Jaká kritéria pro výběr pediatra?

guinea
18. únor 2015

Ahoj maminky, prosím poraďte mi, na co se mám zaměřit při výběru pediatra. Děti zatím nemám, tak netuším, na co můžu pak narazit.
Vím, že je pro mně důležité, aby byla doktorka empatická. Taky chci odložit očkování. Ale co dál?

lv
18. únor 2015

projít si hodnocení na známý lékař
dát na doporučení kamarádek/známých
posoudit vybavenost ordinace -přístroj na vyšetření crp z krve, oddělené prostory pro infekční pacienty /na poliklinikách to bývá, u soukromé ordinace těžko/
ordinační hodiny - zvlášť pro poradnu, nemocné, očkování a kontroly nemocných
..to je tak pár prvních věcí, které mě napadly..

guinea
autor
18. únor 2015

@lv Moc děkuji, ani jedna z věcí, které jsi psala, mě nenapadla 🙂

tulikiss
18. únor 2015

jeste me napada dostupnost a moznost ulozeni kocarku, pokud teda uz ted vite, ze nebudete vzdy jezdit autem

mandala
18. únor 2015

Asi bych se poptala známých, se kterým jsou spokojeni. 🙂

guinea
autor
18. únor 2015

@mandala Známí (s dětmi) mají v tomhle dost jinou náturu, než já. Mají velký respekt pro bílé pláště, co jim řekne doktor, je svaté. Já jim připadám "urejpaná", když se mi ne všechny obvyklé postupy úplně líbí. Takže těch se právě ptát nemůžu.

mandala
18. únor 2015

@guinea Aha, tak to jo, no já jen, že bez vlastních nebo cizích zkušeností asi nezjistíš, jak je např. ten lékař pečlivý - pro mě asi nejdůležitější věc - jedině jak psala Iv najít si někde na netu hodnocení.

terry1512
18. únor 2015

určitě projít hodnocení lékaře,doporučení jiných maminek,jak je pečlivý a důsledný.A v neposlední řadě si musíte sednout i osobně,k někomu komu bych nevěřila nebo zněj měla blbej pocit bych s malou nešla i kdyby měl zlatý ruce.

betelgeuzz
18. únor 2015

Tak zkus tady místní skupinu nebo diskuzi, tam třeba najdeš i alternavivnější matky, které ti poradí. S tím očkováním je to těžké, u nás třeba žádný takový dr, který by byl benevolentnější k očkování není. Kdyby byl, tak neřeším, ostatní věci kolem a jsem za něho ráda.

celaskon87
18. únor 2015

Ahoj, v mém případě rozhodovaly reference známých, věk lékařky, možnost parkování, velká čekárna. Ne vše se mi splnilo, ale paní doktorka i sestřička jsou milé, paní doktorka navíc v okolí nejmladší (okolo 45 let- tudíž je předpoklad, že bude praktickou lékařkou mých dětí až do dospělosti) a má hezkou ordinaci. Na druhé straně mi nevyhovuje velikost čekárny, která je velmi malá, což zvlášť v zimních měsících promořených respiračními onemocněními neoceňujeme, často si není kam sednout a lidé stojí jako v přeplněné tramvaji. Také není moc prostoru na parkování kočárku, o zaparkování auta v blízkém okolí ani nemluvím... Ale jednoznačně zatím převažují ta pozitiva, a tak to má být 🙂

fillipepi
19. únor 2015

My jsme zvolili pediatričku, ke které chodil partner, což je nejlepší reference 🙂. Jinak bych souhlasila s předešlými názory - poptat se, zapátrat na internetu po zkušenostech jiných maminek. Až vybereš, vezmi telefon a zavolej do ordinace, jaké podmínky má pediatr nastavené. Nám třeba naše rovnou řekla, že není příznivkyní domácích porodů ani příliš alternativních cest, jako je třeba neočkování. Pak bych se ptala po tom, jaký má přístup k léčbě - kupříkladu, jestli necpe dětem antibiotika na každou hloupost. Hlavně je důležité, abyste si sedli osobně, dítěti je to jedno, ale ty se s ní/m budeš setkávat pravidelně a řešit zdraví svého miminka.

guinea
autor
19. únor 2015

@fillipepi To je dobrý nápad, jen nevím, jak to formulovat - s tím nastavením podmínek..

fillipepi
19. únor 2015

@guinea Nejlepší asi bude ujasnit si nejprve, jakou péči pro svoje miminko chceš a jak přistupuješ k některým zákrokům - třeba to očkování, antibiotikům apod.. Až budeš mít jasno, tak zavolej sestřičce a normálně se jí zeptej na konkrétní body, případně si zkus domluvit schůzku přímo s lékařem, aby ti řekl. Podmínky si většinou určuje lékař, ale vše je o diskuzi, někdo je svolný ke kompromisu, někdo striktně řekne, že to má tak a tak.