Chybí mi s manželem osobní kontakt, já mám dítě, on práci

baranespor
9. led 2016

Tak maminky... Mam jednoduchou otázku, jak to funguje u vás??? Mam 1,5 letou dceru, s manzelem jsme spolu 5 let. Manžel je cely den v práci, přijde domu, naveceri se, umyje se a pak X hodin cumi do telefonu. Ja mam na starost rodinu. Uvarim, uklidim, pro dříví do krbu dojdu, samozřejmě mu večeři nandam na talíř... Ale chybí mi ten osobní kontakt, chybí mi si s nim pohovořit. Cely vecer na sebe nepromluvime, ja lítam kolem holky a on je zábrany do internetu a her.

Je mi z toho smutno ☹ chybí mi v nem mít oporu a ,, kamaráda ". Nemam ani pořádnou kamarádku, každá ma svoji rodinu a nemají čas se často vídat.
Snažím se byt samostatná, říkat si, ze si vystacim, ale... Představa, ze bych všude jinde měla lepší večery me ubiji :(

To je manželství opravdu jen o tom, ze se ženská postará o dite, chlap o práci a jinak kazdy ma svůj svět? ☹

eficenka
9. led 2016

občas takové náznaky u manžela byly, ale vedli jsme spolu dlouhou debatu ( asi až do 3 do rána ) po skončení šestinedělí první dcerky.
budto se bude zajímat o mě, dítě , najdeme něco společného, nebo přes to nejede vlak....
zkus si s ním sednout, případně domluvit manželskou poradnu,
popros ho, at Ti občasně doma s něčím pomůže, at třeba i malou obden vykoupe, obden Ti nachystá večeři atd....

cica002
9. led 2016

Meli jsme to stejne (ja tedy litam kolem dvou deti).O Vanocich mi dosla trpelivost,dost jsme se chytli,pak si vse vyrikali. Dala jsem mu precist clanek na Konikovi Jak promeskat detstvi,poznal se v nem a od te doby se zatim drzi. Dal si jako predsevzeti,ze bude travit cas s nami.

xenona
9. led 2016

U nás je to bohužel to samé, občas už se ozvu, tak se se mnou podívá aspoň na film, ale jinak večery trávíme každý po svém😕

andelka
9. led 2016

U nás byl bohužel tatínek imunní vůči pokusům o změnu. Už spolu nežijeme, paradoxně se o děti začal starat až potom.
Zkusila bych s ním promluvit, ne útočně, ale že tě to mrzí, že bys ráda trávila čas jako partneři, přátelé, že potřebuješ cítit blízkost, lásku..a že má dítě, které brzo vyroste, že by bylo fajn, kdyby se mu věnoval, kdybyste o dítě pečovali spolu. On má práci v práci, ty během dne kolem dítěte a domácnosti, když jste doma oba,měl by ten čas vypadat jinak.Určitě by nechtěl, aby vám kvůli jeho přístupu krachl vztah.

lindaaax
9. led 2016

A měli jste nějaký společný koníček/zájem před mimískem? Zkuste na to navázat v "domácím prostředí", pokud to půjde. Třeba jste chodili do kina? Tak se zkuste domluvit, že si seženete určitý film, který zajímá oba, a v pátek po uspání mimča si ho pustíte, společně se na něj podíváte. Je to dobré v tom, že budete mít o čem spolu mluvit a nebude to ani o mimču ani nic provozního. Taky je dobré, že se na to můžete celý týden těšit. Dobré je také sledovat nějaký seriál společně - ale musí to bavit oba (ne ordinace a podobné), třeba Teorie velkého třesku nebo co by vás oba bavilo. Je dobré k tomu nachystat něco na zub (ale žádné vaření, co sáčky z obchodu dají) a třeba trošku vínka.
Nejdříve bych zkusila tu komunikaci rozjet o tom, co vás dříve spojovalo, co vás dříve bavilo - abyste zase k sobě našli tu cestu. A bylo vám zase spolu dobře.

pojtingerova
9. led 2016

Dobrý večer, jako bych to psala já ☹
Máme doma to samé...mám dceru 12let z předchozího vztahu a s manželem 4letého syna...
Také je manžel pořád v práci, od rána do večera, víkendy prostě pořád... V létě jsme po dlouhé době jeli na dovolenou na 3 dny ale aspoň něco..Já se starám o děti, domácnost a občas zaskakuji v práci..
Chybí mi partnerský život..v tom, že si nepovídáme...baví se víc s cizími lidmi než se mnou..
Já nevím tedy jak Vy ale mě pak nejde dělat jako, že je vše ok a s radostí se s ním večer vyspat...
Je mi smutno... Vydělá peníze ale na úkor nás.

shine2015
9. led 2016

Nedelat sceny,az prijde z prace,nechat ho hodku vydechnout,dat mu jidlo a pak zapojit do chodu ddomacnosti..koupit vino,usmat se obcas...zeptat se ho co v praci...sehnala bych film....ono to je i o tom jak ho vitas ty...a nebavit se jen o detech....a v klidu naroviu si promluvit. Jasne strucne vystizne....zadny plac nebo citove vylevy... A bude to dobre.

viridie
9. led 2016

Ahoj,ahoj ! 🙂 Za mne doporučuju najít nějakou společnou aktivitu, kterou můžete dělat i třeba doma-my takto hrajeme scrabble. Zkusila bych něco takového vymyslet, začít na manžela z vesela, koupit nějaké zobání a navrhnout si něco zahrát/kouknout na film/vyzvednout ho v práci a někam vyrazit/doma něco společně vyrábět. Také ho samozřejmě zaměstnat dcerkou a najít si svoje aktivity mimo domov-nasaješ sociálno a také Ti pomůže najít sílu na život v domácnosti Všechno toto bych se snažila uvést v přátelské atmosféře. Pokud by to však nepadlo na úrodnou půdu a manžel se nechytal (teď mluvím hlavně o volnočasových aktivitách, to že pohlídá dceru a bude aktivní v domácnosti by měl činit bez odmlouvání), tak až pak bych volila alternativu sednou si ke stolu a "udeřit", že nejsi puťka domácí a jak by sis představovala vaše večery.

Chápu- takhle se to pěkně do PC píše,a může to být těžké něco změnit. Pointa je, začít změny zlehka ,přátelsky, být proaktivní a nevylekat ho - co se to po něm chce. Myslím, že takhle se nejlépe dostaví výsledek...🙂 Jít do poradny bych volila až jako tu nejzazší možnost. , domnívám se,že jste jen zapluli do klasického stereotypu..

A přeju Ti,ať se něco pohne, páč tohle je na budku .Držím palce !

shine2015
9. led 2016

@viridie presne! 😊

shine2015
9. led 2016

A bacha na to kdyz se resi pouze dite...navic mam pocit ze pokud zena nechodi obcas nezi lidi sama (bazen cviceni kamoska apod...nemyslim diskoteky) tak z ni zacne byt nespokojena furie co vyhrava....a casem dost leze na nervy...plus resi kraviny...

andelka
9. led 2016

@shine2015 souhlas. Každý musí občas vypnout,mít čas pro sebe,muž i žena. Blby je,když chlap odmítá hlídat.

shine2015
9. led 2016

@andelka otazka je proc odmita....pokud se boji musi trenovat v pritomnosti matky...pokud nechce z hecu a tisic vymluv ze nechce byt s ditetem,stejne me napada proc nechce byt se svym ditetem...je i jeho...srejne bych se ho snazila zapojit alespon kdyz jsem doma ja...a pak babicky popripade dve hodky tydne urcite zaplatila pani na hlidani...

no_title
9. led 2016

Zkus si přečíst 5 jazyků lásky a zkus s ním komunikovat "jeho jazykem". Jsou to slova ujištění, pozornost, fyzický kontakt, skutky služby a dárky. No a možná bys měla s ním trávit čas i tím "jeho" způsobem, oni to opravdu ocení 🙂. Teď s manželem hrajeme World of Warcraft, původně jsem si myslela, že je to jen mlátící hra a nechtěla jsem s tím mít nic společného, ale nakonec jsem si to celkem oblíbila 🙂. Některé hry, co hraje, jsem fakt nedávala kvůli mým pomalým reflexům... Manžel je za to rád, že má takovou ženu, jeho kamarádi mu tiše závidí a pak je i svolnější si jen tak povídat, kolikrát si sedne na gauč a hodinu v kuse mele 😀. Jako měla jsem to podobně, ale od doby, co jsem se mu v tomhle podřídila, tak je to mnohem mnohem lepší 🙂.

barulina
9. led 2016

@shine2015 a pric ne disky?/jen me to zajima? Ja treba vypnu nejradeji tam. Tam dcerka nemuze. Bazeny a tak provozuju s ni. Jinak se nas sejde vzdy.minimalne 3 manky anjdem na pivi a zatrsat.

andelka
9. led 2016

@shine2015 jo,občas je to fakt blby. Kolikrát ani nezjistis proč vlastně nechce..i když to už je pak fakt o nějaké psychické poruše, jako u nás,jsem se mohla stavět na hlavu. Pokud je jen trochu normální,tak to pochopí, že dítě není tak snadno rozbitne, že pečovat o něj není tak těžké,a že je taky jeho,nejen matčino. Jednou by ho to mohlo mrzet. I žena má k muži mnohem lepší vztah a úctu,když se o dítě stará,než když sedí u PC a u her.

shine2015
9. led 2016

@barulina me disko prijde mimo....chodi tam ve smes divni typci kteri nas obtezovali....radeji na vino s kamoskou nekam kde to ma uroven... 😉

@no_title presne...delat s nimi neco co bavi i je a nekdy ustoupit...a i nechat vypnout jeho..muj manzel obcas jede na vecerni lyzovacku...sam a ja doma hlidam deti...ja mu koupila paradni kalhoty i bundu a jeste ho tam poslu...co by nejel kdyz jinak doma pomaha...a on si vycisri hlavu u sportu ktery ho bavi...

shine2015
9. led 2016

@andelka muj taky hraje hry...klidne do noci na xbox....a rano vstavam ja a staram se....jenze pak on jde a vezme deti na lyze...nebo kdyz jsme privezli maleho z porodnice a nespal tak vecer jsem nakojila a dala ho jemu a on mi ho nosil prebaleneho jen na jidlo a zase si ho vzal...skoro dva tydny...a ja zase vstala rano a on to dopolko dospaval....

andelka
9. led 2016

@shine2015 jo,tak to má být,spolupráce.

barulina
9. led 2016

@shine2015 jo takze jen osobni pohled. Ok jen me to zajimalo.dekuji

shine2015
9. led 2016

@barulina ano osobni pohled i zkusenost...temer vzdy nas na diskotece nekdo obtezoval,pokecat si tam kde to rve moc nejde,plus ten smrad tam (nekourim) a i lide,kteri tam chodi se ve smes seznamovat - ja nemam duvod....pro me osobne je vetsi pohoda i relax jit s kamoskou posedet,dat si dobre piti a pokecat....klidne do brzkych rannich hodin... 😉 ale jinak to je kazdeho vec....ono je i rozdil kdyz jde chlap na diskoteku s kamosem....nebo na pivo....a stejne tak i u nas u zen....

barulina
10. led 2016

@shine2015 je to na kazdem. Nevhodne odpalkuji. Tanec kmzibotu potrebuji

zuzineckah
10. led 2016

@baranespor mít to takhle, tak se rozvedu. Stačí se starat o jedno dítě.

milius
10. led 2016

doporučuji knihy Proč muži milují potvory a Proč si muži berou potvory. Sice je to o začínajících vztazích, ale něco z toho se dá aplikovat i na manželství. Jde hlavně o přístup sama k sobě, chování jiného člověka nezměníš, můžeš změnit své chování k němu a pak se i on změní

evulina77
10. led 2016

@baranespor nemělo by to tak být, ale často to tak bývá. Chlap má pocit, že on už pro rodinu udělal hodně tím, že byl v práci. Pak si musí odpočinout, ne? Osobně to taky moc nedávám a vlastně nechápu, podle mě je práce spíš svým způsobem relax, ale já už jsem dlouho doma a na případně brigády se hodně těším, tak to mám asi zkreslené... Otázka je jak probíhají víkendy, trávíte čas dohromady? Je ochotný vzít malou na prochajdu a nechať tě třeba samotnou doma, aby jsi měla svůj čas na věci, co s malou nejdou? Jezdíte na výlety apod. Manžel taky tráví u počítače spoustu času a taky mě tím štve, ale koupe holky, čte jim večer před spaním a holky hlídá, když potřebuji a nemá problém uvařit. Někdy se máme líp a někdy hůř a všimla jsem si, že to souvisí se mnou. Když jsem vstřícná a cítím se dobře, jde všechno líp, když je mi mizerně, je to poznat i na vztahu. Takže občas i hraju a chovám se jinak, než se cítím a i to funguje a doma je dobrá atmosféra. Obecně vím, že chlapi nemají rádi velké změny a hodně pomůže pozvolné ale pravidelné změny. Osobně se občas snížím k tomu, že věci co chci začnu probírat, když je manžel na počítači a hodně věcí mi odkývá a já to pak realizuji, když jsme se na tom přece domluvili, ne? Podle mě by ti pomohlo, kdyby jsi chodila třeba 2x v týdnu odpoledne ven, někam na kroužek (třeba keramika nebo jazyky?) nebo cvičení. Odpoledne a né večer proto, aby jsi dala malou večer spát, nemá cenu trápit malou, když tě potřebuje. Hlídat může manžel, může chodit s malou někam do herničky, v létě někam na hřiště. Ty si promluvíš s jinýma dospělýma a třeba bude i manžela zajímat, jak si se měla a on bude mít zážitky s malou. Trvala bych na víkendech, že budete dalat věci společně, výlety, prochajdy, hřiště,návštěvy apod. Asi bych začla společný čas plánovat, pokud na to manžel nemá a s úsměvem a mile ho informovala, co budete úžasnýho společně dělat, na jeho aktivitu, alespoň ze začátku, nespoléhat. Jo a taky je dobrý si uvědomit, že spoustu věcí nikdy nebude stejných jako bez dětí a že v každým vztahu je někdo, kdo se víc snaží a víc táhne. Otázka je ta, jestli ten druhý je schopný spolutáhnout nebo ne...

pety91
11. led 2016

Nevidím důvod, aby mi manžel s nečím nepomohl a nebo nepohlídal. Nicméně chlap si s tebou nebude povídat a spíše ženských tématech. Filmy má taky spíše jiné. Takže měl by dítě pohlídat , obsarat přiměřeně. Abych mohla někam jít. Ale težko čekat romantiku jako po roce vztahu a bez dětí. Nebo když ho zase zapřáhneš s domácími pracemi po jeho práci, večer stejně bude mrtvej a povídat si s tebou nebude. A ještě bude nasr., že nemá aspoň večer chvíli pro sebe. Takže budˇpo práci nebo později večer stejně chvíli bude chtít mít chvíli pro sebe. Tak to vidím já. A já zase chci mít možnost někam jít, když mám tu příležitost.