Rady pro cestování s kojencem přes pražské letiště
Ahoj! Budeme absolvovat dvou hodinovy let s petimesicnakem a byla bych moc rada za vase zkusenosti, tipy a triky v aktualni kovidove situaci a klidne i nekovidove😅 Nejvice me zajima:
1. Kolik hodin pred odletem je podle vas idealni se dostavit?
2. Projde litrova termoska kontrolou bez opareni😅?
3. Projde 300gramove UM nebo davkovace UM bez ochutnani😅?
4. Jsou v letadlech na zachodech prebalovaci pulty nebo nekde u letusek?(nikdy predtim jsem tomu nevenovala pozornost)
5. Jestlize neprojde 2. - prodavaji kojeneckou vodu na letisti v gatu? Da se v detskem koutku prevarit?
6. Kolik kojeneckych lahvi jste si braly sebou?(Sice 2 hodinovy let, ale cokdyz bude delay..)
7. Nastupovaly jste s mimcem/detma jako prvni nebo posledni?A proc?
8. Je podle vas lepsi letet rano, pres den nebo vecer?
9. Zazily jste nejakou mega trapnou situaci v letadle/na letisti?
10. Co myslite ze vam nejvic pomohlo na to, aby bylo mimco behem letu klidne?
11. Znicili vam ti smejdi kocarek?
12. A vubec, letate rady? 😅
Diky!😀
Holky vy jste zlaty! Tak dekuju za komentare!! 🙂 vypada to ze termosku teda vezmu a kdyz by se jim na kontrole nelibila tak preliju do lahvi a pak zase zpet :D
@dyechampion presne. Prinejhorsim vodu vylejes ale ja naposled letela pred 3 tydny a termoska uplne v klidu.
@dyechampion Byli jsme v srpnu s 1 a čtvrt roku starým a tvé obavy naprosto chápu 🙂.
1. Rezervu navíc kvůli dítěti jsme si nedávali.
2. a 3. Pití a mléko pro dítě by mělo být bez omezení.
4. Nevím, jestli se to neliší u jednotlivých společností, ale v našem letadle byl na záchodě (ale bylo to tam dost těsné, jen vyklopení nad záchodem, takže pokud to během těch 2 hodin nebude nutné, vydržela bych 😀). Zato na letišti super.
5. Kojeneckou vodu jsem na letišti neviděla. Na letišti je takový salonek pro rodiny s dětmi, ale myslím, že tam konev není (jen mikrovlnka, přebalovací pult, hračky).
7. Neřešili jsme - jak jsme přišli na řadu.
8. Letěli jsme tam večer a zpátky ráno. Čekala jsem, jak malý večerní cestu prospí, ale byl moc zvědavý a spal dost odpoledne. Naopak spal na zpáteční cestě 😀. Takže je to asi nevyzpytatelné a nedá se moc spolehnout na běžný režim.
10. Křupky 🙂
11. Ne 🙂
V lednu jsme absolvovali petihodinovy let s rok a pul starou dcerou, příští leden chceme to same, ale bude s námi jeate půlroční mrnous. Kojila jsem a kojim, takže ohledně vody a UM neporadím. Prebalovak byl na Wc, ale v tom mikroprostoru na ministolku bych to asi nedala. Měli jsme trojsedacku pro sebe,takže jsem dceři na sedacce sundala plenu, vzala ji na zachod vycurat a oblékli jsme zase az na sedacce. Na letišti jsme byli o dost dřív, máme to tam kus cesty a D1 umí nadelit překvapení. Ale neletame často, takže čumět z oken na letadla nás bavilo všechny tri dlouho 😅😅 nastupovali jsme mezi posledními, cekalo nás pět hodin na zadku, takže cim později, tím lépe. Kočár jame nemeli, měli jsme nositko, to do letadla doporucuju, co s námi letěli i menší děti, některé uplakane, tak mamky couraly uličkou s nositkem. A jo letam ráda, je mi sice trochu blbě, ale letame malo a tak je to vzdycky desna exotika 😅😅
Tak maly update: termoska projde, jidlo pro deti unlimited, na kocarek jsme od Turkish Airlines dostali special ochrannou folii ale stejne nathrli strisku 😔⚠️A v letdale ohrivaji vodu i mleko, ale jen v prubehu jidel, ne kdykoliv-coz me krapet vytocilo.
A na prebalovani na wc v letadle sem se vybodla, protoze 4 zachody a lidem to tam nezkutecne trvalo takze uz ani nebyl cas🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Kdybych teď cestovala s miminkem, už tak bych byla zděšená tím, co všechno se může stát a snažila se to co nejvíce ulehčit. Možná bych mrkla na něco zde - https://parking-praha-letiste.cz/ (ubyde práce s autem), snažila bych se opravdu rozmyslet si váhu zavazadel, kontrolovat doklady a postarat se aspoň o nějakou malou svačinku, protože na letišti sice možnost určitě je něco koupit, ale zbytečně bych nechtěla zaplnit hlavu dalšími úkoly, protože s miminkem to už tak musí stát za to 🙂 Rozhodně ale přeji všem hodně štěstí!