Posíláte dvouleťáky na víkendy s tatínkem a k babičkám?
Ahoj holky,
taky posíláte děti ve dvou letech (i mladší) na víkendy s tatínkem? Já mám aktuálně kluky pryč a dost si to užívám. Kluci mají akční pánský víkend se spaním ve stanu a maminka jim evidentně nechybí. Navíc jsem teď začala prcka vysílat i k našim mimo Prahu a taky pohoda. Prcek spokojený, maminka spokojená a 5 a více dnů volna je paráda. Kdo to má podobně?
@zlorenka To je super, ale zajímavé, že ty děcka se vždycky tak brzy odstaví ženským, co dětem strkají flašku, dudlík, odstříkávají a od roka dávají dítě div ne na týden tatínkovi. Jestli tam nebude jako souvislost.
Já jsem syna kojila vždy na požádání, flašku jsem mu dát nechtěla, aby se mi neodstavil. Pak když už byl starší a uměl to, tak dostal hrneček, ale stejně to znamenalo jít pryč třeba na tři hodiny, ne na noc. Jaksi tolik mlíka, abych mu pokryla jeho kojení 5x v noci, tolik teda bych odstříkávat nechtěla. Navíc chce v noci mámu. A asi to nedělám tak blbě, když ještě pořád normálně kojím.
Muj syn bude mit dva roky a jeste bez maminky nikdy nespal. Ne, ze ja bych nechtela, ale spis nikdo se do toho nehrne 😀 moji rodice jaksi nevidi duvod proc by u nich mel spat a druha strana se moc nestara. Tchyne vubec (a ty bych mu ho na noc ani nedala). Jenze, nasi bydli vedle nas a kdyz je potreba tak proste prijdou k nam a hlidaji u nas. Syn od dvou mesicu spi celou noc, takze od te doby nebyl problem se jit vecer bavit, nasi pohlidali. Nemam narocne dite, neni na me zavislej. Zvladl by to uplne v pohode. Takze kdyby si ho chteli vzit na noc tak budu jen rada, mozna bych rano spala do 12 😀 ale to bychom s manzelem museli nekam odjet pres noc, aby meli duvod si ho vzit 😀 takze ja je nenutim a cekam az si sami reknou. Jen jsem s malym furt a jeden den bez malyho by mi bodnul na odpocinek.
@aurelie34 panebože, to je mi zase extrém...
@kukokuko jen užívej, taky to od loňska znám, kdy kámoš poprvé zavedl "expedici Apalucha" - 4 nejlepší kámoši vezmou na chatu všechny své děti na prodlouženy víkend plný aktivit, maminky si odpočinou (my se zase slezeme na víno), letos bere i mladšího syna, je to 15měsíční pidižvík, tak jsem zvědavá jak to zmáknou, ale nebojím se toho, tatínka milujou, tak budou mít plno společných zážitků 😉
@bayt Já ti nevím, kamarádka chodila do práce od cca od 4m dcery, v posteli s ní nikdy nespala a bez problémů ji kojila do 3 let. Další má dvě děti, dcera s ní spala v posteli, láhev nikdy neměla, dudlika nechtěla a v 8 měsících už prso nechtěla, naproti tomu kluk v postýlce a dudlikovej a kojeny 2,5 roku.
Ja pokladam otca za rovnakeho rodica ako matku a kedze nekojim, tak maly s nim bol prvykrat v noci sam asi v mesiaci, teraz ma 9 mesiacov a v pohode je na vikend s babickami aj otcom a zvladom uz aj noc s mojim bratom a jeho milou. On celu noc spi a cez den razi teoriu - cim viac ludi tym lepsie. Ucila som od narodenia dieta, aby na mne nebolo prilepene (keby kojim tak je to samozrejme ine), ale nutno podotknut, ze mam fakt extremne nekontaktne dieta, ktore na mna nie je nijak zvlast viazane. Ale teda poslat niekam deti s otcom je podla mna uplne prirodzene a normalne, je rovnaky rodic ako ja, tak ked ja som schopna sa 10 dni sama starat o syna, tak on je schopny tiez.
Ano. Dcera má 20 měsíců a od cca roku bývá jednou měsíčně cely víkend u mých rodičů. Druhá babička si jí bere přes den, tam to se spaním nejde. Bydlíme v jednom domě, takže ta malá potvurka chce jít stejně vecer za námi. S tátou zatím sama přes noc nebyla, ale za pár dní mám tp, takže si to brzy vyzkouší. Nevidím důvod, proč by měla trávit čas jen se mnou. Když mají babičky zájem a ona j u nich ráda, tak proč ne 😉
@bayt ja len neviem stale co je take priserne zle na tom, ked sa dieta odstavi trebars v 1.5-2 rokov a nekoji sa do 3-4. Nech si samozrejme kazdy robi to co poklada za prirodzene, ale ja osobne by som dieta do 4 rokov asi nekojila ani keby chcelo.. samozrejme je to hypoteticke, bohuzial nekojim.. ale to uz by asi nebolo prijemne kojit stvorrocne dieta. Nemam moc len rada, ked sa z matiek, ktore koja trebars do 1.5 roka robia krkavcie matky pomaly a tvrdi sa, ze decko sa prirodzene nemohlo odstavit. Podla mna je fajn, ze tak dlho kojili, su zeny co deti odstavia v polroku trebars..
@v_erunka moje dieta sa nechcelo ani kojit, nieto spat so mnou v posteli.. od 2 mesiacov je vo vlastnej izbe, nikdy sme neuspavali a mam spokojne, usmievave miminko, ktore skoro neplace.. deti su proste rozne.. ja som strasne chcela jednu dobu aby so mnou spaval v posteli, ale neexistuje u neho..
@ilonne To mas pravdu, vychazim z toho, co pozoruju okolo. Mela jsem potrebu reagovat na to, jak jde o opici lasku, matku zavislacku, co se vymlouva na kojeni, a dalsi podobne vyroky.
@v_erunka Syn se taky budí, nevyvozuji z toho, že chce být sám, ale znovu opakuju, beru to jako trend, ne jako pravidlo...
@ah1234 To kazdopadne!
@aurelie34 mozna bys byla prekvapena ze by treba dokazal spat celou noc. Kdyz neciti mamu. Deti se totiz s rodici vzdy chovaji uplne jinak nez s babi a dedou. Syn se do roku a trictvrte kojil v noci co dve hodiny. Nemel hlad..bylo to jen tak. Pak jsme se prestehovali do noveho a najednou spal celou noc. Odstavil se sam. A uprimne...bylo to fajn se vyspat celou noc. Jinak kluci uz jsou velci a nejradeji spi doma nebo tam kde jsme my...ale zvladnou to i bez nas. Kdy byli mladsi tak chteli byt u babicek vice nez ted. Maji 11 a 7 a pul.
@bayt mam z tebe pocit...ze tim ze kojis a pises co pises,delas ze se top mamu. Kojeni je super kdyz to jde...a nemyslim si ze mamy ktere nekoji nebo odstavily nebo s detmi nespi a proste si to delaji jak jim to vyhovuje..tak jsou horsi mamy. Mam z tebe takovy dojem...mozna se pletu. Ja osobne budu rada kojit...ale budu rada kdyz do 2 let se treba sama odstavi. Treba to bude i drive..nebo se stane neco a uz to dal nepujde. To se uvidi. Flasku ji zacnu davat s cajem...a dudlik ma take. Ale prsa ma zatim nejradeji. A nevidim nic na tom..kdyz je dite s tatou..treba i od roka. Je to take rodic. A souvislost nevidim. Zatim mas jedno dite a ver..ze kazde dite je jine.
Neposilam deti nikam. U nas poprve probehlo hlidani letos. Syn ma 4,5 a dcerka 2 roky. Po 5 hodinach jsme deti vyzvedli. Ja a manzel jsme si pekne makli na melouchu. Samozrejme babi a deda vyrizeni. Ale jinak nechapou,ze ja jedu v kuse a mam narok byt unavena. Letoa takto hlidali 3 x ,pristi mesic je to ceka jeste jednou. Radeji jsem pro deti sehnala skolku a pomalu se chystam do prace. Potrebuji si oddachnout a delat chvili neco jineho, hlavne byt uz i ve spolecnosti dospelych lidi.

@vendelinka08
me by prave to rozvinuti zajimalo 🙂
@vendelinka08 Ty si byla první, kdo začal řešit ostatní matky "závislačky", jen bych to ráda připomněla. Věř mi, že většina (a ať mě nikdo nechytá za slovo, neříkám všechny) děti se prostě do dvou let neodstaví. Možná mám jen jedno dítě, ale evidentně realističtější představy než ty.
@vendelinka08 vím že ne. Už takhle jednou byl půl noci od 7 večer do 1 ráno(byli jsme sestře na maturitním plese) a syn tu celou dobu skoro pobrecel. Nemohl usnout a stále se budil s brekem a tchyně ho nemohla uklidnit. A to jí vidí každý den minimálně 2 hodiny a je na ní opravdu zvyklý. Přes den mu to nevadí ale na noc zatím ne a lámat to přes koleno fakt nebudu. Až na to bude zralý tak pak může spát u babičky.
Dcera, 2 roky, kojena i nekolikrat v noci, beze me nikdy nespala. Je to teda cestovatelka a spala uz na ruznych mistech, ale vzdy se mnou. Za jeji zivot probehly 3 pokusy, aby alespon usnula beze me a ja jsem se vratila behem noci. Prvni ve trech mesicich, kdy jsem mela skolni sraz po 10 letech, pred spanim dostala lahev - to bylo poprve a naposledy, co byla ochotna vtit do pusy lahev. Potom v sedmi mesicich jsme sli s manzelem pri prilezitosti mych tricetin na veceri, hlidala tchyne u nas doma. Vratili jsme se o pul devate a nasli hystericke miminko a placici tchyni. Posledni pokus byl cca 3 mesice zpet, kdy jsem mela se spoluhrackami rozlucku se sezonou. Manzel pro me musel v devet prijet, protoze dcera berecela tak, az se ji navalovalo a modrala. A to opravdu nemam zapotrebi. Takze ackoli bych rada, tak to zatim nejde. Podotykam, ze pres den je uplne v pobode s manzelem i babickami, klidne od osmi do osmi, ale v noci proste ne. Pristi rok uz bych chtela, aby s manzelem jela na tabor tatinku s detmi, ktery poradaji nasi kamaradi. Uvidime.
@bayt vidis, jsme na tom podobne, ja mam rekord od maly asi 4 hodiny a odstrikavala jsem i kdyz jsem sla pryc na 2 hodiny, protoze co kdyby dostala hlad driv nez se stihnu vratit. Jen tvrdim z toho, co mam vypozorovane, ze kdyz byla s moji mamkou, kterou zboznuje, tak si pomalu ani nevsimla ze tam nejsem, protoze sranda a spousta novych podnetu, ale ja jak debil kazdych 20 vterin nervozne kontrolovala mobil, jestli se neco nedeje 😂
Syn má 16m a u babičky spal několikrát. První jeho půl rok života jsme u nich bydleli a je na ně zvyklý. Bydlí ve vesnici kousek od nás.. Já si to užívám jak kdy, většinou tam je když něco potřebuji vyřídit a malého pohlídat. Spíš si připadám divně když ráno vstávám sama a nikde nikdo.. Prcek už teď většinou pozná, že půjde k babičce, když si pro něho přijede. Víc se semnou tulí, ale u babičky si to užívá a vůbec mu nechybíme. Když si pro něho přijedeme tak se přijde přivítat a pak si zase hraje..
@zlorenka Ale syn právě byl v pohodě, protože jsem nikdy nešla na tak dlouho, aby musel řvát...naopak nejsem typ, co by si neuměl užívat nezávislosti, jé, jak já bych si užívala :D Ale můj čas přijde, že :D Nebrala jsem to až tak útočně, ale jsou to prostě názory, c mě štvou, ještě spolu s názorem "správná matka musí být prostě vždycky v pohodě". Já občas nejsem v pohodě právě proto, že si myslím, že dělám pro syna maximum a že to je někdy sakra vyčerpávající :D
K babičce posíláme na noc cca jednou za 2-3 týdny, hrozně se tam vždycky těší. Jsou mu 3 a nikdy tam nebrečel, poprvé byl v roce, to jsem z toho byla na nervy já, on úplně v klidu. S manželem ho pustím kdykoli, přeci jen oni spolu zažijí takovýty chlapský věci, který s maminkou nepozná, s taťkou je větší sranda a vždycky přijede plnej zážitků. Vzhledem k tomu že mám pár dní před porodem, je u babiček teď častěji, ale vím že mu tam nic nechybí a kdyby ano, může říct, že tam nechce. Takže ano, za mě je to obrovská úleva mít někdy čas jen pro sebe a manžela, díky bohu za hlídací babičky!

@bayt hele mrtvolo, az minulej mesic se mala odstavila, na kazdy hlidani jsem odstrikavala mliko. A musela jsem odstrikavat jedine pri kojeni, jinak z toho byly tak dve kapky 🙂 ono kdo chce/potrebuje, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody. ;)