icon

Nedostatek pediatrů ve vašem městě: Jak to řešíte?

peetratkacova
13. pro 2022

Dobrý den, řeším zrovna trápení ohledně pediatričky, naše mi absolutně nevyhovuje, synovi vždycky předepíše atb a to i bez odběru krve, nepodporuje kojení, je už v důchodovém věku, takže dost zastaralé metody, to se mi vůbec nelíbí 🙁 ... Na internetu jsem četla, že je teď ale pediatrů nedostatek😳 Volala jsem jiným v našem městě, jedna nenabírá, druhá říkala, že mám zkusit zavolat znovu tak za půl roku🤯
Jak to máte s pediatrem vy? Je jich nedostatek i ve Vašem městě?

Strana
z4
zelenaesmolda
16. pro 2022

@j.a.n.i
no,tak uz vidim jak s nemocnym deckem jedes pri akutnim problemu 75km tam a zpet,to musi byt pro to dite fakt super.

eviicka
16. pro 2022

@levandule_k ještě dodám, že za komunistů nebyla volba lékaře. Pediatr i dětský zubař byl přidělený, ať vyhovoval nebo ne.

zelenaesmolda
16. pro 2022

@eviicka
a taky nebyl internet.

j.a.n.i
16. pro 2022

@zelenaesmolda No, do auta se musi presunout tak jako tak a jestli v nem spi 20 minut nebo 50 uz neni tak zásadní rozdil. Zas pak jde hned na radu a nemusi, jak tu někteří pisi, hodinu i dele cekat v čekárně.

zelenaesmolda
16. pro 2022

@j.a.n.i
tobe by se chtelo trmacet se nekam autem hodinu kdyz jsi nemocna?Jinak u nas se objednava na konkretni cas,zadne hodinove cekani se nekona.

jelenice_zavodnice
16. pro 2022

@eviicka A na ockovani chodili pozvanky postou. A nedejboze se nedostavit, to malem po dite poslali VB.
A mama dodnes vzpomina, jak ji servala pediatricka, kdyz mi v sesti letech nalakovala jejim lakem na nehty malicek. Pry, ze co je to za matku, ze co ze mne vyroste, kdyz uz ted ji skacu po hlave a vynucuju si nalakovat nehty.
Ne, nestyka se mi po te dobe, spousta lidi si ji pouze krasne vykresluje.

zelenaesmolda
16. pro 2022

@jelenice_zavodnice
ktery to byl rok?Ja mela v 5 letech nalakovane nehty protoze jsme sli na svatbu,ucitelky ve skolce mi rikaly,jak mi to slusi.Ale je fakt,ze to byly 90.leta :D

ninive211
16. pro 2022

@j.a.n.i V čekárně u svého praktického dr. (nebo pediatra) jsem nikdy hodinu nečekala...krom teda pohotovosti, tam ano. Jeden pacient v čekárně, ale než se dostaneš na řadu ty, tak tam vysedíš důlek a děcko ti kolabuje...

j.a.n.i
16. pro 2022

@zelenaesmolda A myslis, ze k vasemu pediatrovi to budu mit bliz, bere nove pacienty a budu s nim stejně spokojena jako se svou? Nebo ze pri vseobecnem nedostatku pediatru najdu nejakeho, co to bude splnovat a budu ho mit u nosu? A jinak svou doktorku jsem mela jeste o kousek dal, nez mi letos umrela.

j.a.n.i
16. pro 2022

@ninive211 Ja ne u sveho, ale kamaradce s rocni jo, asi 7 lidi pred nami...
Jako jinak byla celkem fajn, ale nez tohle to radeji ta cesta, to je alespoň dite v klidu a ja vlastně taky.

zelenaesmolda
16. pro 2022

@j.a.n.i
ty jsi dospela a delej si co chces.ja jenom rikam,ze si neumim predstavit,ze tahnu nemocne decko hodinu autem tam a zpet.Kdyby me takhle nekdo chtel tahnout hodinu k doktorce tak ho asi poslu do mist,kde Slunce nesviti.Diky bohu,ze mam sveho lekare a pediatra 3 minuty od baraku.
Vis,ono je tobe mozna jedno jestli jsou decka v aute 20 minut nebo hodinu.Ale co kdyz to neni jedno jim?

eviicka
16. pro 2022

@jelenice_zavodnice na některá očkování jsme chodili hromadně celá třída najednou, stejně tak k zubaři. Nalakované nehty si neumím ani představit, my měli na základce zakázáno chodit venku po trávě (kdykoliv) a být venku po 20. hodině. Kdo bym viděn byl předvolán do ředitelny.

Ale ruku na srdce, ne všechno v té době bylo komunistama, možná i na západě byly a někde dodnes fungují podobné výstřelky, zkrátka jiná doba.

@zelenaesmolda tak devadesátá léta nebyl komunismus, ten společenský obrat během pár let tam byl obrovský

zelenaesmolda
16. pro 2022

@eviicka Ale ruku na srdce, ne všechno v té době bylo komunistama, možná i na západě byly a někde dodnes fungují podobné výstřelky, zkrátka jiná doba.

Na Islandu tusim

j.a.n.i
16. pro 2022

@zelenaesmolda Tak si to vyresim se svymi detmi, tobe to muze byt jedno každopádně. Nicméně na příjemnější odber na covid taky chteli radeji hodinu, nez z nosohltanu za rohem, takže jim to cestovani evidentně nevadi.

marcicek84
16. pro 2022

@levandule_k prosim te, se ja tu neco psala o komunismu???Vubec jsi nepochopila co jsem chteka rict...

jelenice_zavodnice
16. pro 2022

@zelenaesmolda To bylo v osmdesatkach, rezim porad tvrdy. V devadestkach podobne moresy uz moc nebyli.

levandule_k
16. pro 2022

@marcicek84 Dnes ve 04:21 jsi napsala: "Pekne se to tady podcenilo,zubari nejsou,ocnich nedostatek,pediatru a obvodaku malo,zrusene pohotovosti,takze zhorsena dostupnost pece a covidem prozrany rozpocet za nefunkcni vakciny a testy o nicem.Min.rok bylo vse covid,dnes se uz priznava,ze do nemocnic miri na kyslik kolikrat deti s RS virem a tak si tu zijem.Lzi a neschopnost vlad,zhorsena zivotni uroven,tunelovani,za tohle,ze nasi rodice zvonili klicema?"

Za mě je to kritika současného systému a tím jak říkáš, za tohle rodiče zvonili klíči, tak říkáš, že v minulosti, tedy za komunismu bylo lépe. Já píšu svůj pohled, že lépe nebylo a píšu proč.

v 08:22 Píšeš, "no podivej se,uecite se nsm zhorsuje jak dostupnost pece tak klesa zivotni uroven" Já se ptám ve srovnání s jakým obdobím se zhoršuje životní úroveň?

Máš pravdu, vůbec jsem nepochopila, co jsi chtěla říct. Myslím to bez ironie a sarkasmu.

mourovatakocka
16. pro 2022

@nita1984 Pěkně prosím, jak to je mezi těmi tvými známými s tím, že nemají pediatra? Promiň zvědavost, jak žijí, opravdu si vystačí s domácí léčbou, nemají nějaký problém s governmentem? Co školka a vůbec?

nita1984
16. pro 2022

@mourovatakocka školku řeší lesním klubem. A co vim, tak nic dalšího u dr zatím nepotřebovali řešit. Ale to ani ja ne (kromě prohlídek a očkováni jsme u dr nebyli). Dcera měla jednou zánět ledvin a to byla stejne rovnou nemocnice. Odborné ambulance si také řeším bez pediatra.

nellinka123
16. pro 2022

Já měla už v r. 2018 problém sehnat pediatra. V naší MC jsem jich obvolala plno, vzala nás až 8.v pořadí myslím, a to jen náhodou. Dokonce bych klidně kontaktovala dr, ke které jsem chodila já jako dítě, nicméně zemřela.
Naše pediatrička půjde příští rok do důchodu, ale máme obrovské štěstí, že má dceru, která po ní praxi převezme a ještě jí tedy ten příští rok bude pomáhat. Novorozence již neregistruje, nabírá jen případné sourozence stávajících pacientů, takže miminko nám ještě zaregistruje.

marcicek84
16. pro 2022

@levandule_k ano to jsem napsala,nicmene tvuj vyklad mych slov je uplne mylny...ja tim chtela poukazat na to,ze se ta demokracie docela zvrhava a spise do toho komunismu vracime - pominu li programovaci obdobi cele EU (pripomina mi to planovite hospodarstvi),tak zase stojime fronty ne na banany ale na zakladni lecive pripravky,na registrace k lekarum a pochybuji,ze tohle nasi rodice chteli vracet se takhle v case do minulosti...ale urcite jsem tou kritikou nemyslela,ze bych se chtela vratit do komunismu,nebo ze bylo lepe,spis to bylo takove podobenstvi ke kritice teto vlady,protoze do komunismu nechci a bojim se,ze tam smerujeme.Takze prosim tebe priste nemysli za druhe a radeji se zeptej,nez zacnes psat blaboly a domyslet si co druhy tim co napsal myslel,dekuji.

mourovatakocka
17. pro 2022

@nita1984 Hustý! Já bych na to neměla koule. Taky chodíme relativně málo často, ale třeba minulý měsíc nám na domácím crp vyšlo, že by měla mít ATB, dítě úplně apatická mrtvolka, měla náběh na zápal plic, to bych bez doktorky řešila nerada. Jinak to bylo vlastně vždycky spíš pro lepší pocit, případně kontrola po úrazu, ale to byla v obou případech nejdřív v nemocnici. Ale jako mazec, já bych na to neměla odvahu.

mourovatakocka
17. pro 2022

@marcicek84 Hele, že jsem tak směla, víš, že pravidelně v diskuzích řešíš, že ti někdo nerozumí, nedokáže pochopit, co jsi myslela, případně poukazuje na rozpory v jednotlivých komentářích. A stejně tak ty neustále každému omíláš, že neumí pochopit psané slovo. Občas se stane, napsané je trochu zrádné, ale s tebou je to pravidelně. Není ti to už trochu divné?

nita1984
17. pro 2022

@mourovatakocka každý to má nastavené jinak. Ja si to se svymi dětmi představit umím, jak jsem psala pediatr je pro nás jen na prohlídky, kdy stejne nic nevyřešíme. Všechno si jedu po vlastní ose. A to má starší syn PAS, takže o doktorech něco víme. Ale ja mám děti obecně fakt zdravé, za což jsem vděčná

zelenaesmolda
17. pro 2022

@marcicek84
tak zrovna ty leky bych ke komunistum neprirovnavala kdyz je celosvetovy vypadek

mourovatakocka
17. pro 2022

@nita1984 To je super, já tohle strašně obdivuju. Jsem srabík, nedala bych to. Tak přeju, ať nadále doktory potřebujete co nejméně 🍀

j.a.n.i
17. pro 2022

@nita1984 Tak ja si to treba predstavit neumim čistě z administrativnich duvodu, furt nekde nekoho shánět, kdo deti naockuje, kdo jim potvrdi papír na tabor, na sport, na lyzak...

nita1984
17. pro 2022

@j.a.n.i to bude tím, ze ne každý děti očkuje a vyhledává aktivity, kde podobne papíry chtějí

somalicats
17. pro 2022

@nita1984 Tak zatím máš ještě maličký děti. Až budou školní, budou logicky chtít jezdit na tyhle aktivity se svými spolužáky (pokud teda nebudou úplný asociálové). Já třeba s dětmi chodím k naší pediatře prakticky jen na prevenci a právě pro ta razítka, děti mám zdravé a když zdravé nejsou, tak s tím většinou začnou v pátek večer a to si je pořeším sama. Naposledy tento čtvrtek, když si čtvrtá rozsekla čelo, vyřešila jsem to sama a nemuseli jsme nikam jezdit, ale jsem dr., i když pediatrie není můj obor. Ale razítka na zdravotní posudky na tábor a spol dávat nemůžu a fakt by mě ani nenapadlo to kvůli nějakému svému přesvědčení dětem upírat, pokud se tam těší a chtějí tam.

nita1984
17. pro 2022

@somalicats ale ja nepíšu o sobě. Ztratila si kontext.

Strana
z4