icon

Jak vybrat ideální kufr do letadla na dovolenou?

zlatik1
6. srp 2025

Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem vhodného kufru do letadla ..
Jedeme prosím konečně taky k moři 2 dospělí a 2 děti , letecky a nemáme doma žádný kufr .. nikdy jsme žádný nepotřebovali ..
Poradíte ,který máte vyzkoušený, barvu, rozměry ..
Jedeme na týden a moc toho nechceme tahat ..
Myslím, že bysme mohli se vejít do jednoho většího a jednoho palubového ..
Mám chlapa a 2 kluky 9,11 ..

Moc děkuji za tipy

bunicka
6. srp 2025

Ahoj, my jezdíme 4 a máme vždy 2 velké kufry (cca 75x50 cm) a na palubu každý batoh, nebo 1-2 palubní kufry a 2 batohy, podle toho na jak dlouho a jestli táhneme boty do vody, brýle a šnorchly, nebo třeba jen 2x bodyboard nafukovací. Barvu určitě tmavou, nebo žíhanou, jelikož světlé budou po prvním letu hned špinavé. My tedy ještě na kufry dáváme obaly. Máme jeden látkový a jeden skořepinový. Do látkového se podle mého vejde více. Tam vozím oblečení, ve skořepinovém boty, hygienu, lékárničku atd.

me_druhe_ja
6. srp 2025

@zlatik1 já spíš doporučuju dva středně velké. Ja mám jeden fakt velkej, sice se tam toho vleze dost, ale je to šíleně těžký a vždycky jsem překročila vahovej limit, takže jsem ho musela mít poloprázdný. 😀
Ja mám kufry z Action, byly fakt levný v porovnání s ostatníma a zatím zijou bez problémů a to je nijak nebalim ani je nešetřim. 😀

Jinak letos se mi podařilo sbalit 2 malé děti (4 a 5 let) a sebe na měsíc a půl do Česka do dvou těch středních kufru a jeden prirucak. 😀 a to tak, že musím mít i teplejší oblečení, protože za ty prázdniny vždycky může být jakkoliv. Plus dva neopreny pro ně, gumáky, celoročně boty, pro sebe boty a věci na běhání. A vlezli se mi tam i tři láhve vína a nějaký ty francouzský saucissony 😀 takže myslím, že jeden větší a jeden příruční na týden k moři bez problémů. 😀

bunicka
6. srp 2025
@me_druhe_ja

@zlatik1 já spíš doporučuju dva středně velké. Ja mám jeden fakt velkej, sice se tam toho vleze dost, ale je to šíleně těžký a vždycky jsem překročila vahovej limit, takže jsem ho musela mít poloprázdný. 😀
Ja mám kufry z Action, byly fakt levný v porovnání s ostatníma a zatím zijou bez problémů a to je nijak nebalim ani je nešetřim. 😀

Jinak letos se mi podařilo sbalit 2 malé děti (4 a 5 let) a sebe na měsíc a půl do Česka do dvou těch středních kufru a jeden prirucak. 😀 a to tak, že musím mít i teplejší oblečení, protože za ty prázdniny vždycky může být jakkoliv. Plus dva neopreny pro ně, gumáky, celoročně boty, pro sebe boty a věci na běhání. A vlezli se mi tam i tři láhve vína a nějaký ty francouzský saucissony 😀 takže myslím, že jeden větší a jeden příruční na týden k moři bez problémů. 😀

@me_druhe_ja Já mám ty velké kufry úplně plné a váhu mívají 16-19 kg 😀 Do letadla je limit 23 kg. By mě zajímalo jak velký je ten tvůj, v Action jsem na kufry koukala a nepřišly mi větší, než co máme my.

me_druhe_ja
6. srp 2025
@bunicka

@me_druhe_ja Já mám ty velké kufry úplně plné a váhu mívají 16-19 kg 😀 Do letadla je limit 23 kg. By mě zajímalo jak velký je ten tvůj, v Action jsem na kufry koukala a nepřišly mi větší, než co máme my.

@bunicka to budou spíš ty střední jak tomu říkám. 😀 v tom Action meli právě dvě velikosti (když nepočítám prirucak) a já brala ty menší, také říkám střední. 🙂 rozmery teda nevím no, ale mám je právě kolem těch 18-19kg a co litame do Česka Voloteou, tak tam mám max 20kg. 🙂 a ten obří co mám, to fakt nevím jak je velkej, ale když byl fakt plnej, tak měl kolem 25kg v pohodě. 😀

dyechampion
6. srp 2025

@zlatik1 velikostne asi neporadim, ale my jsme dali vale vsem skorepinovym kufrum a mame kufry s tarpaulinovym matrosem-neznici se to, nezmokne a kufr se muze “nafouknout” podle potreby. Jsou drahsi ale super investice.

veronicka89
6. srp 2025

Kufr koupit co největší ( radsi mit poloprazdny kufr nez to tam rvat - ja se teda spise nevlezu do kg limitu casto ) a co nejméně okoukanou barvu ...

Nic jiného neřešit

Kdyz rozbijou zaplatí nový

veronicka89
6. srp 2025
@dyechampion

@zlatik1 velikostne asi neporadim, ale my jsme dali vale vsem skorepinovym kufrum a mame kufry s tarpaulinovym matrosem-neznici se to, nezmokne a kufr se muze “nafouknout” podle potreby. Jsou drahsi ale super investice.

@dyechampion cool , z toho mám batoh ...

Dokonce mobelix ma v akci ...

dyechampion
6. srp 2025
@veronicka89

@dyechampion cool , z toho mám batoh ...

Dokonce mobelix ma v akci ...

@veronicka89 tak to vypada paradne 🙂! My mame neco podobneho z Helly Hansen..uz 10 let😊

veronicka89
6. srp 2025
@dyechampion

@veronicka89 tak to vypada paradne 🙂! My mame neco podobneho z Helly Hansen..uz 10 let😊

@dyechampion uz jsem videla , myslím i z thule jsou fakt cool 😍 hh je bozi

jitazaj
6. srp 2025

@zlatik1 já vzala sadu z Lidlu, oba asi za 3000? Látkové, velikostně akorát a jsme maximálně spokojeni. Skořepinové nám letadlo vrátilo bez kolečkek a total zničené (zaplatili pak náhradu).

somalicats
7. srp 2025

Létam jen s palubními kufry. Má to výhodu - nemusím čekat po příletu na zavazadla a nemusím řešit, že mi kufr někde ztratí nebo zničí. Letecky stejně cestujeme jen k moři, takže nepotřebujeme stěhovat půl baráku a do palubního zavazadla na pohodu naskládám vše potřebné. Velký výběr mají na nejkufry(tecka)cz

biciklissie
7. srp 2025

Máme dva střední (jeden je trochu větší a jeden trochu menší). Letecky k moři akorát tyto dva naplníme a to já beru vždycky dost věcí. Plus všichni přímo do letadla batoh. Děti mají 3 a 6 let, tak mají malé batůžky, ale i tak se jim tam slušně něco vejde. Kufr vždycky využijeme i na prodloužené víkendy a hory v ČR, takže za mě se to vyplatí. Máme skořepinové, mě se líbí, že je to takové pevné. Snad by to zaplatili, kdyby to zničili. Podařilo se mi v něm převést bez úhony i porcelán z Tuniska. Máme na ně látkové obaly, ale používám jen pro formu, že jsme je dostali. Když se kufr poškrábe, tak co, tam budu poškrábaný. Kdyby si měla vybrat, tak ho jen přepoutám tím pásem pro jistotu a hotovo. Jinak já byla vždycky fanda cestovních tašek, ale za kufr jsem teď ráda, že se to veze na kolečkách a nemusím to vláčet v ruce nebo na rameni.

ninive211
7. srp 2025

My jsme na dovolenou 2+2 měli 2 středně velké kufry plus ten malý palubní pro děcka, který jsme teda taky nechali odbavit. Plus každý na palubu svůj turistický batoh. Určité jsme některé věci táhli navic, ale moc jich nebylo, většinu jsem fakt využila
Akorát jsem zbytečně táhla ručníky, sprcháč (vse bylo na hotelu, ale mně to prostě nedá, nevzit pro sichr) a zbytečné moc krémů po opalování

mabs
7. srp 2025

Za mě asi střední velikost. Bude snazší dodržení váhového limitu.
A nedoporučuju skořepinu, má ve zvyku praskat vzhledem k tomu, jak se ke kufrům letištní personál mnohdy chová.

mishka87
7. srp 2025

My jsme 2 dospělý a 1 dítě a vždy bereme 2 střední kufry. Klukovi je 10, ale je strašný prase. Do jednoho kufru sbalim sebe a chlapa + kosmetiku. Do druhého kluka a boty. Teď na Djerbu jeden kufr vážil 14 kg a druhý 12. Na zpáteční cestě byli o necelé 2 kg těžší (suvenýry a dobroty). Do letadla beru jen středně velký batoh, kde mám elektroniku, mikiny a lékárničku. Kluk má malý batoh. Jinak my máme skořepinové kufry a přes ně látkové obaly, aby se nepoškrábaly a abysme je poznali. Někomu ale vyhovují více látkové kufry.