icon

2letá absence ms. Poradíte, prosím?

nikyta66
22. říj 2020

Dobrý den, mám takový problém. Bez antikoncepce nemám menstruaci, ale jakmile jí začnu brát tak se mi spustí. Bez prášků nemám šanci, ale už je nechci brát. Zdravotně jsem naprosto v pořádku podle své doktorky a ta mi dala vyvolávací injekci ale zabralo to jen na jeden měsíc potom zase nic. Mohla bych poprosit o radu ? Už jsou to 2 roky co nemám menstruaci a je mi 22 let. Děkuji

jjasmina
22. říj 2020

Musíte řešit s dr, já nedostavala ms a brala jsem na to léky na srovnání

nikyta66
autor
22. říj 2020

@jjasmina dr mi dávala léky ale ty taky nezabraly a podle všech vyšetření jsem naprosto v pořádku, nikdo neví kde je chyba, proto budu ráda za jakoukoliv vedlejší radu

andyskarsgard
22. říj 2020

Já taky ne dostávám, normálně. Ale zjistili mi pcos, a dostala jsem duphaston a vždy mi došla. Asi vyzkoušej jiného lékaře.

danulka04
22. říj 2020

@nikyta66 Zkus hormonální jógu, hodně žen s tímto problémem si ji chválí. Za mě asi lepší způsob než do sebe cpát léky. K těm bych se vrátila až kdyby nic jiného nezabralo.

levorucka
22. říj 2020

Hormonální profil ti dělali? Může být vysoký prolaktin...

jajulin
22. říj 2020

@nikyta66 no já nevím, sama jsem HA nikdy nebrala, ale mám za to, že krvácení při braní HA není menstruace v pravém slova smyslu, ne? Takže bych hned změnila doktorku a našla si někoho, kdo bude řešit, proč MS není.

luci1207
22. říj 2020

Me po antikoncepci taky cca rok a neco nedosla ms..mozna jen parkrat nejake spineni. Zkusila bych nejake rady pro snazilky jak srovnat cyklus. Napr gynex, kontryhel, drmek atd...myslim si ze telo si to umi srovnat samo ale kdovi po jake dobe. Vyvolavacky podle me nemaji dlouhodoby efekt.

majili
22. říj 2020

@nikyta66 Při braní hormonální antikoncepce se nejedná o menstruaci, je to pouze pseudomenstruace. Nedochází k ovulaci a není to bráno jako plnohodnotná menstruace, takže hormonální antikoncepce nic neřeší a nechápu, že to doktorky můžou řešit tímto způsobem a brát to, že je to ok.
Důvodů může být hodně. Asi by nebylo od věci zkusit udělat hormonální profil. Jde to u tvé doktorky, která ti odebere krev a pošle do laboratoře.
A potom tedy zkusit nějaké bylinky. Hodně lidem pomáhá kontryhel a drmek a například i ten gynex. Zkus zapátrat tady a najdeš hodně doporučení. I hormonální jóga, případně může pomoct i fyzioterapie a cvičení Ludmily Mojžíšové. Je toho spousta, co lze zkusit.
Problém může být cokoliv. I třeba, že nadměrně cvičíš, nemáš dostatečně výživnou stravu nebo máš příliš moc stresu. Tělo vypíná reprodukční cyklus jako první, protože to není potřeba pro přežití člověka a tak to nemusí fungovat.

mamikry
22. říj 2020

@nikyta66
@danulka04 Souhlas. Hormonální jóga je skvělá a hodně ženám v tomhle směru pomohla. Určitě stojí za vyzkoušení.

klokanka31
22. říj 2020

@nikyta66 Mně pár let dávala duphaston, to fungovalo, ale ke konci už si asi tělo zvyklo a stejně ms nebyla. Měla jsem ms cca jednou za 4 měsíce. A stejně jsem otěhotněla, a vždy zrovna když ms nebyla ☺

asinehri
22. říj 2020

2 roky bez menzes je opravdu hodně. Hormonální profil to chce minimalne..