Připoutání tří dětí do VW Multivan

evcazet
8. črc 2019

Ahoj,řeším otázku připoutání tří dětí do auta. Vzadu je trojsedačka vcelku,na krajích má tříbodové pásy a uprostřed dvoubodový pás. Bylo mi řečeno,že syn může sedět uprostřed připoután na dvoubodovém pásu(bude mu 10 let a ma 33 kg),na jednom kraji mám autosedačku kde je dcera s autosedačkou 9-18 kg a na druhém bude novorozeně,které musí být připoutáno na tříbodovém pásu. Myslíte,že takhle uspořádané to může být? Stále si nejsem jistá synem,zda by mohl být připoután uprostřed.

olga_
8. črc 2019

@evcazet Nebylo by bezpečnější, aby syn jezdil vepředu na spolujezdci upoután na tříbodový? Ten dvouboďák zadrží v oblasti břicha, ale zbytek těla letí dopředu.
Kdo ti to řekl, že může?

vitezove
8. črc 2019

Nešlo by dát doprostřed raději sedačku, která má svoje vlastní pásy??? Protože ten prostřední pás jen přes břicho, to je takové dost k ničemu. My takhle jezdili jen jako příležitostně, když se potřebovalo někam dojet pár km nebo tak. Ale ten prostřední přes břicho za bezpečný nepovažuji. A u nových aut už bývá prostřední normálně tříbodový.

olga_
8. črc 2019

@vitezove To by tam musel být ale isofix, ne, což asi nebude :-/.

vitezove
8. črc 2019

@olga_ no ono záleží jak je vytvořena ta sedačka... vím, že kdysi kamarádka měla sedačku, která šla přidělat právě na tenhle "břišní" pás, ale seděla tam jak přikovaná. Měla právě svoje pásy potom, které šly normálně přes ramena a tak. Ale jestli ještě něco takového je, nebo jak to fungovalo... Jinak isofix si myslím, že se na ta prostřední místa vůbec nedělá, ne?? Ale jistá si nejsem.

evcazet
autor
9. črc 2019

@olga_ jelikoz jezdime vetsinou cela rodina,tak manzel nebo ja ridim a na spolujezdci sedi ten druhy a vzadu deti. A prekvapive mi to rekl pan,ktery dela v obchode s detskymi sedackami,ale me se to proste nezda...presne jak pises,tak to drzi jen bricho ale zbytek tela leti dopredu.

evcazet
autor
9. črc 2019

@vitezove isofix tam nemam,prave proto to resim...a taky myslim ze isofix je jen u krajnich sedacek,ze uprostred se nedela.

odula
Autor odpověď smazal
Zobraz
kvmatonka
9. črc 2019

@evcazet autosedačka na dvoubodový pás je Britax Römer Eclipse. Co zas vím já od prodejců tak to řeší právě takto. Uprostřed kat.9-18 kg, na jednu stranu vajíčko a na druhou kat.15-36 kg. Osobně bych dítě na 2boďák nedala. Fakt to drží jen přes břicho. Ať dobře pořídíte 😊

evcazet
autor
9. črc 2019

@kvmatonka super,dekuju za tip.prave se mi zdala rada od pana dost zvlastni.tak radeji koupime toho Eclipse a budu mit vetsi klid 🙂

konidana
9. črc 2019

@evcazet za me v pohodě. Mame stejne auto a deti uprostred obcas jezdi cca od 8 let. U toho pasu pres bricho nemusi byt podsedak ani u mensich protize tam pas nejde nahoru pres hrud krk.

konidana
9. črc 2019

@evcazet nebo ho posadit dopredu na podsedak a dozadu k mensim detem ty.

konidana
9. črc 2019

@evcazet a kolik kluk meri? V tomto věku uz bohate staci ten podsedak v propade3bod.pasu. u toho brisniho uz bych fakt neresila nic.

zmrz_lina
9. črc 2019

My máme jiné auto, ale uprostřed máme normálně tříbodový pás. A jsou i auta, kde jsou vzadu tři plnohodnotné sedačky a 3 isofixy.

konidana
9. črc 2019

@zmrz_lina dotaz byl jak resit pripad s dvoubodovym pasem, ne na doporuceni jineho auta😉

zmrz_lina
9. črc 2019

@konidana v diskusi se ale dále řeší, že žádné auto nemá isofix na prostředním sedadle, reaguji na to, že to není pravda, protože auta s tribodakem a isofixem na prostřední sedačce existují. 😉

evcazet
autor
9. črc 2019

@konidana syn ma 122 cm. Podsedak jsme zkouseli na tribodovy pas ale řeže ho do krku,proto ma zatim autosedacku.jasne pokud bude moznost dam si ho dopredu se sedackou ale pokud ne tak to asi vyresim tou sedackou na dvoubodovy pas pro dceru a syn bude zatim na tribodovem pasu..dekuju za radu.

evcazet
autor
9. črc 2019

@zmrz_lina to vim,samozrejme ze do auta muzeme koupit tu celou zadni sedacku kde budou tri tribodove pasy,ale v dnesni dobe je to problem sehnat a kdyz uz se sezene tak stoji docela dost,naposledy jsme nasli za 14 tisic.

zmrz_lina
9. črc 2019

@evcazet jak jsem psala, spíše se jednalo o reakci na komentář "Jinak isofix si myslím, že se na ta prostřední místa vůbec nedělá, ne??", jen upřesnění, že dělá. 😉
Já osobně bych asi řešila zakoupením sedačky na dvoubodový pás, pokud tedy existuje. Jinak 1 dospělý dozadu a nejstarší ditko v sedačce dopředu. 😉

konidana
9. črc 2019

@evcazet tak to je fakt jeste maly. Ale proc by sedacka nesla dopredu? Na spolujezdce by mela jit bez problemu temer jakakoli. A toho sezeni vzadu uprostred bych se taky nebala.