icon

Dobrý skutek s odměnou

lusynkova
24. říj 2018

Milé maminky,
ráda bych Vás požádala o pomoc. Již druhým rokem pomáháme mamince, která má po očkování (potvrzeno lékařem) těžce postižené dítě. Alík má diagnostikovánou těžkou formu epilepsie tzv. Westův syndrom. Záchvaty způsobily mentální retardaci, středně těžkou poruchu autistického spektra, svalovou ochablost. Dnes je sedmiletý Alík psychomotoricky na úrovni tříletého dítěte. Sám se neumyje, koupání je pro něj utrpením, protože má strach z vody. Pleny jsou každodenní součástí jeho života. Ali chodí na ergoterapii, fyziorehabilitace, má čtyři hiporehabilitační jízdy týdně a pravidelně cvičí doma. Nejvíc mu pomáhá intenzivní hiporehabilitační pobyt, který je vždy jednou za čtvrt roku. Po tom posledním udělal velké pokroky, bohužel však stres z nástupu do školy způsobil velký regres :(

Maminka plete krásné čepice a kukly a my pořádáme třetí prodejní akci dobročinných vánočních pohlednic. Zdravotní pojišťovna bohužel hiporehabilitaci nehradí. Alík má sbírku na Patronovi dětí, ale pobyt začíná 17. listopadu a zatím se nevybrala ani polovina :(

https://patrondeti.cz/pribeh/alikovi-na-hiporeh...

Ráda bych Vás tedy poprosila o malý finanční dar, za který Vás s manželem rádi odměníme vánočními pohlednicemi od českých malířů a fotografů 🙂. Stačí poslat na sbírku dar a kontaktovat mě do zprávy zde na koníkovi.

Snažíme se jeho sbírku sdílet všude možně, tak snad se nebudete zlobit, že jsem využila i koníka.

Mnohokrát děkuji za případné oživení diskuse 🙂

S pozdravem Lucie Horáková

zavodnice
31. říj 2018

@pitrisek87 Auta miluju, to si nedám vzít 🙂, někdo má za koníčka koně, někdo auto, prožere to asi stejně 🙂. Jen ty zloději mě se*ou. Doufám, že se sbírka probere, výplata mi přijde až 15. 😟, ale strašně bych to chlapečkovi přála.

pitrisek87
31. říj 2018

@zavodnice tak u nás je auto pouze posunovadlo, koně ani jiná zvířata nemáme (alergie)... Takže nejdražší koníček jsou asi děti ;)

lusynkova
autor
31. říj 2018

Holky, to je paráda, hnulo se to! Dala jsem to tedy i na Emimino, třeba to pomohlo 🙂.

pitrisek87
31. říj 2018

@lusynkova určitě to pomohlo, čím více lidí to vidí, tím lépe...

zelenaesmolda
31. říj 2018

@pitrisek87 parada!

zelenaesmolda
31. říj 2018

@lusynkova ale tady se to skoro nehybe,kdyz to srovnam s tou druhou diskuzi tak tu porad nekdo ozivoval,porad jsem mela v upozornenich pridany prispevek,tady to neozivuje skoro nikdo.vzdyt posledni prispevek byl ode me pred vic jak hodinou

aguaverde
31. říj 2018

🔝🔝🔝🔝🔝

zelenaesmolda
31. říj 2018

@aguaverde ozivujeme 🙂

aguaverde
31. říj 2018

🔝🔝🔝🔝🔝

vevero13
31. říj 2018

Ahoj, jsem priznivcem ockovani, ale uvodni text mi rozhodne nevadi a neodrazuje. Jsem rada, ze mam deti ockovane. Vadi mi, ze se nasledky ockovani malo resi. Mozna bychom pak mohli tomuhle predejit :(. Kazdopadne vecer poslu prispevek. Stejne jako predchozi mamince. Drzim palce!

zelenaesmolda
31. říj 2018

@aguaverde nemusis hazet topy,staci kdyz napises cokoliv :D
ja nevim co se to posledni dobou roztrh pytel s tim top obrazkem...

aguaverde
31. říj 2018

@zelenaesmolda já nevím co napsat. Tak je snad jedno zda hodím obrázek topu nebo koment topuji..... no možná sena to vybodnu radši uplně, když to tak vadí

zelenaesmolda
31. říj 2018

@aguaverde omg...

lusynkova
autor
31. říj 2018

@vevero13 Díky za tvou zprávu. Myslím, že by nebylo fér vůči Alíkovi a Martině odstraňovat to očkování. Ono to tak prostě je, tak proč to tajit... A děkuji moc za případný příspěvek 😉. Ráda nabídku pohlednice - viz předchozí příspěvky...

zelenaesmolda
31. říj 2018

@lusynkova proc by to nebylo fer?pokud to pomuze vybrat vic penez...

m.e.l
31. říj 2018

Alíka s maminkou známe osobně právě z hiporehabilitace, také na pobyt míříme 17.listopadu. . .

lenkas1982
31. říj 2018

@aguaverde Buď v klidu, já se ráda podívám klidně na dvacet topovacích příspěvků s obrázky najednou. 😉

pitrisek87
31. říj 2018

Tak už 9266 Kc...

zelenaesmolda
31. říj 2018

@pitrisek87 no tak snad se to vybere...

lusynkova
autor
31. říj 2018

@zelenaesmolda Protože sama Martina se snaží šířit to, aby se o rizicích očkování vědělo. Ale to je jedno, nemusíme se tu o tom bavit 😉

lusynkova
autor
31. říj 2018

@pitrisek87 Skoro deset tisíc 🙂

pitrisek87
31. říj 2018

Ozivuji, už je tam 9766 Kč ;)

pitrisek87
31. říj 2018

@lusynkova jo jo koukala jsem, je to super... To už vypadá hodně nadějně ;)

pitrisek87
31. říj 2018

Snad se dneska dosbira, aspoň deset tisíc..

zelenaesmolda
31. říj 2018

@lusynkova no rizika jsou oproti vyhodam minimalni.vzdyt ockovani zachranilo miliony zivotu,nemoci na ktere se driv umiralo dneska prakticky neexistuji

lusynkova
autor
31. říj 2018

@zelenaesmolda O tom se tu opravdu nechci bavit. Děkuji

zelenaesmolda
31. říj 2018

@lusynkova no tak me by to docela zajimalo,jeste jsem neslysela od odpurce ockovani rozumny argument 🙂

lusynkova
autor
31. říj 2018

@zelenaesmolda Tak prosím založ jinou diskusi, nechci, aby se to tu zvrhlo v handrkování, jako to bývá vždy u podobných témat.

zelenaesmolda
31. říj 2018

@lusynkova jasne,ja zalozim jinou diskuzi kde budu vybirat penize pro tvoji kamaradku.to fakt dava smysl no :D
porad lepsi diskuze o necem nez neustale psat top nebo ozivuji...

ditta01
31. říj 2018

@lusynkova mohu se zeptat po jakém očkování se jí to přihodilo ??

Strana