icon

Jak se počítají příjmy pro získání příspěvku 5000 Kč?

hanka_12345
29. dub 2022

Ahojte, vim ze to jeste neni schvalene ale dumam nad jednou veci
pokud se schvali ten prispevek 5000 kc pro rodiny/domacnosti (nekde pisou tak, jinde tak) s prijmem pod 1 mil....to je mysleno soucet vsech prijmu pod strechou..babicka deda atd..ne jen soucet prijmu rodicu ze?

Strana
z2
drep
30. dub 2022

@20190418 já jsem volička současné vlády a tohle mě extrémně zklamalo. Chápu tleskání na modrém koni, ale přijde mi to totéž jako babišovo kovidovné důchoducům, prostě populismus jako prase. Nárok mít nebudeme, ale nevadí mi to proto. Stejně jako jsem byla proti navýšení RP (ač jsem ho v té době pobírala) a pro rejplaly, pracovala jsem od 8m dcery, takže jsem si ho skoro platila sama. Podpora rodin má být v dostupnosti předškoních zařízení a snížení daňové zátěže, ne v rozhazování nesmyslů.

jelenice_zavodnice
30. dub 2022

@emamaira Na zruseni superhrube mzdy nemuzou vydelat nizkoprijmove skupiny, kdyz do systemu skoro nic neodvadeji.
Osoba s 30.000 Kc brutto dostala skoro 2.000 Kc navic, osoba s 20.000 Kc dostala mesicne navic 1.300 Kc.

barmil
30. dub 2022

@drep přesně, přes tu hranici vydělám sama, natoz v součtu s manželem. Za mě by bylo upřímně lepší třeba zvýšit slevy na dani na ty deti, aspon by to dostali ti, co to do té kasy nasypali. Ani z jednim ditetem jsem nebyla doma x let, u první jsem pracovala od 3mes, u druhého od pul roku.. Upřímně mě tenhle systém dost sere, člověk maká a platí, ale zpět se mu to nikdy nevrátí. Raději bych mela "svůj šuplík" a z něj si pak platila nadstandardní zdravotnictví, nebo přispěla rodině na důchody, péči atd, nez to sypat v odvodech do státu, kdyz to nikdy neuvidím.

somalicats
30. dub 2022

@drep Presne tak. Uz jsem rikala, ze by bylo lepsi, kdyby zvedli slevu na dani na kazde dite, nez tohle...

nat
30. dub 2022

@klokanka31 ono jde o to,že je spousta jiných lidí a děti,kteří penízky potřebují...

drep
30. dub 2022

@barmil já chápu spoustu věcí, beru, že musím platit na důchody, že musím platit na silnice, atd, ale ve chvíli, kdy se i moje prachy začnou absolutně nesmyslně a nekoncepčně rozhazovat, tak vidím rudě. Já bych taky chtěla daňové zvýhodnění, protože přesně, vrátí se to těm, co odvádí. A jsem zklamaná, protože piráti měli sympatický a smysluplný program pro sladění rodinného života, který vypadal, že bude podporovat PRACUJÍCÍ rodiče, ale zase se vracíme k tomu, že podporujeme především nepracující rodiče (zvedání rodičáku, takhle kravina…)
A to jsem dítě z opravdu velmi levicové rodiny🙈

nat
30. dub 2022

@klokanka31 A myslíte,že každý důchodce může chodit na brigádu ,že mu to zdraví dovolí a nebo že má tolik našetřené,aby nemusel od státu noc přijímat????Je Češi a držíme se hesla když mi stát dá vezmu ,protože když mají ostatní můžu já taky....Je to smutné,jak jsou lidi chamtivý....

klokanka31
30. dub 2022

@nat Ale zase otázka proč - jestli ty rodiny postihla např. tragédie, že peníze fakt nemají jak vydělat, nebo jestli jsou to nemakačenka, lidi co si udělají x dětí a nepřemýšlí jestli je uživí, atd.

michaela666
30. dub 2022

Asi bychom nárok na příspěvek měli, ale co se tím vyřeší? Další hřebík do rakve. Jen takhle pokračujme. Za x let budou naše děti nadávat co jsme to za blbce, když jsme zadlužili ještě jejich děti.
Polovina rodin to nezodpovědně rozhází za blbosti.Stejně jako když ten příspěvek důchodci rozdali vnoučatům na Vánoce.

klokanka31
30. dub 2022

@nat Jasně že nemůžou někteří pracovat...ale taky se nekoukalo zda někteří důchodci mají brigády, v jaké výši mají důchody, prostě dostali všichni.

klokanka31
Autor odpověď smazal
hasara33
30. dub 2022

@drep přesně!! 🙏 Ty mi mluvíš naprosto z duše .....mě tento postup vlády neskutečně zklamal, protože jsem doufala, že tohle vyhazování peněz, které nemáme, "oknem" vůbec neproběhne 😥 naopak...obávám se, že je čistě populisticky krok - stejně jako u Babišovi vlády akorát, že Babiš si kupovala voliče z řad důchodců a tato vláda si je kupuje z řad mladých rodin s dětmi, a také, aby to trochu zavřelo ústa českým rodinám, kteří křičí, že pro Ukrajince se může vláda přetrhnout, ale pro vlastní lidi neudělají nic 🙄 5000 sice není nic extra, ale jako populistický krok to zcela postačí, takže já jsem velmi zklamaná....

izz76
30. dub 2022

Zase na tom nejvíc vydělají nemakačenka co mají hodně dětí..

hojda
30. dub 2022

Tak je to hrubého (asi si to Jurečka plete🙂). https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-polit...

hanka_12345
autor
1. kvě 2022

@20190418 takte kdyz na to dosahnes tak si o to nepozadas?
Ale nepovidej

Strana
z2