icon

Kde sedět v letadle s dětmi během dlouhého letu?

maki600
19. dub 2022

Ahoj čeká nás 7 hodinový let s dětmi 7 a 4 roky a manželem ,,kam si v letadle sedáte myslím jakou řadu a jak jste spokojený ?

Strana
z2
anetttie
19. dub 2022

@maki600 místa vám dají přímo na letišti nemůžete si místo vybrat sama

maki600
autor
19. dub 2022

budu si je rezervovat dopředu

j.a.n.i
19. dub 2022

Nikdy jsem to moc neresila, jen jsem se snazila vychytat mista, co nejsou nad kridlem, kvuli vyhledu.

zaludova
19. dub 2022

S dětmi bych si sedla uplně do první řady vpravo. Je tam hodně místa na nohy a stěna, takže si tam můžou na zemi udělat malý pokojíček

maki600
autor
19. dub 2022

první řada až 3 řada za ty se plati osoba 2600 ,, takže to asi ne plus naky salonek nebo co to mi prijde zbytečné

maki600
autor
19. dub 2022

nevíte jestli tyhle jsou nad křídlem letíme poprvé tak nemám zkušenosti :D

ellyem
19. dub 2022

My teď letěli s 8M synem, cestu tam jsme seděli ve 20. řadě, zpátky v 10., vždy u okna a úplně pohoda.

ellyem
19. dub 2022

@maki600 Nemáš někde uvedený typ letadla? Tak snadno zjistíš, která sedadla jsou u křídla.

maki600
autor
19. dub 2022

typ ne _:( jen letíme smartwings ,,, všude čtu recenze že u wc ne nekde zase že jo ,,pak že uprosřed to min houpá atd

anetttie
19. dub 2022

@maki600 aha toš to já neznám, letěla jsem jen dvakrát.

mollyweasley
19. dub 2022

Tohle jsem naprosto nikdy neřešila. Seděla jsem vzadu, uprostřed, vepředu, u okna i v uličce a nikdy jsem na dětech neviděla rozdíl.

maki600
autor
19. dub 2022

@mollyweasley já bych nechtěla aby nás rozsadily aby třeba musel syn být někde jinde to by nedal . proto si chci zaplatit sedačky vedle sebe a přes uličku

ellyem
19. dub 2022

@maki600 A to máte dovolenou přes cestovku? Nebo jste si kupovali sami letenky? Co jsem letěla se Smartwings, tak to bylo vždycky přes cestovku a seděli jsme vždy vedle sebe. Odděleně to bylo akorát u Ryanair, WizzAir, Easy Jet - nízkonákladovek. Nikdy jsem ale nic nedokupovala, vždycky jsem se s někým domluvila, jestli by nás s přítelem nechal sedět u sebe. Nikdy nebyl problém. Zbytečně nepřikupuj sedačky, jsou to fakt zbytečné peníze.

janedv
19. dub 2022

@anetttie neni pravda.

missbufy
19. dub 2022

@maki600 rodinu davaji vzdy spolu, sedite za sebou nebo pres ulicku, jinak je nejlepsi prijit na letiste mezi prvnimi a pak hned rict, ze chcete sedet spolu, ale u nas to bylo vzdy automaticke

janedv
19. dub 2022

@maki600 hele, ono je to asi jedno, ale ja s detmi radeji sedim vic ve predu, kdyz pristanes, tak vystoupis rychleji. Ono deti jsou po letu inavene, byt z letadla driv venku je plus.
ale samozrejme kdyz pak nejdes do rukavu, ale do autobusu, tak je to jedno, ze ano. Ale to uz neovlivnis

veroniquecz
19. dub 2022

@missbufy to není pravda, už nás rozdělili vícekrát.

mollyweasley
19. dub 2022

@maki600 My jezdíme s nízkonákladovkama. Ryanair má vyloženě sedadla pro rodiny s dětmi a jeden dospělý platí rezervaci, děti pak dají k němu.
U Wizzair jsme vždycky dali nahodne sedadla a taky vyšly děti u dospělých. Vyloženě dítě do 12 let si nikdo nedovolí dát pryč od rodičů. Vůbec bych se nebála, ale pokud pro klid chceš rezervaci, tak tu nejlevnější.

maki600
autor
19. dub 2022

no ono to stojí 300 na osobu tam i zpet by jsme mely zajištěné místo tak bych byla taková klidnější no ...letíme poprvé a ještě na tak velkou vzdálenost tak mam bobky :D

zuzineckah
19. dub 2022

@maki600 bookni si jen sedadla vedle sebe... Já beru vždycky u exitu, pokud jsou volné, bývá tam víc místa na nohy. Kam letíte? Dá se zjistit, co je to za letadlo a podle toho i uspořádání. Je to s přestupem nebo bez?

maki600
autor
19. dub 2022

letíme na Kapverdy ,u Exitu prej nemužeme být skrz děti . je to bez přestupu přímo na Sal

cilkat
19. dub 2022

Jediné, co bych hlídala, je abyste nebyli u nouzového východu, protože by vás přesadili...
JInak bych promyslela, jestli je pro vás výhodnější "objetovat" jednoho rodiče, který bude sedět s oběma dětma, ale za cenu toho, že tam nebude žádný cizí člověk, do kterého by děti eventuálně kopaly, nebo jestli enbude výhodnější vzít každý rodič jedno dítě a sednout si 2 a 2 (ideálně obě děti u okýnek) ... POkud máte dítě, které nevyžaduje maminku za každé situace, přijde mi výhodnější to druhé (už jen proto, že tím oba rodiče získají trochu místa).

bejuna29
19. dub 2022

děti, těhotný a nemocný na exitu sedět nemůžou...za mě nejlepší je první řada, je tam víc místa na nohy, blízko záchodu a nemusíš se rvát přes celý letadlo tam ani ven. pokud nechceš platit vyšší cenu za seating v první řadě, pak je to podle mého názoru jedno, ale asi bych brala spíš tu přední část letadla

barmil
19. dub 2022

@maki600 tak se Smartings bych 7hodin neletela, ty jejich letadla jsou otřesný, málo místa, vybydleny a pokud Ti přijde 2600 hodně za osobu, abys měla místo, tak ti neporadím, podle mě je nejlepší s dětmi na tak dlouhý let prostě první třída. Místo, klid, dostatek jídla, pití, děti dostanou hračku, omalovánky, mohou si pustit pohádku, lehnout si, pohodlné pro všechny.

zelenaesmolda
19. dub 2022

@anetttie
neplacej blbosti,zalezi s kym letis.
Ale jeste se mi nestalo,ze bych sedadlo dostala az na letisti,vzdycky kdyz jsem delala online check-in takze jsem si sedadla vybirala sama.

veroniquecz
19. dub 2022

@zelenaesmolda tak pokud letis s cestovkou, tak ke to pravda, tam si vybrat nemůžeš.

zelenaesmolda
19. dub 2022

@veroniquecz
tak s cestovkou nelitam,to je pravda.zbytecne vyhozene penize

prezdivka
19. dub 2022

@mollyweasley není pravda, odsadili mi pětiletý dítě.

mollyweasley
20. dub 2022

@prezdivka To je zajímavé. Pozdější check in, kdy už jinde nebylo místo?

westie
20. dub 2022

Sedla bych si spis nekam dopredu, v zadu to muze vic hazet. Nejlepsi jsou opravdu ty prvni rady - mate vic mista, do nikoho pred sebou nekopete, kdyz deti chteji prochazet.
A kdyz letite ctyri, neni lepsi, abyste byli vzdy dite u okenka a dospely vedle nej? Bud za sebou nebo pres ulicku?

Strana
z2