Řecko autobusem s 1,5letým dítětem, doporučte cestovku
Můžete mi někdo doporučit nějakou cestovku která vezme dítě do 2let autobusem do řecka? Nejlépe Korfu bych asi chtěla. Netuším zda je tam nějaké omezení, ale je mi jasný že dítě potřebuje místo k sezení a autosedačku. Od CK Aeolus mi došla zpráva že do 2let vůbec neberou že je to nevhodné pro dítě do 2let, což dle mého názoru pokud je to nevhodné pro tak malé dítě tak neshledávám ani vhodné pro dítě starší např.3-8let, ba naopak takto malé dítě bude nejspíš spát, to starší bude dělat bodrel po půl autobusu. Nevíte někdo, je tam omezení nějakou dopravní vyhláškou nebo něco? Odjezd z Brna. Máte někdo nějaké zkušenosti, rady a doporučení na CK která to dítě vezme?
@vodnice ale 2 hodiny neni 24 hodin v buse...jako chapu ze chcete na dovolenou ale trochu u toho premyslet..jinak varianta je jeste bulharsko letecky,je pomerne levne a za 1,5 jste tam.navic pro dite uplne vyborny -pisek,pozvolne plaze...Jinak i Recko se da sehnat na first minute letecky hodne hezky a ne se trapit v buse...
upřímně vás moc nechápu. já sama jako dospělá bych se už nikdy na dovolenou autobusem nevypravila a do bližších míst než je zrovna řecký ostrov. proč tak trváte na tom autobuse? takovou dovolenou potrestáte nevím za co své dítě i sebe samotnou. navíc si myslím, že takovou cestovku fakt neseženete. to už bych raději volila auto 😉
Nemám nic proti tomu vzít malé dítě k moři, to že si to nebude pamatovat bych neřešila (to by člověk nemusel s dětmi do cca 5ti let chodit na výlety, do kina, na karnevaly atd...protože si to nebude pamatovat? divný názor 🙂 ) To že chtějí jet rodiče mi nepřijde sobecké, to mají 5 let sedět doma jen proto, že mají dítě?? 😎 S kvalitním opalovacím krémem a pomůckami jde v pohodě pobyt zvládnout a myslím, že dítěti a celé rodině může moře zdravotně prospět. Ale takovou dálku bych dítě "netahala". Navíc člověk prostě není na organizované dovolené "svým pánem". V případě nějaké nemoci, se jen tak neseberete a neodjedete, je to komplikovanější. Loni jsme absolvovali Chorvatsko (až na Makarskou) s 2,5 letým dítkem, cesta na noc - zvládla to perfektně, protože to skoro celé s pár probuzeními prospala, ale celá cesta se ji přizpůsobovala, pokud spala, tak se nezastavovalo, aby se neprobrala...což v autobuse neexistuje. Co si pamatuji cestu autobusem k moři, i v noci se co 2-3 hodiny zastavovalo na 15minut minimálně, v autobuse rozsvítili světla a všichni tam začali mluvit a před autobusem s otevřenýma dveřmi kouřit 😠 Takže bych rozhodnutí absolvovat 24 hodinovou cestu zvážila, aby z dovolené nebyl nepříjemný zážitek nejen pro vás, ale i pro ostatní cestující... 😅
@vodnice mučit své vlastní dítě, tím i sebe a spolucestující by mi teda rozhodně nestálo za to, abych se podívala na řeckou přírodu!
@vodnice jinak souhlasím. já byla v chorvatsku 3x a už nikdy víc. pokaždé jinde. pokaždé jsem dala novou šanci a už bych tam nejela, ani kdyby mi za to někdo zaplatil, ne potom, že bych za to musela vyhazovat peníze já 😅
@papandulina taky jsem takto jela... svému dítěti bych tu cestu nepřála.
@vodnice taky potřebuji teplo a moře, ale to neznamená, že půjdu jak se říká "přes mrtvoly" holt na mateřské na to nejsou finanční podmínky a hlavně teda kvůli své potřebě moře nehodlám týrat nebo obtěžovat někoho dalšího. přijde mi to od tebe šíleně sobecké, takový přístup. jsi dospělá a rozhodla jsi se být matkou. vydržet ještě rok nebo dva bez moře tě přece nezabije. prioritně nejsem proti delšímu cestování s dětmi, ale musí na to být naladěné i to dítě, být prostě vhodné podmínky. já jela s rok a půl starým synem vlakem do bulharska a máme na to ty nejlepší vzpomínky. ale on je vlakový nadšenec, ke štěstí mu stačilo, že může být ve vlaku, koukat z okna, okukovat cizí stanice, běhat s jinými dětmi v uličce, spát ve vlaku...byl nenáročný a moc si to užil. byl to miláček celého vagonu. být jiné povahy a zájmů, nikdy bych to neriskovala. a jak už jsem psala. autobusem do řecka bych to nepřežila ani já sama, natož s malým dítětem. ve vlaku se mohly děti hýbat, byl tam záchod, místo k jídlu, natažení se, spaní...autobus je tragedie i pro mé tělo. už mi není náct, abych jela s kamarádkami a brala to jako dobrodrůžo, takže už nikdy 😀
@tanak tak snad nebudeme srovnávat karneval s dovolenou u moře. Věřím, že pro většinu rodin je dovolená u moře dost velkým zásahem do rodinného rozpočtu, z toho pohledu úplně nechápu, proč to dítěti nedopřávat, až z toho něco bude mít a třeba o to častěji. A to horko u moře snad nemůže zdravotně prospívat nikomu.Nicméně jsem ráda, že se shodneme alespoň na tom, že jet autobusem je úplně mimo.
@blahova_andrea Myslíte že Řecko, Itálie, Egypt a vše směr jihovýchod je lepší než Chorvatsko? 😀 Nátura místních lidí takřka totožná - na všechno mají čas, neustále sedí a vykuřují a u toho hladí kočky 😀 Co se týče přírody, Chorvatsko má myslím 8 národních parků. Moře stejně slané jako jinde a pláže písčité a oblázkové 😀 Jako nechci Chorvatsko nějak protěžovat (jsou mnohem hezčí země), ale myslím že pro rodinu s malým dítětem, kteří nechtějí letět letadlem, s normálním rozpočtem, ideální dovolená u moře 😀
Cestu do Recka autobusem jsem absolvovala nekolikrat a obavam se,ze jako cestujici s takhle malym ditetem bych te "nesnasela ".Pochybuju,ze takhle male dite zvladne cestu v klidu.
@eva267 😀 není to tak, že momentálně na dovolenou u moře nemáte peníze a tak si namlouváte, že je to pro dítě zbytečné? To neberte jako rýpaní, ale prostě to tak "vyznívá". Co je to horko? loni v létě byly u nás v ČR 30°C vedra, a lidi to snášeli s napuštěnými bazény na zahradě a koupalištích...tak kde je rozdíl? Myslím, že se určitě neshodneme. No nic, odpoledne si raději půjdu popovídat se stejně "postiženými" rodiči - jako blázni bereme své 3 leté děti na lyže 😀 škoda, že si to nebude dcera v dospělosti pamatovat, ale já ji u toho vyfotím jako zářez na pažbu 😀
@vodnice - vím, že jsi se ptala na cestovku, kde by to bylo možné realizovat, ale nedá mi to..... kdysi jsme jeli autobusem do Španělska, cesta asi 24 hodin....už bych to znovu nejela a to jsme byli jen sami dva, rozumní, byli jsme si vědomi toho, co nás čeká....pak jsme sami byli na chorvatském ostrově Cres, cesta 15 hodin i s trajektem, převážně přes noc, to už se dalo v pohodě....ale s naším téměř 7 letým synem bych to zvažovala i teď.....a o delší cestě, tj, kolem těch 24 hodin bych neuvažovala vůbec....sice záleží dost taky na tom, jak dítě dlouhé cestování snáší, což nevím, jak moc máte vyzkoušené, náš syn neměl rád ani několikahodinové cesty autem, jak musel být připoutaný na jednom místě, tak to byla katastrofa, v autě navíc ani moc nespal, většinou tak 2 hoďky, často ani to ne.... stavět jsme museli tak po hodině, aby se protáhnul, proběhnul, což v autobuse moc realizovat nejde....a celkově myslím, že to bude dost náročné i pro vás dospělé, protože ho budete muset pořád zabavovat a držet v relativním klidu...a 24 hodin je fakt dost dlouhá doba pro tak malé dítě....nevím, asi bych nějaký ten rok počkala, tohle by mi nestálo za to a představa další cesty potom zpátky....to s ním radši pojedu v létě na Šumavu, kde je taky nádherně a budeme v pohodě všichni 🙂
@blahova_andrea - přesně, já už si delší dobu říkám, že bychom do toho Chorvatska mohli někdy jet spíš tím vlakem, syn je taky vlakový nadšenec snad odjakživa a připadá mi to ideální, pokud člověk nechce letadlo - ve vlaku je víc prostoru k pohybu, takže to pro malé dítě je určitě snesitelnější, než sedět celou cestu na sedadle, odkud se nikam nemůže hnout.....a zároveň by se člověk nemusel starat o cestu, řídit, hlídat kudy jede...., výhled z okna taky bude asi zajímavější, než koukat většinu cesty na dálnici....Pro cestování s malým dítětem, když člověk nechce vlastní auto ani letadlo, mi to přijde ideální 🙂
@vodnice tak na tento tvůj komentář nelze napsat nic jiného než, že některé ženy by se neměly stávat matkami 😔
za mě dítě k moři klidně, ale letecky a ne autobusem, to mi přijde sobecké - já nerada lítám, tak dám decko do autosedačky a to x hodin vydrží a hotovo. vždyt když jedeme busem i my dospělí, nemusíme se poutat a mužeme se posavit a i si zvolit pohodlnou polohu ne přímo sedet na zadku a je to x hodin náročné....natož dva dny....
já se nedivím, že cestovky malé děti neberou, jednak chudáci deti a jednak jak brečí, jsou hotové a všichni v autobuse pak též....
@blahova_andrea ale jo, at se stanou matkami, ale at používají rozum 😉 a nejednají sobecky.
s tak malým dítětem bych autobusem cestu určitě neabsolvovala. Ani náhodou! bylo by to náročné už letecky, natož busem. Mě stačí, když musíme jezit 500km autem, kdy si můžeme zastavit, jak potřebujeme.
Upřímně jestli autobusem tak nejdál Chorvatsko, my byli "za mlada" v Řecku autobusem a byl to očistec i bez tak malého dítěte
@g_m haha, přesně to jsem teď chtěla napsat 😀
Ta paní asi není úplně v pořádku..Chudák dítě, sobecká matka. MUSÍM k moři, ať se dítě třeba uřve, to je přece jedno, že bude ztrpčovat cestu všem kolem, hlavně že JÁ budu u moře. Prachy na letadlo nemám, takže busem, ale musím zrovna do Řecka. Když na to nemáš, tak tam nejezdi, nebo jeď někam blíž. A prosím začni používat mozek a mysli na lidi kolem sebe.
@veruska007 mohla bych tě do IP poprosit o víc info k tomu balatonu? s kým jste jeli nebo autem, kde jste bydleli, odkaz nebo tak? malé bude letos rok, takže buď nepojedeme nikam a nebo jen nějak takto, tak se ráda nechám inspirovat 😉 díky moc
@eva267 s tím hlubokým kočárem a malým miminkem s tebou souhlasím, ve zbytku ale ne. kdyby jsi měla dělat vše jen proto, aby si to dítě pamatovalo, tak by jsi do cca jeho 3 let nedělala prakticky nic 😉 to, co s dítětem děláme, děláme pro své vzpomínky, pro jeho rozvoj, pro krásu té dané chvíle, radost v očích...nejde o to, aby si to všechno pamatovalo až do smrti! to nevezmeš dvouleté dítě do zoo, protože si to v první třídě nebude pamatovat? 😅
@blahova_andrea jak už jsem výše psala, srovnávat karneval, návštěvu ZOO s dovolenou u moře je podle mě nesmysl. Nebo všichni vyděláváte tolik, že v tom pro vás není rozdíl? Proboha, já taky s dítětem nesedím doma na prdeli, respektive manžel, protože je na rodičovské on. Možná jsem se teda blbě vyjádřila, za což se omlouvám.
@tanak já si to nemyslím kvůli poloze na mapě. mě prostě chorvatsko ani na tři pokusy neuchvátilo, toť vše. jinde se mi prostě líbilo víc. jiní zase preferují chorvatsko a jinam by nechtěli a to já nedokážu pochopit 😉 každý má holt jinou zkušenost, priority. u mě tomu moc nepřispěl ten třetí pokus, kdy ano...jeli jsme autobusem a já se vracela jako lazar ležící na karimatce v uličce mezi sedadly, protože třetí den pobytu mě na pláži napadl schizofrenik a já tam jen lítala po špitálech a zbytek dovolené proležela na pokoji. ano...toto by se mi mohlo stát kdekoliv a nešlo to ovlivnit. ale já už i předtím věděla, že 3x a dost! 😀 není to můj šálek kávy, no. možná to nebyly ty nejlepší místa, co může chorvatsko nabídnout a je to tím 😅
@tanak docela se mi nelíbí, že v poslední době na koníku časté, že jakmile má někdo jiný názor, tak je to hned dávno tím, že on sám na to nemá a jen závidí. ano, nemám na spoustu věcí, ale ani kdybych na ně měla, tak bych si je nepořídila. mě takové komentáře teda útočné a nehezké přijdou, ač je v nich rovnou omluva 😉
Za sebe bych uz busem nejela sama, natoz s tak malym ditetm, bez naroku na sedacku. Nebudete mit pohodli vy, natoz dite a taky plac ditete bude rusit okoli.. My leteli do Recka 2,5hod a mela jsme co delat sveho 15mes prcka udrzet...
Radeji zvolte Chorvatsko autem..anebo kousek dosetrit a letecky, ditko neplati, je infant..
@krystalka no pro každého to ideální být nemusí. přeci jen ve vlaku zas není extra čistota. člověk si to tak nějak musí udržovat sám a spíš provizorně. třeba dítě do roku a půl bych nebrala ani vlakem. ale z okna je to fakt zajímavý. projíždí se místy, kam se člověk na dovolené nevydává. vidí, jak to v té zemi doopravdy vypadá, jak tam lidé žijí. někde člověka jímá hrůza, když vidí kozy u salaše s plechovou střechou a na tom dva satelity 😀 jinde je to nádhera, projíždět různými soutěskami mezi kopci, horskými vesničkami, jet podél obřích řek, malých vodopádů...má to své kouzlo. my jsme nádražácká rodina, takže my jezdili vlakem od dětství, pak i mé nevlastní děti a pak i vlastní syn.

Sílený nápad.Jela sem jednou to me bylo 17 a nikdy v zivote.Na tož ještě tahat tak male dite