3 dny bez dítěte?
Ahoj, mám sedmiměsíční dcerku. Dostala jsem k Vánocům od přítelovo bratra voucher na výlet na Moravu na 2 noci. Jedná se o degustaci ve sklípku, takže vzít ji s sebou nepřichází v úvahu. Jenže si nedovedu představit, že bych od ni na 3 dny odjela. Řekla jsem přítelovi, že by bylo nejlepší ten voucher zrušit, jestli to půjde, ale ten se naštval že jsem s dárkem nespokojená a že malé bude už skoro rok až pojedeme. Jenže já se prostě na to necítím od ní odjet a myslím že ani za pár měsíců názor nezměním. Chlap je naštvaný, nedokáže to pochopit, ale odjet nechci i kdyby to prostě mělo propadnout. Jsem divná že bych nejspíš nedokázala bez dcery 3 dny vydržet? Děkuji za názory.
@rebe Krasne napsano 😉. Muj muz ma mnoho chyb, ale vim, ze je fajn tata a cim je dcerka starsi, tim vic se ji věnuje.Navic kdyzuz pominu citove hledisko, nikdy by ho nenapadlo, abychom nechali kojene ditko na 3 dny u babicky, jestli zakladatelka koji uz jen malo, tak toto bude definitivni konec a kojenim.
Z řečeného jsem pochopila, že vztahy v zakladatelčině rodině nejsou zrovna ideální a vyvážené. A že chybí empatie a zdravá komunikace na obou stranách. A je skvělé, že my ostatní máme fajn manžely a táty našich dětí, ale to jí v její situaci moc nepomůže.
@rebe jenže u zakladatelky nemusí být problém, že manžel není dost tatínek - může tam být ale problém, že manžel nemá příležitost být manželem a na to tady některé holky zakladatelku upozornily (nápad s poukazem byl jeho...).
Jinak souhlasím s těmi, co píšou, že tohle je opravdu situace, kde záleží, na spoustě okolností. Já bych asi problém měla, ale nevím, protože jsem na tom stejně jak @lucisuska a hlídací babičku - svoji maminku už nemám.
@penelope87 Zakladatelce jsem věnovala jiný příspěvek v diskusi dříve, v němž jsem psala, že její muž je zjevně s jejich situací nespokojen a že bych na jejím místě hledala cesty, jak muži věnovat více pozornosti. Posledním příspěvkem jsem reagovala na příspěvky ostatních diskutujících, to se tak ve fóru stává, že diskuse nesměřuje vždy jen k úvodnímu příspěvku.
@dora13 Nejsi z jiného světa.Pokud jste tak spokojení oba,tak je to naprosto v pořádku,ale tady je otec zjevně nespokojen a to může být pořádný průšvih. Je blbé,že spolu nemluví,ale ani se tomu chlapovi nedivím, když zakladatelka něco dostane, okamžitě to odpíská a přitom se jede až za půl roku.
Nemyslím si,že když chlapovi "daruješ" jeden víkend či týden v roce,tak kolem něj našlapuješ po špičkách,nebo mu plníš pomyšlení. Toť můj názor .
@superkousky s tim souhlasim, za pet mesicu to bude uplne jine dite, taky bych to neodpiskala hned takhle zkraje🙂
Tak jsme se s přítelem dohodli, že poukaz vyměníme za jiný, který bude jen na jednu noc a bude vhodný i pro malou. Pak uvidíme, jestli necháme na noc malou u babičky, nebo jestli ji vezmeme s sebou. Taky aby to nebylo 4 hodiny daleko ale trochu blíž...Ale teď přítel vařil guláš, já se dívala na internet na portál co tam mají jiného, a on se naštval, že jsem na počítači a že jsem mu nepomohla ten guláš zahustit a že to zkazil. Asi ani ten guláš nedodělal a šel si lehnout k malé do ložnice. Tak nevím jestli se cítí odstrčený, ale když si jde lehnout sám tak spíš odstrkuje on mě :D
@chris_n OT. Můj 18měsíční mi udělá "pápá" a jde si hrát s tátou, babičkou ...doplň si sám :D U dětí je tohle trošku jako u zvířat - když se odejde poprvé, je křik, když časem dítě zjistí, že se máma vrátí a mezitím je s ním někdo jiný z rodiny, tak už to pak tak neřeší. Nebo tak to teda vnímám - mladej je samostatná a nezávislá jednotka, co by se nechal odnést za kus piškotu :D
@nugetka20 tak ono ty 4 mesice udelaji dost. Nase damy jsou vetsinu casu jen semnou, max. s tatou. Tehdy to pro ru mladsi neni problem. Ale jak jednou za cas dojedeme za rodinou do cech, spusti treba 1/4 hodinovou hysterii, pokud odejdu jen do vedlejsiho pokoje. Dan za velkou vzdálenost od rodiny. K nikomu nechce.
@nugetka20 jak pise @chris_n, ty ctyri mesice v tomto veku jsou naprosto zasadni. Muj syn (17 mesicu) jeste na zacatku listopadu me nenechal dojit ani na zachod a ted je to tak 14 dni, co mi pusu, rekne papa a je uplne v klidu. Proste mu to za ty dva mesice v hlave secvaklo, ze jsem nezmizela, ale proste to “cvaknuti” je tam zasadni — do te doby rval kdykoliv jsem odesla (a blbej fakt neni😀).
@mis_el Nemohlo to být prostě jenom tím, že nepochopil, že u toho počítače hledáš jiný pobyt pro vás dva, ale myslel si, že si hraješ nebo já nevím jsi na koníkovi, místo aby ses věnovala jemu, když on udělal kompromis s tou výměnou poukazu? Ono to s tou komunikací je někdy dost složité a lidé nejsou bystrozrací 🙂
Hele v poho, neres to. Budte doma a kdekoliv s ditetem, delej to vsechno podle sebe. On ti to chlap jednou vrati, az budes chtit mit chvilku jenom s nim a on uz nebude mit zajem... 😉

@rebe presne tak... to bych si logicky taky mohla pripada odstrcena, kdyz si tatinek sedne s krabici dupla se synem a ja si muzu dat nohy nahoru... protoze najednou neni ''manzel a milenec'' ale ''tatinek''.... ale tak je to snad spravne :D. Nas vztah rozhodne narozenim deti netrpi, spis posilil.