Je sbírka pro psa rodiny s vysokými příjmy morální?
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na názor. Přijde Vám normální, že si někdo založí sbírku pro psa na Doniu, protože potřebuje 50 tisíc na operaci? Jedná se o rodinu s nadprůměrnými výdělky, která finanční nouzí netrpí, spíše finanční negramotností. Členové rodiny mají dost drahých koníčku, ale našetřit si finanční rezervu nedokáží. Docela nechápu, že se někdo nestydí si sbírku založit a ještě více nechápu, že třeba tchýni na tom nepřijde nic divného. Ještě si pochvaluje, jak to ten dotyčný dobře vymyslel a lidé jsou hodní, nejsou jim lhostejné problémy ostatních....
@superkousky Ted budu hodne hnusna, ale jsem realista. Verim, ze si to ted sliznu, ale dobrovolnicila jsem v Ustavech soc. pece...Hodne deti, na ktere se penize sbírají pravděpodobně platit dane nebude, pravděpodobně budou i nadale odkazany na cizi peci a spise budou penize potrebovat do konce zivota. To je tvrda pravda. To ze tvuj vorisek mel stesti je super, ale takove stesti opravdu vsichni nemaji. Kdyz mi loni umiral pec, dali jsme do lecby take 50 tisic a bylo mu 11 let. Pro nekoho vyhozené penize, pro nas nadeje, ze clen rodiny, se kterym prcek vyrustal ma sanci. Ano, sbirku jsme nedelali, na stareho psa by to byla blbost a ty penize mame, ale chapu, ze treba u mladsiho zvířete s velkou šanci to nekdo udela a chapu, ze zrovna jejich pribeh nekoho chyti za srdce. Uz tu bylo mnohokrát receno. Sbírky jsou dobrovolne, je to ciste na lidech ci pribeh zaujme. Opet budu hnusna, ale pokud nekdo radeji podpori psa nez dite, je to ciste jeho svobodné rozhodnuti..
@kamino Máš pravdu, že je na každém, komu kdo a na co přispěje. Ano, na psa bych opravdu nepřispěla, ale je to mé rozhodnutí. Chápu, že milovníky zvířátek to osloví a proto to obdarovaný zkusí. Osobně sbírkám moc nevěřím, ale občas se též nechám stáhnout 👍.

@martinka_33 Tak dítě a pes je snad rozdíl, ne? Dítě se o tebe postará, bude jednou platit daně, teda pokud ho dobře vychováš (extrém vím 😁). Co ti dá pes? Nechci se hádat, ale srovnávat psa a dítě mi přijde mimo. Byla jsem sama se třemi dětmi, psa jsem měla a veterinář nás stál peněz dost, ale jednou jsem si ho pořídila, tak jsem musela máknout a ne vyhlašovat sbírku. Známá si pořídila přešlechtěného psa za mraky peněz a teď kňučí, kolik stojí peněz. Nemocné srdce atd. My měli psa z útulku a byl s námi 16let.