Fotografie dětí sdílené na Instagramu bez svolení. Jak reagovat?
Byly jsme s kamarádkou venku s dětmi a večer jsem zjistila, že dala na Instagram fotku, kde je vidět i moje dcera. Neoznačila mě, ale poznat jde.
Vím, že to asi nebrala jako problém, jen mně není příjemné, když někdo dává moje dítě na sociální sítě bez zeptání. Nevím, jestli to řešit, nebo už jsem na tohle moc opatrná.
@anonym_autor Tak ji to řekni, nikdy nezveřejňuju fotky kde jsou i jiné děti než moje.. Tohle by měl každý chápat.
Pokud jste se domluvily, zda nebude foto zveřejňovat, tak asi jasné. Pokud jste se o tom ani nebavily, řešte to s kamarádkou, ne s MK.
Ví to, že svoje děti zveřejňovat nechceš? Domluv se s ní.
@lv Asi jsme se o tom nikdy přímo nebavily, brala jsem to nějak automaticky. Moje chyba, měla jsem to říct dřív. Teď jí jen napíšu, že si nepřeju, aby tam dcera byla vidět.
@anonym_autor Tak ji to řekni, nikdy nezveřejňuju fotky kde jsou i jiné děti než moje.. Tohle by měl každý chápat.
@izz76 Díky, taky mi přijde, že by se tohle mělo předem zeptat. Nechci z toho dělat hádku, jen jí napíšu, že mi to není příjemné a ať ji prosím smaže nebo zakryje.
Pokud jste se domluvily, zda nebude foto zveřejňovat, tak asi jasné. Pokud jste se o tom ani nebavily, řešte to s kamarádkou, ne s MK.
@zvalentova Jasně, řešit to budu s ní. Jen jsem si nebyla jistá, jestli nejsem zbytečně přecitlivělá, když jsme se o tom předem nebavily.
Ne, nejsi a u nás to vedlo ke konci jednoho přátelství, protože ta, co zveřejnila cizí dítě, považovala tu, které to vadilo za hysterku. Myslím, že základní pravidlo je, že cizí dítě nikdy nikdy nikdy nezveřejňuju, pokud s tím to dítě a jeho rodič výslovně nesouhlasí.
Říct jí, že si to nepřeješ. Tchyně měla taky tyto tendence, podpořena navíc neteří, která dává na sítě celý svůj život. Tak jsem jí vysvětlila, že já to mám jinak, moje děti nejsou sice o nic méně roztomilé, ale na sítích nebudou od nikoho z rodiny ani ode mne. On to občas poruší teď už exmanžel, ale děti už jsou velké, řeknou si samy.

Ví to, že svoje děti zveřejňovat nechceš? Domluv se s ní.