základnu i pro následující autosedačku, potřebuje základnu 2way fix, na kterou ale můžeš dát jen autosedačku MC 2way pearl. Pak je otázkou, jakou následující autosedačku budeš chtít, protože pak by jsi zbytečně kupovala tuhle dražší základnu a nevyužila.
U těch následujích autosedačkách se dá vybrat už se základnou do isofixu, která je s autosedačkou napevno (my jsme nakonec zůstali u MC a zvolili Milofix). Pokud by jsi ale chtěla, aby bylo dítě co nejdelší dobu v protisměru, musela by jsi zvolit nějakou, která s dítětem roste, např. Besafe , ony totiž jinak tyto protisměrné bývají menší, co jsme při výběru vypozorovali. Ale jak píšeš, tyhle už zůstávají v autě, takže se neodělávají, základna je tam pro bezpečnost.
Takže pokud chceš dle testů super bezpečí - vol základnu, bez základny je to myslím o hvězdičku méně. Připásání není nic složitého.

lenulka7
autor
10. lis 2015

Holky děkuji. Já začnu bez základny a uvidím, jak si zvyknem na pásy a jak často budem jezdit.
Já totiž všude četla testy, kde MC Cabriofix byla opakovaně nejbezpečnější, ale vždycky ji testovali se základnou a nikde jsem nenašla, jak bezpečná je bez základny. Nevím proč vůbec toto testování bylo u některých vajíček bez základny a jiné s. Přijde mit zavádějící. A nenašla jsem jestli bez základny je to tedy alespoň ty hvězdičky

lenulka7
autor
10. lis 2015

@keeshka
Děkuji.
Já těch videí a článků o MC autosedačkách viděla tolik, že jsem se úplně ztratila.
Když zjistíme, že auto budeme využívat často a tak do základny investujeme a koupíme
dražší základnu a pak bychom kupovali 2way Perl. Je to dobrá sedačka?
Samozdřejmě nevíme jak to půjde s dalšími dětmi, jak se bude dařit, ale chtěli bychom další co nejdříve. Takže třeba bude potřebovat vajíčko pro další mimi a ještě skupinu 1 a dražší základna nás omezuje ve výběru.
U těch následujích autosedačkách se dá vybrat už se základnou do isofixu, která je s autosedačkou napevno jako vaše Milofix). A dají se pořád otočit do protisměru?
A

keeshka
10. lis 2015

@lenulka7 známé jsou u nás testy ADAC, který testuje autosedačky z různých hledisek. U té navazující autosedačky záleží do čeho budete chtít jít. My jsme si např. stanovili, že chceme kategorii 0-18kg, protože jsem chtěla, aby ještě nějakou dobu byla v protisměru, ale zároveň šla autosedačka pak otočit i do posměru, protože si neumím představit, že v tom dítě vydrží a pak, jen protisměrná autosedačka vyžaduje do budoucna více místa v autě, jak dítě roste, posouvá se a často se pak do auta před dítě nikdo nevýjde 🙂 . Jinak, vybírali jsme jen od značek - MC, Romer a Besafe, které z toho co jsem přečetla považuji za topky v bezpečí. Za nás, kdyby jsme měli základnu 2way pearl, šli bychom do té navazující autosedačky, ta Milofix je vlastně stejná, jen má vlastní základnu + upevnění toptheter. Těch, co se dají otočit do protisměru i posměru moc není - od Romeru jsme vyřadili (je fakt malá, minimální rozdíl od vajíčka 🙂, Besafe - isofix je jen v protisměru, v posměru jsou jen pásy a je opravdu větší, takže u nás vyhrála zase MC.
Tak ta navazující by vám měla vydržet do 3-4 věku dítěte, takže pokud by jste měli mezitím druhé a chtěli zase základnu, musela by se pořídit další, protože tu autosedačku 2waypearl lze upevnit pouze na tu základnu, bez ní to nejde. Tak jestli pak nemáte teď lepší tu levnější základnu, když jí chcete a pak následující autosedačku vybírat volně 🙂 . Někdo např. nedá dopustit na pultové, které testy vyhráli, ale jsou jen v posměru. No prostě je toho pak hafo, vajíčko se mi vybíralo mnohem jednodušeji 😀 .
Jsem ale jen laik, tohle jsem si načetla, když jsme vybírali a vybírali dle našich požadavků.

kasparek_baby
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lenulka7
autor
12. lis 2015

@keeshka
Děkuji moc za odpověď. Taky to tak vidím. Teď mám jen sedačku, podle toho jak často budem jezdit pořídím základnu a jen tu pro vejce. Dělala jsem si vlastní průzkum mezi 10-ti kamarádkami a základnu nemá žádná a není to jen otázka peněz podle mě. Já nevědět, co s penězi, určitě základnu kupuju hned kvůli bezpečnosti a pohodlí, ale budem pořizovat vlastní bydlení, abychom se zabydleli než bude prcek, takže se bude hodit každá koruna. Takže uvidím pak podle potřeby.

Pak zkusím sehnat další sedačku pro i po směru. Myslím, že je to teď nové a budou-li se lidí zajímat a kupovat ty protisměru, přizpůsobí se i výrobce tj očekávám jich v době cca za rok, co to budu řešit více. A jak píšeš, abych nebyla omezena jen na jednu sedačku. A uvidíme kdy přijde další potomek, ideálně bych dvojčata, tak abych pak kvůli sedačkám nepotřebovala větší auto.

Brácha to tak mají jen v jiném pořadí. Dvojčata první a teď 3tího prcka a mají možnost tak jdou i do většího auta. Já bych raději užší sedačky než velké auto. No uvidíme jestli se dvojčata zadaří 🙂.

barunka77
16. lis 2015

Ahoj, máme vybranou stejnou autosedačku,ale chci se zeptat jestli se může dávat taková autosedačka i na přední sedadlo spolujezdce pokud je airbag vypnutý nebo nemůže?

lenulka7
autor
16. lis 2015

Pokud bez zakladny tak ho pasy pripevnis kamkoliv. Pokud se zakladnou tj upevnění na iskfix. Musi ho tva přední sedacka mit.
Ja zi taky myslela ze mimi bude vedle mě. Ale rozmouvalo mi to dost lidi. Je to sedadlo smrti a pokud nemas 2 dvéřáka pak není jiná možnost. Nejlepší je za spolujezdem a extra zrcatko k tomu a na červené dáš easy i dudlik pokud bude na snurce

frufru4
6. pro 2017

Obnovuji diskuzi
Koupily jsme základnu family fix a máme 10 let starou maxi cosi cabriofix. Jenže jsme zjistili, že to tam nepasuje. Přitom všude píšou,že na familyfix jde pebble, následně pearl a cabriofix vajíčko.
Nemá s tim někdo zkušenost???

lenulka7
autor
7. únor 2018

bohužel nemám, základnu jsme nakonec nepořizovali. Nejezdili jsme autem denně

hojda
7. únor 2018

@frufru4 já jsem jen někde četla, že u starší autosedačky nemusí být ty plasty už tak pevné a sedačka nemusí už být, tak bezpečná. Nemá cabriofix nový model? Zavolej si do nějaké prodejny kočárku, třeba poradí.

frufru4
7. únor 2018

@hojda už jsem to zjistila, ty starší jsou trochu jinak dělané, není na nich ta spodní tyčka na uchyceni. Takže na základnu nepasuji. Koupili jsme druhou.