icon

3 dny bez dítěte?

mis_el
25. pro 2017

Ahoj, mám sedmiměsíční dcerku. Dostala jsem k Vánocům od přítelovo bratra voucher na výlet na Moravu na 2 noci. Jedná se o degustaci ve sklípku, takže vzít ji s sebou nepřichází v úvahu. Jenže si nedovedu představit, že bych od ni na 3 dny odjela. Řekla jsem přítelovi, že by bylo nejlepší ten voucher zrušit, jestli to půjde, ale ten se naštval že jsem s dárkem nespokojená a že malé bude už skoro rok až pojedeme. Jenže já se prostě na to necítím od ní odjet a myslím že ani za pár měsíců názor nezměním. Chlap je naštvaný, nedokáže to pochopit, ale odjet nechci i kdyby to prostě mělo propadnout. Jsem divná že bych nejspíš nedokázala bez dcery 3 dny vydržet? Děkuji za názory.

Strana
z5
karlajasmine
27. pro 2017

@rebe presne tak... to bych si logicky taky mohla pripada odstrcena, kdyz si tatinek sedne s krabici dupla se synem a ja si muzu dat nohy nahoru... protoze najednou neni ''manzel a milenec'' ale ''tatinek''.... ale tak je to snad spravne :D. Nas vztah rozhodne narozenim deti netrpi, spis posilil.

luj89
27. pro 2017

@rebe Krasne napsano 😉. Muj muz ma mnoho chyb, ale vim, ze je fajn tata a cim je dcerka starsi, tim vic se ji věnuje.Navic kdyzuz pominu citove hledisko, nikdy by ho nenapadlo, abychom nechali kojene ditko na 3 dny u babicky, jestli zakladatelka koji uz jen malo, tak toto bude definitivni konec a kojenim.

penelope87
27. pro 2017

Z řečeného jsem pochopila, že vztahy v zakladatelčině rodině nejsou zrovna ideální a vyvážené. A že chybí empatie a zdravá komunikace na obou stranách. A je skvělé, že my ostatní máme fajn manžely a táty našich dětí, ale to jí v její situaci moc nepomůže.

eviicka
27. pro 2017

@rebe jenže u zakladatelky nemusí být problém, že manžel není dost tatínek - může tam být ale problém, že manžel nemá příležitost být manželem a na to tady některé holky zakladatelku upozornily (nápad s poukazem byl jeho...).

Jinak souhlasím s těmi, co píšou, že tohle je opravdu situace, kde záleží, na spoustě okolností. Já bych asi problém měla, ale nevím, protože jsem na tom stejně jak @lucisuska a hlídací babičku - svoji maminku už nemám.

rebe
27. pro 2017

@penelope87 Zakladatelce jsem věnovala jiný příspěvek v diskusi dříve, v němž jsem psala, že její muž je zjevně s jejich situací nespokojen a že bych na jejím místě hledala cesty, jak muži věnovat více pozornosti. Posledním příspěvkem jsem reagovala na příspěvky ostatních diskutujících, to se tak ve fóru stává, že diskuse nesměřuje vždy jen k úvodnímu příspěvku.

rebe
27. pro 2017

@eviicka Ano, to chápu, také jsem to zakladatelce psala. Ale nemyslím si, že by bylo potřeba odkládat roční dítě na tři dny pryč, aby manžel mohl být manželem, na to stačí podle mého názoru i večery.

misa357
27. pro 2017

@rebe Krásně napsáno, s manželem to máme stejně nastavené.

superkousky
27. pro 2017

@dora13 Nejsi z jiného světa.Pokud jste tak spokojení oba,tak je to naprosto v pořádku,ale tady je otec zjevně nespokojen a to může být pořádný průšvih. Je blbé,že spolu nemluví,ale ani se tomu chlapovi nedivím, když zakladatelka něco dostane, okamžitě to odpíská a přitom se jede až za půl roku.
Nemyslím si,že když chlapovi "daruješ" jeden víkend či týden v roce,tak kolem něj našlapuješ po špičkách,nebo mu plníš pomyšlení. Toť můj názor .

dora13
27. pro 2017

@superkousky s tim souhlasim, za pet mesicu to bude uplne jine dite, taky bych to neodpiskala hned takhle zkraje🙂

luj89
27. pro 2017

@dora13 jenze to taky za 5 mesicu muze byt stejne ci horsi... (separacni krize apod)

dora13
27. pro 2017

@luj89 muze. Ale taky nemusi. Osobne bych to nechala otevrene a rozhodla se za pet mesicu, az to bude aktualni podle momentalni situace🙂

luj89
27. pro 2017

@dora13 ano, s tim se neda nez souhlasit 🙂

mis_el
autor
27. pro 2017

Tak jsme se s přítelem dohodli, že poukaz vyměníme za jiný, který bude jen na jednu noc a bude vhodný i pro malou. Pak uvidíme, jestli necháme na noc malou u babičky, nebo jestli ji vezmeme s sebou. Taky aby to nebylo 4 hodiny daleko ale trochu blíž...Ale teď přítel vařil guláš, já se dívala na internet na portál co tam mají jiného, a on se naštval, že jsem na počítači a že jsem mu nepomohla ten guláš zahustit a že to zkazil. Asi ani ten guláš nedodělal a šel si lehnout k malé do ložnice. Tak nevím jestli se cítí odstrčený, ale když si jde lehnout sám tak spíš odstrkuje on mě :D

evee24
27. pro 2017

@mis_el pěkný kompromis 🙂 ono časem uvidíte. Deti se každý měsíc meni.

andelka
27. pro 2017

@mis_el no,asi si to představoval jinak. Ale je to dobrý nápad, méně stresující.

chris_n
28. pro 2017

@bayt moje 14m dite nepochopi ani ze prijdu za 2 hodiny teda. Odesla jsem a to je jedine, co chape

luj89
28. pro 2017

@mis_el nastval se na tebe, ze zkazil gulas? 😀 To mi pripomina kamarada, kterej se musel pritelkyni omluvit, protoze ona rozbila vazu a jemu to nevadilo. No a ji vadilo, ze jemu nevadi, kdyz se rozbije nejaka hezka vec 😀

nugetka20
28. pro 2017

@chris_n OT. Můj 18měsíční mi udělá "pápá" a jde si hrát s tátou, babičkou ...doplň si sám :D U dětí je tohle trošku jako u zvířat - když se odejde poprvé, je křik, když časem dítě zjistí, že se máma vrátí a mezitím je s ním někdo jiný z rodiny, tak už to pak tak neřeší. Nebo tak to teda vnímám - mladej je samostatná a nezávislá jednotka, co by se nechal odnést za kus piškotu :D

chris_n
28. pro 2017

@nugetka20 tak ono ty 4 mesice udelaji dost. Nase damy jsou vetsinu casu jen semnou, max. s tatou. Tehdy to pro ru mladsi neni problem. Ale jak jednou za cas dojedeme za rodinou do cech, spusti treba 1/4 hodinovou hysterii, pokud odejdu jen do vedlejsiho pokoje. Dan za velkou vzdálenost od rodiny. K nikomu nechce.

dora13
28. pro 2017

@nugetka20 jak pise @chris_n, ty ctyri mesice v tomto veku jsou naprosto zasadni. Muj syn (17 mesicu) jeste na zacatku listopadu me nenechal dojit ani na zachod a ted je to tak 14 dni, co mi pusu, rekne papa a je uplne v klidu. Proste mu to za ty dva mesice v hlave secvaklo, ze jsem nezmizela, ale proste to “cvaknuti” je tam zasadni — do te doby rval kdykoliv jsem odesla (a blbej fakt neni😀).

g_m
28. pro 2017

@mis_el Tak to uz je jen reakce na tu vasi dohodu... Proste Vas chtel mit na chvili pro sebe a doufal, ze budete mit radost a nic...

rebe
28. pro 2017

@mis_el Nemohlo to být prostě jenom tím, že nepochopil, že u toho počítače hledáš jiný pobyt pro vás dva, ale myslel si, že si hraješ nebo já nevím jsi na koníkovi, místo aby ses věnovala jemu, když on udělal kompromis s tou výměnou poukazu? Ono to s tou komunikací je někdy dost složité a lidé nejsou bystrozrací 🙂

mis_el
autor
29. pro 2017

@rebe nene věděl, že hledám pobyt ukazovala jsme mu pár nápadů...ale on takový je, výbušný a za chvíli se zase zklidní 🙂 akorát poslední dobou ho dokáže vytočit opravdu každá kravina a já někdy ani nevím proč se urazil...

gorda
29. pro 2017

Hele v poho, neres to. Budte doma a kdekoliv s ditetem, delej to vsechno podle sebe. On ti to chlap jednou vrati, az budes chtit mit chvilku jenom s nim a on uz nebude mit zajem... 😉

Strana
z5