Hledám lékaře pro svou babičku

sebeann
15. zář 2017

Dobrý den,

ráda bych poprosila o radu - zkušenosti s lékaři v České republice. A to konkrétně pro mou babičku. Má babička se necítí už několik měsíců dobře. Lékaři neví - žádná vyšetření nedělají, dokud nezačneme být už nepříjemní a na většinu "zákroků" argumentují tím, že to ještě není nutné. Vidím, jak babička ztrácí chuť k životu. Jak polyká léky, které jí nedělají dobře ... a hlavně vidím nezájem lékařů, kteří jí předepíší "něco" jen aby byli " pro případ " krytí.
Hledám lékaře, který má opravdu zájem o své pacienty, kterému na nich záleží. A který má zájem člověku pomoci. Je mi jedno, jak daleko to je nebo bude. Chci, aby se moje babička zase smála. Aby neměla zdravotní problémy a aby každý týden nebyla záchrankou odvážena do nemocnice. Mám o svou babičku opravdu starost. Velkou ...
Babička omdlévá, má problémy s tlakem, bolesti břicha, velký kašel, bolesti hlavy, návaly horka a zimy, problémy se zažíváním ... to všechno se podepisuje i na její psychice, kdy svůj život v 72 letech vzdává. Ale já ne. Chci jí pomoci, ale nevím, kam a na koho se obrátit ... Moje babička je jednou z největších lásek mého života a velmi mi záleží na tom, aby se cítila dobře ... a pokud pro to něco mohu udělat, tak ráda a co možná nejdříve ... děkuji Vám za pomoc.

A.

mlynkova85
15. zář 2017

Ze své zkušenosti vím že mé babičce pomohli až když ztratila jednu ledvinu tak dochází lékař a kontroluje léky pacientům. Nevím jak se tento lékař jmenuje ale určitě je ve všech nemocnicích. Když babičce z 16 léků 3x denně ubral na 3 ráno 4 po obědě a 4 večer tak je to pro mne dobrá zpráva. Hlavně potřebujete nějakého poradce. Zkuste se poptat své lékařky pokud k ní máte vztah nebo kterého koliv lékaře ať Vám poradí kdo to ve vašem okolí dělá. Vím že se tento lékař nějak jmenuje ale to bych se musela zeptat své babičky a nevím jestli si na to vzpomene. Ale jak říkám nikdy dřív jsem se s tím nesetkala a i když byla babička měsíc v umělém spánku tak nikdo nic neřešil až teprve na té dialíze.

petrasipkova1
15. zář 2017

Co dělali za vyšetření babičce ? Kde bydlíte ? V dnešní době je nejlepší pidit se po známých,lepší doktor známý mého známého než cizí a rozhodně každý rád bere, mám taky zkušenost s velmi laxní roční péči ó mou maminku,kde se z toho vyklubal 10 cm nádor v páteřním kanálu 😓

sebeann
autor
15. zář 2017

mlynkova: Bohužel nemám důvěru v našeho lékaře. Všechno přeměřuje na "tabulky" a k člověku nepřistupuje vůbec individuálně. Prostě je to "starý člověk" - kdybych měla shrnout nějak jeho konstatování. Babičce upalovali nějaké nervy na srdci, nahazovali jí znova srdíčko ... má x léků, ale je jí ještě hůře.
Rozčiluje mě to. Proto hledám nějakého lékaře - a je mi lokalita jedno. I když samozřejmě, vzhledem k babiččino věku, bych byla radši, kdyby byl někde poblíž. Začínám být z toho zoufalá ...

Petra: Bydlíme v Karlových Varech. Ano, k dobrým lékařům se dostanete přes známé ... to už se "nějak" udělá, ale nejdřív toho lékaře musím najít, abych si k němu našla cestu .. je mi líto Vaší maminky :( .. mě minulý rok zemřel dědeček - taky laxní přístup lékaře ... ačkoliv věděl, že bojoval s rakovinou a měl být hlídaný, zanedbal to .. jinak by tu s námi mohl ještě být ....

mary.jane
15. zář 2017

@sebeann Hele a to hledáte obvoďáka nebo kardiologa? Můj táta i ségra jezdí na specializovanou kardio kliniku do Chomutova a jsou tam spokojení.

jajulin
15. zář 2017

Zkus v okoli mrknout po lekari se specializaci geriatrie. Je jich malo, ale treba najdes. Ti se specializuji primo na peci o stare lidi, znaji jejich problemy, meli by mit celkove komplexnejsi pristup k seniorum.