icon

Cesta na Bali v 7.tt. Máte zkušenost s 16h letem a Bali obecně?

katerina5tt
7. lis 2019

Ahoj, chtěla bych Vás moc požádat o Vás názor a radu. S přítelem se už od jara těšíme na pořádnou dovolenou, na které jsme už dlouho nebyli. Zjistili jsme ted krásnou zprávu a to, že čekáme miminko, nyní jsem v 5tt a odlétat bychom měli, když budu v 7tt a to na 2 týdny. Stojíme ted před rozhodnutím, jestli neletět ( peníze nám nevrátí - ale co už ) a nebo letět. Máte prosím zkušenost s letem cca 16 h ( po 10 h přestup ) a bali obecně ? Já jsem létání zvládala vždy dobře.

Strana
z2
zelenaesmolda
7. lis 2019

@katerina5tt
Ja bych asi letela,jestli se ma neco stat tak se to stane at uz jsi doma nebo na Bali.Jenom bych si zridila dobre cestovni pojisteni a vyhledala si predem kontakty na nejake nemocnice kdyby bylo treba...

veroniquecz
7. lis 2019

@katerina5tt já bych se spis bála všech očkováni, které musíte mít před cestou. Jinak jak je psané výše, stejně je to buď a nebo 🤷🏻‍♀️

zelenaesmolda
7. lis 2019

@veroniquecz
tak jestli leti za dva tydny tak uz se ockovat nebude ne?na to uz je pozde...

lentilka2013
7. lis 2019

Já bych to asi taky riskla, když už to máte zaplacené. Ale hrozně bych se bála, že mi bude špatně a neužiju si to, tak jak bych si přála.

jituli84
7. lis 2019

Já po těch nevydařených těhu bych v prvním trimestru nejela, bála bych se komplikací

zelenaesmolda
7. lis 2019

@jituli84
to si nevyberes,my jsme byli na dovolene,byla jsem v prvnim trimestru,zacla jsem krvacet,nasli mi hematom,vratili jsme se zpatky,dostala jsem nemocenskou a mam zdrave dite 🙂

vineta
7. lis 2019

@katerina5tt Asi takhle, podle toho, jak dlouho jste se o miminko snažili a kolik ti je let. Létání v prvním trimestru a ještě k tomu do exotických destinací se nedoporučuje, délka letu je v tomhle případě dlouhá, případný nemoci exotický, několik letišť, letadel, ráj pro případný bacily. Tady ti většina řekne, ať letíš, já bych po svých zkušenostech neletěla.

jituli84
7. lis 2019

@zelenaesmolda jj však je to na každém, já si radši prodělam komplikace tady než v zahraničí, nemůže nikdo vědět jací jsou tam doktoři a kdyby ji měly v zahraničí rozrýpat jako mě, tak bych si to nechala ujít.

zelenaesmolda
7. lis 2019

@jituli84
a treba zadne komplikace ani nenastanou 🙂

jituli84
7. lis 2019

@zelenaesmolda záleží na paní jestli se jí to chce riskovat... ptala se na názory. Obrázek si stejně bude muset udělat sama

zelenaesmolda
7. lis 2019

@jituli84
ano,presne tak.

pipi_puncocha
7. lis 2019

No, minimálně bych chtěla vědět, jestli je miminko v děloze... Případné komplikace okolo mimoděložního by se mi opravdu nechtěly v zahraničí absolvovat. Jinak je to asi fakt jen na vás, chápu obě strany - spíš si to musíš srovnat v sobě, kdyby to náhodou nevyšlo, jestli si to pak nebudeš klást za vinu, to máme každá jinak.

zuzkasim
7. lis 2019

Jela bych, nevidím téměř žádný důvod proč ne. Mám za sebou 4 těhotenství, z nichž 1 nedopadlo zhruba v 10. týdnu, kdyby se toto mělo stát, stane se to kdykoliv a kdekoliv a nikdo to neovlivní. Naopak, bude to dovolená, kterou si tak nějak naposled můžete užít se vším všudy, s dětma je to dost jiné a až už jsou velcí, je to opět jiné🙂

zelenaesmolda
7. lis 2019

@pipi_puncocha
to je dobry komentar s tim mimodeloznim,mas pravdu.

babanci
7. lis 2019

Letěla jsem těhotná do Thajska. A to už je let, letěli jsme s dvěma přestupy skoro 21 hodin. Byl to jedna z mých nejhezčích dovolených a i mi tam bylo fyzicky dobře. Jako vždycky u moře. A jiná strava mi taky dělala moc dobře. Být Tebou, jedu.

sayast
7. lis 2019

Osobně bych letěla,i když ne všechny mé téhotenstvi dopadly dobre. Ale určitě bych si nejdřív nechala zkontrolovat jak již někdo zmiňoval,k vyloučení mimoděložního. Mám ho za sebou a jde tam pak o čas i zivot. A nevím zda bych to doktorovi zmínila že letím 😶. Můj měl problém ve 14.tt s dovolenou u Itálie autem a nedoporučil jet. Ze těhotná má sedět na zadku a mám poslat manžela s dětmi sama. No jela jsem,do práce taky chodím. Jen jsem si raději pořádně pozjistovala pojištění a peci

ekulka
7. lis 2019

Pokud bych vedela, ze miminko je opravdu v deloze a zatim se mu dari dobre (zadny viditelny hematom atd), kdybych uz mela vsechna ockovani a na zadne jako tehotna nemusela) a nevadilo mi nikdy litat, tak bych jela. Co se ma stat, to se stane, at uz doma nebo na dovolene. Me na tom akorat vadi to, ze netusis, jake jsou tam nemocnice a zdravotni pece, kdyby neco (nejen mimi, ale i zlomenina, slepak atd) a me takove destinace proto vubec nelakaji a neletela bych, i kdybych treba vyhrala zajezd, ale to je MUJ OSOBNI problem. Pokud se tam tesite, jela bych. Nicmene musis si to v hlave srovnat sama, jak to citis (a dej na svuj instinkt, v tehotenstvi se mi nekolikrat vyplatil!) 🙂 pokud poletite, tak si to moc uzijte!!

jituli84
7. lis 2019

@ekulka Naprostý souhlas, je třeba se prvně informovat na kvalitu zdravotní péče, já měla zdravotní pojištění, ale stejně to musíte prvně zaplatit ze svého nebo já to tak aspon měla ..

nazka
7. lis 2019

@katerina5tt moje kolegyně má postavený barák na Bali, litá tam několikrát ročně. Říká ale, že ta cesta je náročná. Bydlí kousek od letiště v Praze a cesta od baráku k baráku říkala 32 hodin.
Já bych asi letěla.. Když bys potratila, tak to by snad nebylo na hospitalizaci. Druhá věc je, co psychika. Já letěla v 11tt.ale jen do Řecka.
Každopádně mě doktor radil: v letadle se často procházet, dlouhé lety jsou blby. A nechoď na velkou v letadle, nebo aspoň netlac.
Každopádně bych letěla, až po konzultaci s doktorem.
Teď cestou zpátky z Řecka byl strašně blbý tlak v kabině a mě bylo tak strašně divně, že bych delší let ten den nedala ani náhodou. Ale jak se znám, stejně bych asi letěla. Kdybys cokoliv chtěla vědět o Bali, napiš mi klidně do iz. Můžu kolegyni zavolat a zeptat se 😊

lachtanice86
7. lis 2019

Ty jo to je těžký. Byla jsem těhotná 6x, mám jen jedno dítě. Co se má stát se stane, ale osobně jsem si ty špatné konce radeji prožila tady v péči mého lékaře. Ale to neznamená že tobě to dopadne špatně.

takyjedna
7. lis 2019

Zeptej se doktora, jak se na to bude tvarit a ne tady.. Tady dostanes odpovedi leda padesat na padesat a budes pochybovat jeste vic. Jestli se budes citit dobre, tak bych jela.. Dobre cestovni pojištění a zjistit si predem, kde je dostupna zdr pece v případě nouze, je pred cestou samozrejmost. Bali je sice konec sveta, ale je tam nekolik soukromych klinik, kde dostanes zdr peci evropske urovne. Byla bych vic opatrna na mistni stravu a jinak bych si dovolenou uzila 👍 Bude to posledni klidná ve dvou 😉

aleenka1234
7. lis 2019

@katerina5tt my byli na Bali, byla jsem v 9.týdnu, vše v pohodě. Kromě sem tam nevolnost.

klea81
7. lis 2019

Já dovolenou zrušila. Dítě bylo důležitejsi než nějaká dovolená. Vyčítala bych si kdyby se něco podelalo 😇

astyna88
7. lis 2019

Ja jsem letela v 20.tt do tuniska, mame skvel fotky, nadherna svatební cesta. A pak vystrileli nas sousední hotel. Priplatila jsem si teh rizikový balicek k cestovnímu pojisteni.

Za m,let, pk se uz moc dlouho nikam v klidu nepodivate.

vikinkav
7. lis 2019

Ja mela zaplacenou Malajsii a zjistila jsem ze jsem tehotna. Bala jsem se viru zika, za to mi to nestalo, neleteli jsme

michelle_01
7. lis 2019

Ja mela letet v 8tt jen do Londyna, nakonec jsme neleteli nikdo kvuli nemoci a byla jsem rada, protoze jsem chytla vecerni nevolnosti. Sice bez zvraceni, ale zaludek jak po opici. Doufam, ze to prejde, ve vyssim tt bych nemela takovy strach nekam letet. Pokud poletis, prochazet se a pit.

kattynka28
7. lis 2019

Já letěla ve 14.tt na Kubu, let celkem asi 12 hodin, bylo to v pohodě. Dovolenou jsem si užila. Můj doktor s tím žádný problém neměl.

zelenaesmolda
7. lis 2019

@kattynka28
byli jste v rezortu nebo po vlastni ose?

widowblack
7. lis 2019

Letěla bych , co se má stát stane se a když bys nevěďla že se těhotná tak letíš a ještě popíjíš drinky 😉 takže hurá na palubu

journals
7. lis 2019

Po sve zkusenosti bych neletela. A to posledni, co bych na Bali chtela resit jsou komplikace v tehotenstvi. Po Evrope jeste ok, tam ani nahodou

Strana
z2