icon

Zahraniční dovolená s dětmi. Kam vyrazit?

29. čer 2025

Maminky, kam by jste vyrazily s dětmi, 5 a 10 let, do zahraničí? Jedná se o 4 členou rodinu. Můžeme i letecky. Něco finančně přijatelné, ale ne Chorvatsko, prosím...
Jedná se o jeden týden v srpnu, kdy máme s mužem dovolenou.
Děkuji za tipy, nápady, postřehy...
Prosím jen finančně nenáročné a dostupné.

mollyweasley
29. čer 2025

My jedeme do Rigy a do Osla. Jestli nepotřebujete (teplé) moře, je to fajn možnost, stejne tak třeba Polsko.
Jestli moře, pak v téhle době už cokoliv na last minute, co vás zaujme.

drep
29. čer 2025
@mollyweasley

My jedeme do Rigy a do Osla. Jestli nepotřebujete (teplé) moře, je to fajn možnost, stejne tak třeba Polsko.
Jestli moře, pak v téhle době už cokoliv na last minute, co vás zaujme.

@mollyweasley pobaltí navíc nabízí za málo peněz hodně muziky, je extrémně children-friendly a je nádherný.
Zadavatelko, dost odvisí od toho, co přesně chcete dělat. I přesto, že jsem toho procestovala dost, tak se furt úplně nejradši vracím do rakouských hor, protože dokonale snoubí nádherný hory a skvělý služby a kdybych řešila peníze, tak bych v létě jela radši do rakouska k jezeru do kempu než do přeplněný itálie. Za hubičku se někdy poštěstí koupit last minute, ale to chce aspoň flexibility v možnosti posunout den odletu/návratu, my tak jezdili s mámou (ona učitelka, já studentka, dva měsíce volna, prachy žádný). Na tvém místě bych si nejdřív jasně řekla, jaký mám rozpočet a co chci dělat/zažít a podle toho vybírala

autor
29. čer 2025
@drep

@mollyweasley pobaltí navíc nabízí za málo peněz hodně muziky, je extrémně children-friendly a je nádherný.
Zadavatelko, dost odvisí od toho, co přesně chcete dělat. I přesto, že jsem toho procestovala dost, tak se furt úplně nejradši vracím do rakouských hor, protože dokonale snoubí nádherný hory a skvělý služby a kdybych řešila peníze, tak bych v létě jela radši do rakouska k jezeru do kempu než do přeplněný itálie. Za hubičku se někdy poštěstí koupit last minute, ale to chce aspoň flexibility v možnosti posunout den odletu/návratu, my tak jezdili s mámou (ona učitelka, já studentka, dva měsíce volna, prachy žádný). Na tvém místě bych si nejdřív jasně řekla, jaký mám rozpočet a co chci dělat/zažít a podle toho vybírala

@drep
Chceme moře, nějaký rozumný apartmán, pro děti i bazén atp. Dovolená hlavně pro děti, nic akčního, spíš pláž a užívání si koupání, maximálně procházka po okolí, žádné velké výšlapy...

ada22
29. čer 2025

U Baltu je more zábavné. Vlny a písek, ale není to zajímavé na potápění. A když nevyjde počasí, tak je tam fakt zima. Na druhou stranu, když jsou vedra, tak tam nejsou tak šílená

cilkat
29. čer 2025

Pokud netrváte na moři, zajímavá varianta je třeba Ohridské jezero. ... Soukromých ubytování bývá mraky a ne nijak drahé. Ale byla jsme tam 20 let zpet, takže konkrétní doporučení nemám.

autor
29. čer 2025
@cilkat

Pokud netrváte na moři, zajímavá varianta je třeba Ohridské jezero. ... Soukromých ubytování bývá mraky a ne nijak drahé. Ale byla jsme tam 20 let zpet, takže konkrétní doporučení nemám.

@cilkat
Psala jsem, že moře je hlavní priorita dovolené.

cilkat
29. čer 2025

Tohel je vyloženě typ plážové dovolené, ale u sladké vody. Ale ok, už mlčím.

mollyweasley
29. čer 2025

Tak se s manželem večer podívejte na nabídky cestovek, případně na nabídky letenek do oblastí, které by vám vyhovovaly, na nabídky apartmánů.
Moc nevím, v čem bychom tady, měli poradit, když pořádně nevíme, kam chcete jet, kdy, za kolik, odkud. Chcete Egypt all-inclusive? Itálii do kempu? Bulharsko přes nízkonákladovku a booking? Prostě možností je plno, ale aspoň nějaká konkrétní představa je super základ.

mollyweasley
29. čer 2025
@cilkat

Tohel je vyloženě typ plážové dovolené, ale u sladké vody. Ale ok, už mlčím.

@cilkat Tam teď byla známá a asi mám lokalitu na příští rok!

drep
29. čer 2025

To je ale furt dost málo informací. Ta stěžejní je, kolik jste za to ochotní dát a čeho se klidně vzdáte. Jestli jste ochotní bydlet kilometr od moře, jestli vám stačí veřejný bazén nebo chcete v hotelu nebo privátní v apartmánu, jestli si chcete vařit, jestli chcete historický klidný město nebo rušný letovisko, písečný pláže nebo nebo radši kamínky a píniový háj…

1pomnenka
29. čer 2025

Chorvatsko ne, tak předpokládám, že je pro vás drahé. Najdi si dovču v LM přes CK s AI. Doporučuji Albánii, dobrý poměr cena-kvalita, teplé moře, písečná pláž, letadlem za 1 1/2 hodiny, hodina busem do hotelu. Egypt vychází také dobře. Dobrou cenu si musíš ,,vysedět" u PC, to za tebe neuděláme. Dovolená v apartmánu s vlastní dopravou a stravováním tě vyjde dost draho, bude to přebrané, kor když jsi omezená 1 konkrétním týdnem dovolené.

monaluza
29. čer 2025

Dobrý poměr cena/výkon má Turecko

ptoskovas
29. čer 2025

My jsme byli v květnu v Egyptě a byli jsme maximálně spokojení. V hotelovém komplexu byl aquapark pro děti a malou jsme nemohli dostat do moře. Dívali jsme se na Turecko, které bylo levnější, ale bylo tam studené moře. Pokud plánujete jet v srpnu, tak bych vybrala Turecko. Moře už tam bude taky teplé.

me_druhe_ja
30. čer 2025

Do Egypta bych teda v srpnu nejela. Tam umrete vedrem....
Egypt je ideální tak duben -kveten a pak říjen -listopad 🙂

squezy
30. čer 2025

Djerba,Turecko,Tunisko 👍