icon

Dobrý skutek s odměnou

lusynkova
24. říj 2018

Milé maminky,
ráda bych Vás požádala o pomoc. Již druhým rokem pomáháme mamince, která má po očkování (potvrzeno lékařem) těžce postižené dítě. Alík má diagnostikovánou těžkou formu epilepsie tzv. Westův syndrom. Záchvaty způsobily mentální retardaci, středně těžkou poruchu autistického spektra, svalovou ochablost. Dnes je sedmiletý Alík psychomotoricky na úrovni tříletého dítěte. Sám se neumyje, koupání je pro něj utrpením, protože má strach z vody. Pleny jsou každodenní součástí jeho života. Ali chodí na ergoterapii, fyziorehabilitace, má čtyři hiporehabilitační jízdy týdně a pravidelně cvičí doma. Nejvíc mu pomáhá intenzivní hiporehabilitační pobyt, který je vždy jednou za čtvrt roku. Po tom posledním udělal velké pokroky, bohužel však stres z nástupu do školy způsobil velký regres :(

Maminka plete krásné čepice a kukly a my pořádáme třetí prodejní akci dobročinných vánočních pohlednic. Zdravotní pojišťovna bohužel hiporehabilitaci nehradí. Alík má sbírku na Patronovi dětí, ale pobyt začíná 17. listopadu a zatím se nevybrala ani polovina :(

https://patrondeti.cz/pribeh/alikovi-na-hiporeh...

Ráda bych Vás tedy poprosila o malý finanční dar, za který Vás s manželem rádi odměníme vánočními pohlednicemi od českých malířů a fotografů 🙂. Stačí poslat na sbírku dar a kontaktovat mě do zprávy zde na koníkovi.

Snažíme se jeho sbírku sdílet všude možně, tak snad se nebudete zlobit, že jsem využila i koníka.

Mnohokrát děkuji za případné oživení diskuse 🙂

S pozdravem Lucie Horáková

ditta01
31. říj 2018

Jinak příspěvek poslán 😉

zelenaesmolda
31. říj 2018

10 266!

lenkas1982
31. říj 2018

@zelenaesmolda Hele, ty to asi myslíš dobře, ale tohle fakt není diskuze o očkování. Tečka. Za mě raději sto příspěvků “top” než příspěvky, které tu budou vyvolávat bitku názorů nebo někoho napadat nebo kádrovat. Takových diskuzí je tu plno, běž si tam.

zelenaesmolda
31. říj 2018

@lenkas1982 a on se snad nekdo hada?sorry ale kdyz nekdo napise zminku do prispevku o necem takhle kontroverznim jako je ockovani tak musi pocitat s tim,ze to vyvola reakce.
nemela to tam v prvni rade vubec psat,spoustu darcu to odradi.
a jinak ty jsi kdo,ze me posilas nekam jinam?

lenkas1982
31. říj 2018

Zakladatelka ti to napsala několikrát po dobrém, že tu o tom nechce diskutovat. Ty to pořád znova vytahuješ. Nevšimla jsem si, že by tu někdo reagoval negativně na zmínku o očkování, kromě tebe. Jediný, kdo se toho neustále dokola chytá a otevírá to, jsi ty.

vevero13
31. říj 2018

Platba přes stránky mi opět nefunguje. Musí to být nějaká chyba u mne. Nešlo mi to ani u předchozí sbírky. Ale nevadí. Zaslala jsem peníze přes transparentní účet, takže snad přiletí co nejdříve ;). Hezký večer všem.

zelenaesmolda
31. říj 2018

@lenkas1982
tak ja se nechci hadat o vyhodach ci nevyhodach ockovani,tohle stejne nemame sanci vyresit.me to proste prijde jako trend posledni doby svadet problemy na urcitou vec a vsichni to nasleduji jako ovce aniz by nad tim premysleli.socialni media k tomu hodne pomahaji a probouzeji v nas umele strach.
vsimla sis toho jak se behem poslednich par let s rozmachem socialnich siti rozsirila tahle davova hysterie?a nejde jenom o ockovani ale o spoustu jinych veci.vegani prosazuji veganstvi a masozrouti jsou pro ne pomalu vrazi,pro vsezravce jsou zase magori vegani,strasak globalni oteplovani,pred par dny byl na netu clanek o tom,jak musime snizit spotrebu masa jinak to nase planeta neunese,hysterie kolem uprchliku, (mimochodem v cr naprosto smesna protoze k nam nikdo nechce),z televize se na nas smeje pani co zabiji vsechny bakterie v okruhu 10km (ze pak bude mit doma pravdepodobne alergiky a deti vecne nemocne to nevadi protoze nejdriv na tom vydela firma vyrabejici tyhle vyrobky a pak farmaceuticky prumysl) atd.
vetsina informaci,ktere k nam z nasich "nezavislych" medii proudi jsou jenom propaganda.az nekdy pojedes na dovolenou nekam na druhy konec sveta zkus se pokud rozumis jejich jazyku podivat na jejich zpravy.je zajimave videt dva ruzne pohledy na stejnou vec.nam ale media predkladaji jenom jejich pohled,protoze ten se jim hodi.
jsme jenom loutky v systemu a ted jde o to,jak moc se nechame ovladat 🙂

vevero13
31. říj 2018

🙈🙉🙊
Mlčeti zlato 😉

zelenaesmolda
31. říj 2018

@vevero13 a jinak pres internet platis v pohode?

vevero13
31. říj 2018

@zelenaesmolda jj, už jsem jim jednou psala. Prý je to technický problém (?!). Nevím čí, ale nejspíš můj. Napsali mi číslo účtu. Ale nebyla jsem jediná.

pitrisek87
31. říj 2018

@zelenaesmolda vis jak se to říká, na každém šprochu pravdy trochu... To ted ale není podstatné. Tohle vlákno je určené pro podporu sbírky a každý má na očko jiny názor. Prostě je lepší to nerozvádět. Ja mam deti očkované a bez problémů ale nebudu tu očko obhajovat. Je to každého věc ;) Každý žijeme svůj život za sebe

zelenaesmolda
31. říj 2018

@pitrisek87 no to je prave ten kamen urazu protoze v tomhle pripade rozhoduji rodice o detech a jejich rozhodnuti muze mit fatalni nasledky...

zelenaesmolda
31. říj 2018

@vevero13 toz to je podstatny problem na ci strane ten problem je :D

pitrisek87
31. říj 2018

@zelenaesmolda to je pravda, každý prostě rozhoduje, podle nejlepšího vědomí a svědomí... Zodpovědnost za své deti maji vždy rodiče. Proto není jednoduché se rozhodnout a dopátrat, kde je vlastně pravda ;)

lusynkova
autor
1. lis 2018

@zelenaesmolda Ne, založ si diskusi o očkování. Nechápu, co jsi na tom nepochopila. A ještě jednou tě prosím, abys tadu přestala řešit očkování. Opět nechápu, co jsi na tom nepochopila.

lusynkova
autor
1. lis 2018

@ditta01 Hexa s Prevenarem.

vevero13
1. lis 2018

@zelenaesmolda Ani ne, buď u nich, pak s tím nic neudělám, nebo u mě a s tím taky nic neudělám :D.

vevero13
1. lis 2018

Dnes začínáme na 10 366. To je pěkné. Peníze ode mne ještě evidentně nepřišly, ale snad během dne dorazí. Můžeme tipovat dnešní výsledek 🙂 Já odhaduji k půlnoci 13 800 ;)

lusynkova
autor
1. lis 2018

@vevero13 Optimistický odhad, to je fajn 🙂 Já tipuju 11 560 Kč.

pitrisek87
1. lis 2018

@vevero13
@lusynkova
Tak už je tam 10 510 Kc, odhaduji 12 500 Kc ? ;) Uvidíme a necháme se překvapit...

lusynkova
autor
1. lis 2018

@pitrisek87 Ale leze to nahoru, to je skvělé 🙂

ditta01
1. lis 2018

@lusynkova děkuji

zelenaesmolda
1. lis 2018

@pitrisek87 to je pravda ale nekdy mi az hlava nebere jak rodice muzou beztrestne ohrozit zivot ditete.vem si jehovisty,ti radsi nechaji dite umrit nez aby mu nechali dat transfuzi.tahle sekta by mela byt davno postavena mimo zakon...

m.e.l
1. lis 2018

vevero13
1. lis 2018

@lusynkova Mohu se zeptat, jak to funguje? Pokud se nevybere vše, tak peníze vrací? Já si myslím, že se to vybere, ale možná na poslední chvíli nebo dokonce po odjezdu, jak to maminka vyřeší? Nejde mi o to rýpat. Chci to vědět, než odkaz přepošlu dál. Díky

vevero13
1. lis 2018

Tak bych řekla, že se po ránu načetly částky poslané přes účet a od té doby nic. Ale lidé začnou chodit z práce a jistě se jim zachce udělat dobrý skutek ;).

lusynkova
autor
1. lis 2018

@vevero13 Peníze ze dají na jinou sbírku. My bychom to ale příp. doplatili a potom si ty peníze zkusili vydělat z prodeje pohlednic.

vevero13
1. lis 2018

Vypadá to, že prohraju 😔

zelenaesmolda
1. lis 2018

@lusynkova kdo da penize na jinou sbirku?

lusynkova
autor
1. lis 2018

@zelenaesmolda Patron dětí.

Strana