icon

Dovolená bez dítěte: Jak zvládnout odloučení od miminka?

natits
22. kvě 2023

Ahoj, mám zaplacenou dovolenou - já, dcera 8let, dcera 18měsíců. Letíme s mojí rodinou, sestry každá svoje děti. Bez chlapů 😄
Přemýšlím, že mladší nechám doma s tátou a s babičkou. On by radši, abych ji nebrala s sebou, že je ještě malá. A taky kvůli mě, abych si odpočinula a nemusela lítat kolem mimča.
Já bych to brala, dovolenou si určitě zasloužím 😁 Ale nevím, co malá. Ta by to snad zvládla, jen se bojím, že jí bude smutno. A mě samozřejmě taky.
Láká mě užít si dovču v klidu, ale na druhou stranu 🤷‍♀️
Otázka zní: Jela některá takto bez mimča a bylo týden doma? Jak to mimčo zvládlo a jak vy? Děkuji 🙂

Strana
z2
ivis_b
26. kvě 2023

Nejela bych. Ani jedno moje dite by to v tomhle veku nedalo, ale i kdyby jo, nejela bych. Predstava, ze takove male dite treba onemocni a ja tam nebudu a nebudu moct za nim… proste ne, i kdyz je jasny, ze kazda mama by si oddychla moc rada - ja taky.

pavcatko
26. kvě 2023

Já byla týden pryč, když bylo dceři necelé 2r-potrebovala jsem vypadnout,byla to práce v oboru... Nelituji,bylo to super🙂

evik19
26. kvě 2023

Já bych od takhle malé neodjela a ani by mě to nenapadlo. To si fakt neumím vůbec představit, Letos jsem odjela pracovně dvakrát na týden od čtyřleté a nesla to hodně těžce. První odjezd ještě jakž takž zvládla, z druhého se psychicky vzpamatovávala několik měsíců, najednou byl problém i odejít bez ní na zahradu nebo do jiného patra, začala vyvádět i ve školce atd. Takže za mě ne, každé dítě je ale jiné.

ninive211
26. kvě 2023

Když bylo dceři 20 m, letěli jsme s manželem na týden do Řecka, malá byla u babičky, na kterou byla zvyklá od malinká a už xkrát u ní spala v pohodě přes noc. Já nejdřív nechtěla, v podstatě jsem byla manželem a hlavně tchyně přemluvena a donucena. A děcko si na mě skoro ani nevzpomnělo! Bylo to úplně na pohodu.
Takže záleží na 2 věcech-povaha dítěte, zda není úzkosti nebo příliš závislé a důvěra v pečující osobu, která s dítětem zůstane, že se o něj plnohodnotně postará. Pokud je to doplněno, neváhej a užij si dovolenou.

stella222
27. kvě 2023

Baby jsem jedina,ze bez deti by sem nesla nikam?? Ale nez ma odsudite tak som mala prve a posledne az v 38 letech co sa nedarilo...takze vas chapem na jednu stranu ale v mojej situaci to nehrozí ani omylem

tereziezavily
27. kvě 2023

@natits Když už máte potřebu separovat batole od moře (které je mimochodem výborná prevence respiračních onemocnění - vzpomeň si pak na podzim), od mámy a od sourozence, to vám fakt nestojí ani za to, aby mu to tatínek co nejvíce ulehčil a byl s ním po tu dobu doma?

natits
autor
24. črc 2023

Ahojte, jen chci napsat, jak to dopadlo 😃 Jela jsem jen já se starší, malá teda zůstala doma. Bylo to super, krásně jsem si odpočinula a hlavně malinká byla úplně v pohodě 🤗 Mě tedy smutno bylo, hlavně večer, ale dalo se to přežít, páč jsem byla zaneprázdněná jinýma věcma. Takže kdo váháte, neváhejte 😃😉👍

Strana
z2